Home > Privacyverklaring - Wij respecteren uw privacy

Privacyverklaring

Per 1 mei 2018 zijn wij verplicht om een privacyverklaring te plaatsen om te voldoen aan de nieuwe Europese Privacywet. In onderstaande verklaring laten wij weten op welke wijze wij dit doen en hoe wij persoonsgegevens verwerken.

Wij zijn John en Mirjam en wij zijn verantwoordelijk voor Wij Wandelen. Daarmee zijn wij ook verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens op ons blog.

Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze website(wandelblog) en behandelen de persoonlijke informatie die jullie ons verstrekken zeer vertrouwelijk.

Wat wij beloven:

  1. Wij delen jouw persoonlijke gegevens nooit ongevraagd met anderen.
  2. We vertellen hoe we jouw gegevens verzamelen en waarvoor we die gebruiken.
  3. Het is altijd mogelijk om jouw gegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen.

Waarbij verzamelen en verwerken wij jouw persoonsgegevens:

  1. Als je contact met ons opneemt via het contactformulier of per mail - wettelijke grondslag: toestemming.
  2. Als je reageert op een blogpost - wettelijke grondslag: toestemming.
  3. Het (on)regelmatig versturen van onze WandelUpdate, mits je daarvoor bent ingeschreven - wettelijke grondslag: toestemming.
  4. Om de bezoekersstatistieken te meten en registreren door Google Analytics en/of Matomo (Piwik)

Contact met ons opnemen

Contact met ons opnemen kan door ons contactformulier te gebruiken of direct een e-mail te sturen via jouw e-mail client. Je bepaalt zelf welke gegevens je ons verstrekt. De door jouw verstrekte gegevens bewaren wij op onze eigen lokale computer. Wij bewaren jouw gegevens en mails zolang wij deze nodig hebben voor onderlinge communicatiedoeleinden. Wij sturen geen ongevraagde mails.

Reageren op een blogpost

Als je reageert op een blogpost geef je ons toestemming om de volgende gegevens te verzamelen en te verwerken:

  1. Naam (schuilnaam) - verplicht - gepubliceerd op ons blog
  2. E-mail - niet verplicht - niet gepubliceerd
  3. De reactie - verplicht - gepubliceerd op ons blog
  4. Datum en tijdstip van de reactie - automatisch gegenereerd - gepubliceerd op ons blog
  5. Url website - niet verplicht - gepubliceerd op ons blog (indien ingevuld)

Wat doen wij met deze gegevens?

Na elke reactie krijgen wij een notificatiemail met de ingevulde gegevens, zodat wij weten dat iemand een reactie heeft geschreven. Deze mail bewaren wij maximaal een half jaar op onze eigen computer.

Wij gebruiken jouw gegevens om jouw reactie publiceren onder het desbetreffende blogbericht. De reacties op ons blog blijven online zolang wij ons blog actief bijhouden of totdat wij een verzoek van jou krijgen om jouw reactie te verwijderen. Neem hiervoor contact met ons op of mail naar: mirjamenjohn@wij-wandelen.nl.

De verstrekte gegevens (behalve jouw e-mail) worden opgeslagen op de server van onze hostingprovider JustHost. Wij hebben op 22 mei 2018 een verwerkersovereenkomst met hen afgesloten.

Jouw mailadres is nooit zichtbaar voor bezoekers. Wij slaan jouw mailadres niet op op de server. Jouw mailadres staat wel in de notificatiemail die wij ontvangen na een nieuwe reactie. Wij mailen alleen als daar noodzaak voor is.

Wij behouden te allen tijde het recht om zonder opgaaf van reden een (ongepaste) reactie te verwijderen.

Bezoekers onder 16 jaar

Wij verzamelen geen gegevens van websitebezoekers jonger dan 16 jaar, tenzij wij daarvoor toestemming hebben van ouder(s) of voogd. Het is voor ons onmogelijk om te controleren of een bezoeker daadwerkelijk ouder is dan 16 jaar. Mochten wij persoonlijke gegevens verzamelen, zonder toestemming, van iemand jonger dan 16 jaar, neem dan aub contact met ons op via mirjamenjohn@wij-wandelen.nl. In dat geval verwijderen wij desbetreffende gegevens.

Bezoekersstatistieken met Matomo

Wij gebruiken Matomo om gegevens te verzamelen over het bezoekersgedrag op onze website, kortom de bezoekersstatistieken.

  1. Jouw IP-adres is geanonimiseerd, directe herleidbaarheid tot personen is daarmee uitgesloten.
  2. Matomo plaatst geen trackingcookies plaatst.
  3. Alleen wij hebben toegang tot de statistieken, niemand anders.
  4. We delen geen gegevens met derden.

