Home > Sportief: Wandelen en Fietsen

Sportief: Wandelen en Fietsen

Sportief: Wandelen en Fietsen -

Dit keer ga op de heenweg aan de wandel en op de terugweg stap ik op de fiets. Niet zo'n hele lange wandeling vandaag, slechts 14 hele kilometers. Lang genoeg om mijn knie aan het werk te houden. Fijn om na het wandelen even te fietsen en andere spieren te gebruiken.

28 juni 2015 • Utrecht

Over 3 weken begint de Nijmeegse Vierdaagse en dan heb ik mijn fiets nodig. Sinds onze verhuizing staat deze nog bij mijn zusje geparkeerd en vandaag haal ik mijn fiets op. Slechts 14 kilometer wandelen, een mooie afstand voor mijn knie. Het gaat gelukkig steeds beter toch wil ik mijn knie nu niet teveel belasten. Voor de vierdaagse heb ik de extra kilometers niet nodig. Ik wil vooral in beweging blijven, zonder de knie te overbelasten.

Natuurgebied Willeskop

Hoge brandnetels … Ik begin met de wandeling in onze eigen achtertuin. Heerlijk door het weiland en Natuurgebied Willeskop. Daar vind je plassen met veel weidevogels, planten (onkruid), insecten en vlinders. Het kriebelt steeds aan mijn armen en benen. Zijn het niet de vliegjes of takken, dan wel de brandnetels die zeker tot mijn middel komen.

Het is hier heerlijk stil en ik hoor alleen het geluid van de natuur om me heen. Helaas staat er een lelijke bouwkeet in het gras. Geen gezicht dat ding. Blijkt het een vogel-kijk-keet te zijn, zodat je als vogelliefhebber de vogels kunt bekijken zonder hen te storen. Het graspad gaat over in een karrespoor en dan ben ik bij Blokland. Het is over met de mooie natuur, ik ben weer in de bewoonde wereld.

Een ijsje in Montfoort . . .

Gek op ijs !! Ik wandel richting Montfoort en het is goed te merken dat hier volgende week zondag de tourkaravaan passeert. In Montfoort, bij ijssalon, Daans Droomijs trakteer ik mezelf op een ijsje. Die houden we erin :-)

 Het saaiste stuk: de Blindeweg Vanuit Montfoort loop ik richting Harmelen. Dit is het saaiste stuk van de wandeling. Ik moet over de Blindeweg, een saaie, rechte weg van ruim 2 km. lang. Niets te beleven, weinig te zien. Flink doorstappen dus.

Na 3 uur wandelen mag ik terug fietsen. Op het eerste gedeelte na, vind ik het geen bijzonder leuke route en dat komt vooral om dat ik de weg te goed ken. Ik weet wat er komt en er is geen verrassing onderweg. De terugweg op de fiets neem ik een iets andere, en ook langere, route. Niet overal waar ik de heenweg wandelde, kun en mag je met de fiets komen. Dat is precies het mooie van wandelen. Fijn om na het wandelen een stukje te fietsen en andere spieren te gebruiken. Hopelijk ben ik hierdoor minder stijf. Mijn knie is ook weer in beweging, zonder hem al te veel te belasten.

Individuele tijdrit

John heeft vandaag ook gewandeld en ook hij wilde de sfeer proeven in Utrecht nu de ‘Grand Depart’ daar volgende week is. Hij heeft de eerste etappe van de Tour de France gewandeld. Vorige week wandelde ik proloog. Het blijkt echter dat dit niet de proloog mag heten, maar gewoon de eerste etappe. Een proloog mag maximaal 8 km lang zijn en deze etappe is langer. De eerste etappe is daarom een individuele tijdrit geworden over 15 kilometer. Weer wat geleerd. John vond het overigens erg gezellig in Utrecht, overal amateurwielrenners die een stuk van de tweede etappe mochten testen. Er was meer toursfeer dan vorige week.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Sportief: Wandelen en Fietsen
Datum wandeling
zondag 28 juni 2015
Afstand
14 km
Kenmerken
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Proloog Tour de France

Volgend bericht »

Startbewijs in de pocket

1 Reactie

Wanda   -  12-07-2015 @ 21:17:53  -

Wat leuk, je was in Montfoort. Een ijsje bij Daans mag dan inderdaad niet ontbreken. Willeskop is echt prachtig om te wandelen, ik was daar laatst nog met mijn zoontje. Het stuk naar Harmelen is inderdaad heel saai. Ik ben nog steeds op zoek naar mooie routes rond Montfoort, maar vaak moet ik er een eindje voor weg.  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.