Home > Kerkepad Cabauw

Kerkepad Cabauw

Winter in de Lopikerwaard

Kerkepad Cabauw - Winter in de Lopikerwaard

De dag na de kerst is een mooie dag om uit te buiken. Helaas is het vreselijk weer en het sneeuwt onophoudelijk. Eigenlijk is het troosteloos en somber weer en ik heb geen zin om eerst met de auto naar een georganiseerde tocht te rijden. Ik ga een rondje ‘om de kerk’ wandelen. Ik begin en eindig in de huiskamer.

27 december 2014 • Utrecht

Doel is om richting Polsbroek te lopen en over het Kerkepad naar Cabauw te wandelen. Terug over de Damweg, langs de watertoren. Op afstandmeten.nl gezien dat dit een rondje van ruim 12 kilometer is. Net genoeg voor een dag als vandaag. Met mijn ski-jack aan en gewapend met handschoenen en een muts (beter mee verlegen dan om verlegen) ga ik op stap. Het is koud en er staat veel wind. De weg is vies van de papperige sneeuw.

Ik vertrek vanuit huis
Ik vertrek vanuit huis

Het eerste gedeelte heb ik de wind in de rug. Dan valt het wel mee. Ik ben al snel bij het Kerkepad en dan heb ik zijwind. Het is hier erg open en nergens is enige beschutting. De gevoelstemperatuur daalt en ik doe mijn muts op onder mijn capuchon. Ondanks het weer vind ik het leuk om er te wandelen. Letterlijk en figuurlijk even een frisse neus halen.

Mooi winterlandschap
Mooi winterlandschap
Het kerkepad
Het kerkepad

Hoe dichter ik bij Cabauw kom, des te beter zie ik de kerk. Het kerkepad gaat recht op de kerk af.

In Cabauw zie een bord langs de weg met het wandelknooppuntennetwerk. Dit is hartstikke nieuw en ik zie dat ik via een paar knooppunten terug naar huis kan lopen. Achter ons huis langs kan ik over de Zuidzijdsekade wandelen en dan kom ik vlakbij huis uit. Dat wist ik niet, ik volg de knooppuntennummers. Uiteindelijk is de route niet langer of korter dan over de weg maar wel leuker.

De natte sneeuw blijft gestaag vallen en omdat ik constant tegenwind heb lijkt het kouder. Mijn spijkerbroek is inmiddels kleddernat en ik krijg koude benen, verder heb ik het niet koud. Mijn handschoenen zijn ook doorweekt, evengoed zitten ze warm. Ik maak nog een foto van mijn voetstappen in de sneeuw.

Even terugkijken naar mijn eigen voetstappen in de sneeuw :-)
Even terugkijken naar mijn eigen voetstappen in de sneeuw :-)

Dan kom ik op de Damweg uit en ga ik richting de watertoren, een markante toren die je bij helder weer al vanuit de verte kunt zien. Vandaag is dat dus niet het geval. Vanaf de watertoren kan ik kiezen . . . of ik ga over de weg verder . . . of ik ga over de Zuidzijdse kade en een weiland verder. Ik waag het erop en ga over de Zuidzijdse kade.

De watertoren van Lopik op de Damweg
De watertoren van Lopik op de Damweg

Het is er nat en blubberig en al snel heb ik smerige schoenen.Ik wandel redelijk beschut op de kade en ik bedenk dat ik hier met mooi zonnig weer ook nog eens wil wandelen. Over een lelijk, ijzeren bruggetje ga ik het weiland in. Deze wandelroute is nieuw en het bruggetje is dat ook. Jammer dat ze er dan zo'n lelijk bruggetje van maken, past hier absoluut niet in het landschap. In het weiland zak ik diep weg in de sneeuw, mijn schoenen worden er weer schoon van. Gelukkig zijn ze goed waterdicht, goede test vandaag. Ik ben benieuwd bij welk huis ik weer op de weg uitkom. Nou, op slechts 200 meter van huis. Wie had dat gedacht, ik in ieder geval niet !?!?

Zwanen op de Zuidzijdse kade
Zwanen op de Zuidzijdse kade

Sinds deze week heb ik een nieuwe telefoon, helaas noodgedwongen. En ook een nieuwe app. Ik heb deze app vandaag voor het eerst gebruikt en deze app laat precies mijn gelopen route zien via het GPS syteem. Ik heb de indruk dat de route helemaal klopt, dus volgende keer weer gebruiken. Ik kan een .gpx bestand van mijn telefoon uploaden naar mijn computer. Importeren op afstandmeten.nl is eenvoudig. Ik hoef niet meer zelf mijn route na te lopen op afstandmeten.nl.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Kerkepad Cabauw
Datum wandeling
zaterdag 27 december 2014
Afstand
12.5 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Benschop-City (thuis)
Media
Knooppunten
383736353231344238 (Groene Hart)

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Trage Tocht Haastrecht
-Wandelen in de Lopiker- en Krimpenerwaard-

Volgend bericht »

Groene Wissel Oudewater - Haastrecht
-WinterWandeling-

1 Reactie

Moeder Bou.   -  27-12-2014 @ 22:17:23  -

Mirjam, wat goed van jou om toch met dit weer te gaan lopen, want het was echt wel koud, maar een bikkel geeft daar niet om. Het geeft wel een mooi plaatje.
Het was gezellig gisteren he.
Groetjes, je moeder.  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.