Groene Wissel Oudewater - Haastrecht

WinterWandeling

Home > Groene Wissel Oudewater - Haastrecht

Groene Wissel Oudewater - Haastrecht

WinterWandeling

Groene Wissel Oudewater - Haastrecht - WinterWandeling

Toen we vanmorgen naar buiten keken, was het allemachtig prachtig winterweer. De sneeuw van gisteren lag nog overal en het vroor. Maar ook een strakblauwe lucht en een lekker zonnetje . . . O zo uitnodigend om naar buiten te gaan. Na kort speurwerk op internet kozen wij voor een Groene Wissel wandeling Oudewater-Haastrecht.

28 december 2014 • Groene WisselUtrecht

100% Sneeuwgarantie

Met de auto rijden we naar Oudewater ook al is dat maar 4 kilometer bij ons vandaan. We parkeren bij het zwembad, het begin van deze Groene Wissel route. Groene Wissels beginnen en eindigen altijd bij een station of bushalte. Dan blijkt dat we de routebeschrijving op tafel hebben laten liggen. Daar hebben we alletwee niet aan gedacht, niet zo heel handig. Ik heb de route wel goed bekeken, ik weet het wel uit mijn hoofd. Wij hebben de route alleen tegenovergesteld gelopen.

Maar goed dat we zo lenig zijn . . .
Maar goed dat we zo lenig zijn . . .
SUPER !!
SUPER !!

Walking in a WinterWonderLand

We beginnen tegenover het zwembad en wandelen gelijk de Tiendweg op. De Tiendweg is 7 km. lang en loopt tot Haastrecht. Hiervoor hebben we de routebeschrijving niet nodig. Wat is het hier mooi met supermooie winterse vergezichten. Veel sneeuw, veel zon, veel hekjes en bruggetjes. Ook veel klimmetjes en overstapjes langs de hekken. Veel zwanen en meerkoeten en in de weilanden veel schaapjes op het droge. Zo mooi kan Nederland zijn en zo dicht bij huis. Met deze sneeuw ons eigen wintersportgebied.

Walking in a WinterWonderLand
Walking in a WinterWonderLand

Ons tempo ligt laag. De paden zijn glad van de aangevroren sneeuw en erg ongelijk. We moeten goed uitkijken want je kunt zomaar uitglijden. We merken dat we dichterbij Haastrecht komen. Het markante gebouw van De Samenwerking komt snel dichterbij. Het nabij gelegen Sint-Gabriël klooster wordt steeds groter. Beide gebouwen staan op de provinciale weg, waar wij op enkele honderden meters evenwijdig aan lopen.

Het is Winter
Het is Winter
Over het jaagpad naar Oudewater
Over het jaagpad naar Oudewater

Wandelen langs de Hollandse IJssel

In Haastrecht wandelen we een stukje door de bebouwde kom. Haastrecht heeft een historisch centrum met fraaie geveltjes. In Haastrecht stappen we over het Jaagpad langs de Hollandse IJssel terug naar Oudewater. Eerst een verhard fietspad, dan een stukje over de weg naar Hekendorp en vanaf Hekendorp over het gras naar Oudewater. De IJssel is altijd dichtbij. Ook nu lopen we min of meer evenwijdig aan de provinciale weg, dit is niet hinderlijk. Als we over de provinciale weg heen kijken zien we de Tiendweg waar we op de heenweg wandelden.

Oudewater
Oudewater

Terug in Oudewater wandelen we een klein rondje door het leuke centrum. Dan zoeken we de auto op en gaan we lekker naar huis. Daar ligt de route uitgeprint op tafel. Uiteindelijk hebben we voor 98% de route gewandeld en zijn we nauwelijks afgeweken. Een leuke route die de moeite waard is.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Datum wandeling
zondag 28 december 2014
Afstand
16 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Statenland 1, 3421 GZ Oudewater (bushalte bij het zwembad)
Media
Bijzonderheden
Knooppunten: 72 --> 49 --> 40 --> 39 --> 29 --> 89 --> 88 --> 86 --> 90 --> 15 --> 59 --> 54 --> 72 (Groene Hart)
Uit de wandelgids
Wandelgids Provinciewandelgids Utrecht
De 21 wandelroutes in dit boekje zijn zeer divers en laten de karakteristieke kenmerken en grote verscheidenheid van de provincie Utrecht zien.

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Kerkepad Cabauw
-Winter in de Lopikerwaard-

Volgend bericht »

Wandeljaar 2014
-Een mooi wandeljaar vol wandelkilometers.-

1 Reactie

Robbert, Susan, Luuk en Sven   -  29-12-2014 @ 20:16:06  -

Leuk hoor... en een gezonde, mooie wandeling zo te lezen/zien..  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

 

(€) - Dit blog bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.