Home > Wandelen door Natuurgebied Willeskop

Wandelen door Natuurgebied Willeskop

Wandelen door Natuurgebied Willeskop -

Gisteren heb ik eindelijk weer eens tijd 'vrij' gemaakt om een stukje te wandelen. Een groen ommetje dichtbij huis door Natuurgebied Willeskop en het Oer-Hollandse Landschap van Het Groene Hart. Heerlijk wandelweer, gezellig Oudewater, weidse vergezichten en heel veel kwetterende watervogels . . . wat hebben we toch een mooie achtertuin . . .

28 november 2016 • Utrecht

Werken, werken en nog een uurtje (over)werken

Het wandelen is er de laatste weken helemaal bij in geschoten. Ik ben druk geweest met werken, werken en nog een uurtje (over)werken. Dan blijft er weinig tijd en energie over om te wandelen. Het werd de hoogste tijd om te gaan, want ik mis het wandelen.

Mooie boerderij
Mooie boerderij

Ik haat verjaardagen op zondagmiddag

Gelukkig kon ik gisteren kon ik het nuttige (verjaardag) met het aangename (wandelen) verenigen. Mensen die mij kennen weten dat ik niet graag naar een verjaardag ga op zondagmiddag (dit heeft overigens niets met de Jarige Job te maken).

Toch ga ik (bijna) altijd !!

Ik ga nou eenmaal liever wandelen. En dus wandelde ik gister naar de verjaardag van mijn grote Neefje (en daarna met de auto weer mee terug). Zo mag ik toch weer 13 hele kilometers bijschrijven in mijn wandelboekje.

Benschop-City. Ik wandel aan de smalle kant (rechts dus)
Benschop-City. Ik wandel aan de smalle kant (rechts dus)

Natuurgebied Willeskop

Er zijn diverse routevarianten om uit te kiezen, allemaal tussen de 12 en 13 km. Het makkelijkste is dezelfde route als met de auto, dat is echter ook de saaiste route. Ik kies voor de groene route door Natuurgebied Willeskop.

Tot Abrona wandel ik gewoon langs de weg, over de smalle kant van de wetering langs de Korenmolenvliet. Daarna ga ik de polder in en wandel ik over een brede graskade richting de Landscheidingssloot en de Polder Willeskop.

Landelijk Landschap
Landelijk Landschap

Natuurgebied Willeskop ligt tussen twee Middeleeuwse houtkades in. De natuur heeft er sinds enkele jaren vrij spel en dat trekt veel water- en weidevogels naar het gebied. Dat kan ik horen en zien.

Ik beklim zoals altijd de uitzichttoren. Zover als ik kan kijken zie ik overal water, water en weilanden. In de verte ligt ik Benschop-City, daar kom ik vandaan en aan de andere kant Oudewater, daar ga ik heen.

Wandelgebied in Polder Willeskop

 

De kades zijn begroeid met elzen en wilgen en je kunt er heerlijk rustig wandelen, even weg uit de hektiek van alle dag. De bewoonde wereld lijkt ver weg, ook al kun je de kerktorens van de dorpen in de buurt goed zien. Echt een aanrader voor een mooie zondagmiddagwandeling.

P-Tip
Je kunt bij Abrona en op de Damweg heel makkelijk je auto parkeren en het gebied in wandelen !!

Alle eendjes zwemmen in het water . . .

Het enige geluid is dat van een zwerm eenden, die zomaar ineens allemaal tegelijk besluiten om het water uit te vliegen. De eenden draaien en keren allemaal tegelijk in de lucht, een dynamisch schouwspel. En enkele honderden meters zwemmen ze allemaal weer rustig verder.

Mooi wandelen in Benschop
Mooi wandelen in Benschop

Idyllisch Oudewater

Oudewater komt snel dichterbij en ook daar kies ik voor de leukste en touristische route. Ik mijd het centrum want ik gun mezelf geen tijd voor een gezellig terrasje. Ik maak de nodige foto's want er is genoeg te zien.

Wandelen door Natuurgebied Willeskop
Wandelen door Natuurgebied Willeskop
Wandelen door Natuurgebied Willeskop
Wandelen door Natuurgebied Willeskop
Idyllisch Oudewater

Je staat er misschien niet bij stil, maar als je wandelt sta je eerder stil (bij iets bijzonders op je pad).

Hekendorp of all places . . .

Het laatste stuk wandel ik langs de IJssel, over het voormalige jaagpad. Dit stukje van het Hollandse IJsselpad loopt naar Hekendorp, een buurtje onder de rook van Oudewater. Hier wandel ik helemaal alleen in mijn eentje maar word ik tenminste niet van mijn sokken word gereden door te hard scheurende auto's.

Het laatste stukje wandel ik langs de IJssel
Het laatste stukje wandel ik langs de IJssel

Ik heb een lekker stukkie gewandeld, ik heb het gemist. Moet ik vaker doen, wandelend naar een verjaardag of visite. Veel beter dan thuis op de bank hangen.

Nu snel de jarige feliciteren !!

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Wandelen door Natuurgebied Willeskop
Datum wandeling
maandag 28 november 2016
Afstand
13 km
Kenmerken
Overnachting

Meer wandelplezier

2 Reacties

Joske  -  28-11-2016 @ 18:26:09  -

Wat een ontzettend leuk stukje (weer). Heel goed om heen te lopen en daarna terug met de auto. Ik ben 4 weken geleden geopereerd en ben nu voorzichtig weer gaan lopen. Je levert wel snel wat in als je niet structureel de voetjes gebruikt. Maar het komt goed!
Ik hoop nog eens een tocht met je te kunnen lopen. Jij en je man nog veel wandelplezier gewenst en, nu ben ik wel heel voortvarend, een gezellige en fijne maand december gewenst,

vriendelijke groet,

Joske

Mirjam  -  28-11-2016 @ 19:12:44  -

Dank je wel Joske. Heel veel sterkte met je herstel en hopelijk kun je snel meer (langer) wandelen !! Wie weet waar we elkaar ooit nog eens tegenkomen 👍 😀  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

SportSport