Home > Proloog Tour de France

Proloog Tour de France

Proloog Tour de France -

Zeg je Utrecht, dan zeg je de Grand Départ van de Tour de France. Het grootste wielerspektakel ter wereld begint op 4 juli a.s. met een individuele tijdrit door Utrecht. Ik hou wel van een stadswandeling en vandaag heb ik al wandelend het 15 km lange parcours van deze proloog verkend.

21 juni 2015 • Utrecht Stadswandeling

Stadswandeling - Grand Départ

Het is meer dan een maand geleden dat ik heb gewandeld. Een knieblessure hield mij van de straat. Ik wil ondertussen veel te graag wandelen, ook al is mijn knie nog niet voor 100% in orde is. Wat is wijsheid ?!?! Ik heb op de wandelzoekpagina de wandelroute van de proloog van de Tour de France gevonden. Een verhard parcours, door de straten van Utrecht van bijna 15 km. lang. Lijkt mij een goede test voor mijn knie en rond het middaguur start ik met mijn etappe van 'Le Grand Départ'.

Wandelend de Proloog verkennen

Het Jaarbeursplein in Tour de France sfeer. De route begint op het Jaarbeursplein, daar is de finish van de proloog op 4 juli a.s. De renners vertrekken bij de Jaarbeurs, aan de overkant van de weg. Ik wandel om de Jaarbeursgebouwen heen en dan kom ik dan echt op de route van de proloog. Ik kan niet zeggen dat het een mooie wandelroute is. Dat kan ook niet. De weg moet ruim genoeg zijn voor het publiek en ook de renners hebben ruimte nodig. Vandaag dus geen leuke straatjes of steegjes.

Bolletjes-trui-bomen

Bolletjes-trui-bomen Het valt op dat je langs het parcours weinig merkt van het feit dat hier over 2 weken het grootste wielerspektakel van de wereld langs komt. Hooguit af en toe een vlag. Pas op de Archimedeslaan zie ik de eerste Tour echte uitingen. Daar zijn bomen versierd met het tricot van de bolletjestrui.

LET OP !!Via de Berekuil gaat het parcours verder over de Biltstraat richting de Maliesingel, een mooi stukkie Utreg. In de stad staan overal borden dat er niet geparkeerd mag worden en ook alle fietsenrekken worden verwijderd.

Ik vind de route vanaf het begin erg saai. Leuk om de proloog te wandelen, niet omdat het zo'n mooie route is. Over 2 weken zal dat de wielrenners koud laten, voor hen is een mooi parcours zijn. Het laatste stuk van de wandelroute is hetzelfde als het eerste stuk, daarom volg ik vanaf Het Ledig Erf de route van de proloog niet langer. Ik ga daar via de Twijnstraat richting de Oude Gracht naar het station. Wandelen door het centrum vind ik wel leuk !! De horeca is in groten getale aanwezig en ik trakteer mezelf op een (h)eerlijk ijsje. Dat smaakt.

Snel ben ik terug bij het station, het eindpunt van deze route. Ondanks mijn eigen aanpassing aan de route, heb ik toch 15 hele kilometers gewandeld. Lang genoeg, dat merk ik aan mijn knieën. Ik vond het pittig. Ik wandelde als een slak, echt tempo heb ik niet gemaakt. Hopelijk gaat dit de komende 4 weken nog goedkomen, want de Nijmeegse Vierdaagse staat voor de deur.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Datum wandeling
zondag 21 juni 2015
Afstand
15 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Jaarbeursplein Utrecht
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Nieuw: WandelVoetbal

1 Reactie

Mirjam  -  05-07-2015 @ 20:29:41  -

Het moet niet gekker worden, reageren op m'n eigen bericht 😉
Vandaag wezen kijken in Oudewater naar de 2-de etappe van de Tour de France. Geweldig, wat een feest !! Veel mensen langs de kant, hapje, drankje en muziek erbij.

Het gevoel van de Vierdaagse

Wij vonden de sfeer helemaal te vergelijken met de sfeer van de Nijmeegse Vierdaagse, alleen zaten wij nu zelf langs de kant om aan te moedigen. Wij hebben er weer zin in 👍  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.