Home > RijnDeltapad West 1

RijnDeltapad West 1

RijnDeltapad West 1 -

Ik ben gestart met het RijnDeltapad West. Officieel start het pad bij Utrecht CS maar ik begin bij de Domtoren. Nog dit jaar hoop ik bij de Vuurtoren in Katwijk te eindigen en dan heb ik van Domtoren naar Vuurtoren gewandeld. Het pad is 125 km lang, incl. de rondwandelingen.

27 april 2014 • WandelpadenUtrecht

Wandelen langs de Romeinse Limes

Sinds de Euro hebben we ook geen rijksdaalder meer  Ik start bij het Domplein, in hartje Utrecht. Het Romeinse castellum Trajectum lag 2.000 jaar geleden op de plaats van het Domplein. Het plein maakt daarmee deel uit van de Romeinse Limes, de noordgrens van het Romeinse Rijk. Vanuit het centrum Van Utrecht kom je al snel op de Muntroute. Tot aan het geldmuseum bij 's Rijks Munt.

Het regent een beetje. Eigenlijk te hard om geen regencape aan te doen en te zacht om hem wel aan te doen. Ik doe mijn regencape toch maar even WEL aan !! Langs het Merwedekanaal en over het Amsterdam Rijnkanaal wandel ik verder.

Langs de Vinex-nieuwbouw van Leidsche Rijn

Ik loop onder de A2 door (mooi verlichte viaduct) richting De Meern. De route loopt over de Groenedijk, ooit een weggetje met veel tuinders. Nu niet meer, veel oudere huizen staan er nog wel, maar de omgeving is allemaal Vinex-nieuwbouw. De route gaat door een nieuw park: De Hoge Weide en daarvandaan kom ik weer terug op de Groenedijk. Inmiddels is het droog en kan mijn regencape weer uit, fijn.

Voor de juiste route heb ik het routeboekje van de NWB bij me. Pfffttt, dat is dus onhandig, volgende keer de routes even scannen en een paar papiertjes meenemen, die je ook nog in de zakken kunt doen. Nu weet ik eigenlijk niet wat ik met mijn boekje moet doen, en stop hem in mijn jas, hopelijk valt het boekje er niet uit !! De route van vandaag ken ik eigenlijk heel erg goed, dus ik heb het boekje nauwelijks nodig. De route is bovendien goed gestickerd

Oude, bekende route . . . Jeugdsentiment

Een leenhuisje op de Zandweg Al snel ben ik in De Meern. Ik stop even bij een bankje, want ik heb een BLAAR. Jakkes . . . snel even afplakken en weer verder. Maar het doet nog steeds pijn en bij het eerstvolgende bankje mijn andere teen ook afplakken, ook daar zat een blaartje. Gelukkig heb ik altijd blarenpleisters bij me, nu weet ik waarom.

Via de Zandweg loop ik naar Harmelen. Vroeger fietste ik hier dagelijks naar school. Ik ken de route goed, hoewel er ook veel veranderd is. Dan zie ik iets leuks, een leenhuisje. Op de Zandweg staat een huisje met boeken erin. Het is te vergelijken met een kleine bibliotheek. De boeken die erin staan mag je meenemen, lezen, lenen, ruilen, bewaren en/of doorgeven. Dit leenhuisje is bestemd voor iedereen die boeken interessant vindt of kan gebruiken. Als je een boek ziet wat je aanspreekt, mag je het meenemen en terugbrengen als je het uit hebt. Doorgeven aan iemand anders mag ook.

Als ik dan toch zo dichtbij ben, ga ik even langs bij Robbert & Susan. Zij zijn thuis, dus ik heb hier even een korte rustpauze & plaspzuze. En natuurlijk kom ik vooral voor Luuk & Sven, hun kleine boeven. Luuk is wel erg geïnteresseerd in mijn drinkflesje. Als ik wegga zwaai ik nog even met mijn wandelrouteboekje.

Harmelerwaard 14

 Hier ben ik geboren, bijna 48 jaar geleden !! De Zandweg gaat over in de Harmelerwaard en hier ben ik geboren . . . ooit. Ik maak een paar foto's van mijn geboortehuis en even een 'Selfie' bij de Gregor Mendelweg. Het is hier vandaan nog maar een paar kilometer en dan ben ik in Harmelen, het dorp van mijn jeugd.

Waar is mijn wandelboekje . . .

Ik loop langs SCH en ik vind het zelfs warm worden en doe mijn (nieuwe) jas open. Shitttttt . . . ik ben dus toch mijn wandelboekje verloren . . . maar waar ?? Niet zo slim dus, maar ik heb ook geen zin om terug te lopen. Dat doe ik dus ook niet, als ik terug ben, rij ik er wel even langs met de auto strakkies !! Eerst maar verder, waar de soep op mij staat te wachten bij moeders thuis. Altijd lekker en als verassing nog versgebakken wafels volgens moeders onovertroffen recept.

Daar is mijn wandelboekje . . .

En ja hoor . . . als ik met de auto het laatste stukje van de route terug rij, staat mijn wandelboekje keurig netjes tegen een paal van de Gregor Mendelweg aan, daar heb ik een 'Selfie' gemaakt. Zo netjes kan ik het boekje nooit verloren zijn, iemand moet het zo neergezet hebben, dat ik het terug zou kunnen vinden . . .

Daar is mijn routeboekje weer   Gelukkig !!

Dank u wel !!

ALLES OP EEN RIJTJE

WandelingRijnDeltapad West - Etappe 1
Afstand15 km
RoutekaartAfstandmeten.nl
OpmerkingDe route is niet heel bijzonder mooi. Voor mij leuk omdat het zooo erg bekend is allemaal van vroeger (jeugdsentiment)

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Groen Benedeneind
-Wandelen in Natuurgebied Willeskop-

Volgend bericht »

Gewonnen !!
-De leukste Selfie van Benschop ;-)-

1 Reactie

Moeders Bou.  -  03-05-2014 @ 23:50:04  -

Leuk om dit stukje te lezen, ook over de Harmelerwaard,
de Gregor Mendelweg en natuurlijk de kleine boefjes, doei doei.  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Natuurhuisje