Home > 11 kilometer wandelen en 11 winterse foto's

11 kilometer wandelen en 11 winterse foto's

11 kilometer wandelen en 11 winterse foto's -

Het sneeuwde vanmorgen een beetje en de wereld was bedekt onder een wit sneeuwtapijt. Altijd mooi om juist dan te gaan wandelen, dit levert mooie plaatjes op. Het was een korte(re) wandeling van slechts 11 kilometer. Daarom een fotoverslag met 11 winter-wandel-foto's . . . voor elke kilometer een winterse foto !!

11 februari 2017 • 11x Utrecht

Categorie: 11x

Het is vandaag de 11-de van de maand en dan schrijf ik altijd een blog in de categorie '11x'. Oeps, Foutje, Vergeten. Even snel een blog schrijven die ik om 11:11 uur online gooi lukt niet meer, 11x overslaan is geen optie ?!?!

Ik kijk naar buiten, het sneeuwt. Ik ben gek op de winter en op sneeuw. Vroeger waren de voetbaltrainingen in de sneeuw het leukste. Ook wandelen in de sneeuw is fantastisch, maar ik heb geen tijd, ik moet mijn nieuwe fiets ophalen. En dan weet ik het. Ik ga lopend mijn fiets ophalen, dat is precies 11 kilometer.

Hoe simpel kan het zijn: 11 kilometer met 11 winterse foto's.

11-de van de maand
11 kilometer
11 winterse foto's
23:11:11 uur online, is ook 11 over 11

Wandelen door Natuurgebied Willeskop

Ik begin thuis en wandel door Natuurgebied Willeskop naar Oudewater. Een hele bekende route, ik wandel er vaker. Het verveelt nooit, het is er alle jaargetijden mooi. En al dat moois is op loopafstand van huis.

De eerste kilometer is gewoon door de bebouwde kom. In een voortuintje staat een uitbundig bloeiende Hamamelis, de Toverhazelaar. Ik verbaas me dat er uit deze kale, bruine takken zoveel mooie gele franjeachtige bloemetjes groeien, die ook nog eens heerlijk ruiken.

De Hamamelis is een echte winterbloeier en naaktbloeier. Hier bedekt onder een beetje sneeuw.
De Hamamelis is een echte winterbloeier en naaktbloeier. Hier bedekt onder een beetje sneeuw.

De volgende kilometer wandel ik over het Dorp naar het Benedeneind. Bij de Zuivelmakers ga ik het land in richting de Noordzijdse Kade. Er heeft nog niemand voor mij door de sneeuw gelopen, ik ben de eerste. De enige voetsporen zijn van mij.

Mijn voetstappen in de sneeuw. De sneeuw kraakt bij elke stap onder mijn voeten . . .
Mijn voetstappen in de sneeuw. De sneeuw kraakt bij elke stap onder mijn voeten . . .

De 3-de kilometer gaat door het weiland. Meer dan een hele kilometer blik op oneindig en verstand op nul. Gelukkig geen koeien op mijn pad ;-). Aan het einde van het weiland staat een Knots van een Knotwilg, helemaal krom gegroeid in de loop der jaren.

Een Knots van een Knotwilg
Een Knots van een Knotwilg

Na 4 kilometer ben ik dan echt op de Noordzijdse Kade, precies op de grens tussen Benschop en Montfoort.

Overstapje over een hek naar Natuurgebied Willeskop
Overstapje over een hek naar Natuurgebied Willeskop

Ik geniet van de volgende (5-de) kilometer. Het is mooi wandelen, ik zie aan de sporen dat er meer mensen op dit idee zijn gekomen, ook mountainbikers. Volgens John mogen die daar niet komen. Eéntje komt mij lachend tegemoet gefietst en het enige dat hij tegen mij zegt is: "Wat is het mooi hier", en met een big smile trapt hij verder.

Hij heeft helemaal gelijk !!

Wat is het mooi hier
Wat is het mooi hier

Ik wandel verder en voordat ik het weet staat ook de 6-de kilometer op de teller. Mijn fototoestel draait overuren, hoewel het weer niet heel fotogeniek is. Ik mis de ZON !!!

Best mooi toch . . . zelfs zonder de zon ?!?!
Best mooi toch . . . zelfs zonder de zon ?!?!

Dan ben ik bij de uitkijktoren. Ik klim uiteraard naar boven om te genieten van het uitzicht. Ik zie de eerste 7 kilometer die ik zojuist heb gewandeld.

Terugblik vanaf de uitkijktoren
Terugblik vanaf de uitkijktoren

Na zo'n 8 kilometer wandelen kom ik aan het einde van de Kade en ook het einde van Natuurgebied Willeskop. De wilgen zijn geknot. De takken liggen half op de kant en half in het water.

Geknotte Knotwilgen
Geknotte Knotwilgen

Na 9 kilometer wandel ik op de (dwars)Damweg en daar staan de schapen in de wei. Ze hebben het niet koud met hun dikke wintervacht.

Schapen in de wei, een winters plaatje !!
Schapen in de wei, een winters plaatje !!

Het is saai op het fietspad langs de Damweg (na plm. 10 kilometer). Dit vind ik niet leuk, snel doorstappen dus. Ik maak daar echt geen foto's, dus nog een foto van Natuurgebied Willeskop

Natuurgebied Willeskop . .  het betere uitzicht . . .
Natuurgebied Willeskop . . het betere uitzicht . . .

De laatste (11-de) kilometer is een klein stukje door de bebouwde kom van Oudewater. Ik ben bijna bij de fietsenmaker en ben benieuwd naar mijn nieuwe aanwinst. De fietsenmaker is verbaasd dat ik ben komen lopen om mijn fiets te halen en is vervolgens nog verbaasder als ik vertel dat ik meer kilometers wandel dan fiets per jaar. Hihi en dan toch een nieuwe fiets kopen.

Een vrolijke MySelfie mag natuurlijk niet ontbreken !!
Een vrolijke MySelfie mag natuurlijk niet ontbreken !!

Ik heb een sportieve zaterdag achter de rug. Lekker gewandeld in de sneeuw en mijn fiets heeft de eerste test goed doorstaan !!

En terwijl ik dit allemaal schrijf sneeuwt het weer. Morgen verse sneeuw. Misschien toch weer een stukje wandelen. Wie gaat er mee ?!?!

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
11 kilometer met 11 winterse foto's
Datum wandeling
zaterdag 11 februari 2017
Afstand
11 km
Kenmerken
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Wandelen tussen de Grote Rivieren
-Fort Bakkerskil-

Volgend bericht »

Route Willige Langerak
-Wandelen in de Lopikerwaard-

2 Reacties

Jacomijn - Safe and Healthy Travel   -  26-02-2017 @ 12:50:45  -

Heerlijk wandelen in het winterseizoen. Maar de lente mag nu van mij wel komen!! 😀

Mirjam  -  26-02-2017 @ 12:59:10  -

Nou, zeg dat wel. Het lijkt nu wel herfst 😢. Laat de zon maar komen 🌞  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.