Home > Een thuiswedstrijd

Een thuiswedstrijd

Wandelen door de Lopikerwaard

Een thuiswedstrijd - Wandelen door de Lopikerwaard

Start van deze wandeling is onze eigen huiskamer. Eigenlijk was ik van plan om naar de Rhoonse Griendentocht te gaan. Maar vanmorgen was alles wit en gewaarschuwd door de nieuwsberichten wilde ik niet in de auto stappen. Maar wandelen kun je altijd en overal en ook alleen. Dus ik heb er een thuiswedstrijd van gemaakt.

24 januari 2015 • Utrecht

Toen ik om 7:00 uur wakker werd van de wekker keek ik eerst naar buiten. Alles wat wit en de auto's reden langzaam. Ik voelde er niets voor om naar Rhoon te rijden voor de Rhoonse Griendentocht en ik kruip weer lekker terug onder de wol. Maar ik wilde wel gaan wandelen, het bleef kriebelen. Dus ben ik om 11:00 uur vanuit onze eigen huiskamer een knooppuntenrondje gaan maken, hoewel ik in dit geval ook zonder de knooppunten had kunnen lopen.

De weg is nu nog wit
De weg is nu nog wit

Eigen Knooppuntenroute

De weg is nog wit van de (natte) sneeuw die vanmorgen vroeg is gevallen. Ik ga vanuit huis richting Oudewater, via Polsbroekerdam over de Damweg. De Damweg is niet het leukste stuk van de route, maar als je van A naar B wilt ontkom je er niet aan. Je loopt hier open en bloot en ik vind de wind koud aan mijn hoofd. Al snel zet ik mijn muts open goed gemutst ga ik verder richting Oudewater. Oudewater is een klein stadje aan de IJssel en de Lange Linschoten. In Oudewater staan nog veel oude huizen en hele mooie geveltjes. Veel huizen staan op de monumentenlijst. Leuk om wandelend te bekijken. Ook staat er een borstbeeld van Swiebertje, wie kent hem niet ?!?!

Gevels in Oudewater
Gevels in Oudewater

Wandelen door Oudewater

Vanuit Oudewater wandel ik zo'n 5 km. langs De Lange Linschoten richting Huize Linschoten. Langs deze weg staan bijna alleen maar boerderijen waarvan velen een engelenraam hebben.

Boerderij met een engelenraam
Boerderij met een engelenraam

Struinen over de Engherkade

Daarna wandel ik verder over de Engherkade. Deze ruim 3 km. lange graskade gaat naar Montfoort. Vorig voorjaar heb ik hier in tegenovergestelde richting gelopen. Toen liep er gewoon vee, nu dus niet. Na de Engherkade krijg ik een stukkie langs de M.A. Reinaldaweg. Tja . . . ik ontkom er niet aan, maar dit is het minst leuke stuk van mijn route vandaag. Het duurt 2 lange kilometers. Daarna ga ik Blokland op. Dit is een doodlopend gedeelte. Als de auto's niet meer verder mogen/kunnen gaat de weg over in een karrenspoor. Dan komt je bij Natuurgebied Willeskop en stopt ook het karrenspoor en kun je alleen nog maar te voet verder over de kade langs de Wijde Bloklandwetering.

Gevonden voorwerpen op de Engherkade
Gevonden voorwerpen op de Engherkade

Natuurgebied Willeskop

Overal zijn hier veel vogels te zien. Ook mensen met grote fototoestellen met enorme lenzen en verrekijkers. Ik denk dat het vogelaars zijn. Dan zie ik in de verte de uitkijktoren. Daar moet ik heen. Deze toren staat op het 3-gemeentenpunt van Lopik (Benschop), Oudewater en Montfoort. Ik ga boven een kijkje nemen en ik hoop dat ik kan zien waar wij nu (tijdelijk) wonen. Helaas, ons huis is niet te zien, maar ik weet wel waar het moet staan, dat kan ik wel zien. Mooi om zover over het landschap te kunnen kijken en ik kan bijna helemaal bedenken waar ik vandaag gelopen heb.

Er fourageren talrijke vogels in Natuurgebied Willeskop
Er fourageren talrijke vogels in Natuurgebied Willeskop

Vanaf te uitkijktoren is het nog ongeveer 2 km. naar huis. Ik ben blij dat ik er ben. De schoenen die ik vandaag heb aangetrokken zijn niet helemaal waterdicht en ik heb natte sokken. En mijn voeten doen weer pijn, ik voel dat ik een enorme joekel van een blaar op mijn voet heb . . . en die voelde ik al in Oudewater aan aankomen !! Shit . . . die nieuwe willen sokken helpen dus ook niet . . . Grrr . . .

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Een thuiswedstrijd
Datum wandeling
zaterdag 24 januari 2015
Afstand
22 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Thuis, Benedeneind Benschop
Horeca
In Oudewater is ruime keuze aan horeca
Media
Knooppunten
(Groene Hart) 383792707971725478589376567473694538

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

WeideWinterWandeling

Volgend bericht »

St. Jan en de Pettelaar
-Groene Wissel Den Bosch-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.