Met behulp van Matomo verzamelen we de volgende gegevens:

  1. Geanonimiseerd IP-adres.
  2. Bezochte pagina's (titel en URL) en datum en tijdstip waarop deze bezocht zijn.
  3. De URL van de pagina waarmee je op onze website bent gekomen.
  4. De outlinks op onze website die verwijzen naar externe websites.
  5. Gedownloade bestanden/foto's.
  6. Geschatte locatie: land, regio, stad (geen exacte geolocatie).
  7. Overige gegevens: schermresolutie, lokale tijd van bezoeker, snelheid van de website, taal van de browser.
  8. User agent van de browser: gebruikte browser, besturingssysteem, soort apparaat (computer, smartphone, etc.).

We verwerken deze gegevens om het gebruik en functioneren van onze website te analyseren. Door de privacybeschermende maatregelen die we nemen, is de impact op je privacy beperkt en vragen we niet apart om je toestemming.

Inschrijven WandelUpdates (digitale nieuwsbrief)

Onregelmatig sturen wij onze WandelUpdate per e-mail naar diegenen die zich daarvoor hebben aangemeld. Wij verzamelen en bewaren de volgende gegevens van onze abonnees:

  1. Naam - evt. een alias
  2. E-mail - verplicht
  3. Datum en tijdstip van aanmelding - datum-tijdstip van de notificatiemail
  4. Bevestiging (dubbele opt-in)

Wat doen wij met deze gegevens?

Bij elke nieuwe aanmelding krijgen wij een notificatiemail met daarin de naam en het e-mail adres van de nieuwe abonnee. Hij/zij krijgt een geautomatiseerde bevestigingslink welke 48 uur geldig is. Gegevens van niet bevestigde inschrijvingen verwijderen wij na 48 uur, doch uiterlijk binnen 1 week. Wanneer de nieuwe abonnee zijn/haar inschrijving binnen 48 uur bevestigt (dubbele opt-in), krijgen wij nogmaals een notificatiemail, waarna wij de gegevens verder verwerken.

De gegevens van onze abonnees bewaren we, zolang de abonnee is ingeschreven op onze WandelUpdate, in een excelbestand op onze eigen computer, dus niet in de cloud. Na uitschrijving verwijderen wij alle gegevens van de ex-abonnee per direct.

Wij gebruiken het mailbestand enkel en alleen voor het (on)regelmatig versturen van de WandelUpdate. Deze versturen wij vanaf onze eigen computer met het mailprogramma Thunderbird. Vanwege de privacy van onze abonnees gebruiken wij geen externe en/of online dienst. In elke WandelUpdate plaatsen wij een afmeldlink zodat uitschrijven eenvoudig is.

Social media

Op onze weblog staan buttons om blogberichten te delen op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Wij plaatsen geen cookies bij het delen. Facebook en Twitter plaatsen wel cookies zodra je op deze pagina's komt. Wij hebben daar geen invloed op. Lees de privacyverklaring van Facebook en Twitter om te lezen wat zij met jouw persoonsgegevens doen die zij via cookies verwerken.

Affiliate links

Op WijWandelen kom je affiliatelinks en/of advertenties(reclame) tegen. Wij plaatsen geen (tracking)cookie maar de aanbieder doet dat wel. Hiermee herleiden zij dat jij vanaf WijWandelen komt, zodat wij een beetje commissie krijgen na een eventuele aankoop van jou. Wij geven altijd dmv een (€) teken aan dat het een affiliatelink betreft.

Maar klik gerust, het kost jou helemaal niets extra. Het levert ons wel een bijdrage op voor Wij Wandelen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt te allen tijde het recht om:

  1. Jouw persoonsgegevens in te zien, te veranderen of te (laten) verwijderen.
  2. De toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door WijWandelen.
  3. Een verzoek in te indienen om jouw persoonsgegevens naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt hiervoor e-mail sturen naar mirjamenjohn@wij-wandelen.nl.
  4. Een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Om zeker te weten dat jij gevraagd hebt om je gegevens in te zien, kunnen wij je om een kopie van je identiteitsbewijs vragen.

Wijzigingen in ons privacybeleid

Wij behouden te allen tijde het recht ons privacybeleid te wijzigen. Op deze pagina vind je de meest recente versie.

Vragen en/of opmerkingen

Als je vragen en/of opmerkingen hebt over dit privacybeleid, neem dan contact met ons op mirjamenjohn@wij-wandelen.nl.

Laatst bijgewerkt: 22 - 03 - 2021