Groen Benedeneind

Wandelen in Natuurgebied Willeskop

Home > Groen Benedeneind

Groen Benedeneind

Wandelen in Natuurgebied Willeskop

Groen Benedeneind - Wandelen in Natuurgebied Willeskop

Deze eerste Koningsdag stond er bij ons een (natuur) wandeling van 7 km op het programma. Hoewel ik van plan was om vandaag 'een pas op de plaats' te maken, vond ik dit wel en leuke afstand. De tocht begon bij de Natuurhoeve en daar aangekomen was ik een van de eersten.

26 april 2014 • Georganiseerde tocht Utrecht

Daar kreeg je een stok en een grote oranje zakdoek om je knapzakje van te maken. Zo gezegd, zo gedaan en met nog wat lekkers erin kon ik op stap. De route was niet gepijld en er was een routebeschrijving. We moesten gewoon het weiland in en aan het eind naar links de kade op en bij Abrona (dat is bij de uitkijktoren) weer door het land terug naar de weg en naar het eindpunt lopen. Kan niet missen !!

Natuurgebied Willeskop

De route die voor een groot deel over onverhard terrein gaat, geeft een goed beeld van het landschap van de Lopikerwaard. Open polderland, fraaie houtkaden, oude en nieuwe natuurgebieden wisselen elkaar af.

Uitzicht vanaf de uitkijktoren In het weiland moesten we een paar hekken over klimmen en het gras stond aardig hoog, nog net geen 2 kontjes. Veel bloemen in het gras en ook vele grassoorten. Onderweg lag er nog een dode haas te stinken. Puur natuur zullen we maar zeggen !!

Aan het eind moesten we naar links, over de kaai verder lopen. Dat is toch wel een ontiegelijk mooi stuk . . . en zo dicht bij huis. Je hoort er alleen de volgens weer fluiten en af en toe hoor je iets plonzen in het water. Ik ben al snel bij de uitkijktoren en ik klim er omhoog om alles eens van bovenaf te bekijken. Dat is mooi en weids, ik zie het dorp liggen in de verte en de Benschopse Plassen, geen idee hoe die plassen werkelijk heten ??

Even de uitkijktoren beklimmen

Bij de uitkijktoren begint eigenlijk de terugweg al, maar daar heb ik geen zin in. Ik besluit om verder te lopen over de kaai tot de Damweg en daarvandaan terug naar het beginpunt te lopen. Zo komen er ongeveer 4 km bij. En ik ben niet de enige die dit idee heeft.

Mooie boom Overal zijn veel vogels en vooral veel zwanen en ganzen met hun jonkies. De kade is afwisselend. Dan weer dicht begroeid en dan weer open met knotwilgen. Al redelijk snel ben ik aan het eind en via een saai en recht stukje over de Damweg kom ik weer op het Benedeneind uit in Polsbroekerdam.

Vandaar is het naar Benschop-City nog ongeveer 5 kilometer stappen. Ik zet er stevig de pas in. Onderweg loop ik best veel mensen voorbij de wel de gewone, korte route hebben gewandeld. Eenmaal bij het beginpunt is daar niemand meer aanwezig. Ik wandel snel door naar huis en als ik dan weer thuis ben blijk ik toch nog 15 km te hebben gewandeld. Aanzienlijk meer dan ik van plan was.

Alles op een Rijtje

WandelingGroen Benedeneind
Afstand15 km
RoutekaartAfstandmeten.nl
OrganisatieStichting Oranje Benschop

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

13e Zeemansloop
-Scheveningen, Wassenaar, Meijendel-

Volgend bericht »

RijnDeltapad West 1

1 Reactie

MoedersBou.  -  04-05-2014 @ 00:01:24  -

Wat is Benschop eigenlijk mooi he, dat weet en zie je eigenlijk nooit zo goed, je hebt gelijk Benschop gepromoot met mooie foto's, ook een prijs waard!!.  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Albelli