Home > 11 Inspirerende wandelblogs

11 Inspirerende wandelblogs

11 Inspirerende wandelblogs -

Steeds meer wandelaars hebben, net als wij, hun eigen plekje op het internet. Stuk voor stuk laten zij de hele wereld meegenieten van vele mooie wandelingen in Nederland en ver daarbuiten. In dit blog zetten wij 11 leuke & inspirerende wandelblogs voor je op een rijtje, allen de moeite meer dan waard. Kijk je mee . . .

11 november 2016 • 11x

Het is altijd leuk om te struinen op internet op zoek naar leuke wandelblogs en de verhalen van andere wandelaars te lezen. Het leukste vind ik om verhalen te lezen over wandelingen/tochten die wij (ik) zelf ook gewandeld hebben. De herkenning, maar soms ook verbazing omdat een ander weer hele andere dingen ziet onderweg en er achter te komen dat je onderweg toch iets gemist hebt.

- Dit lijstje is (uiteraard) niet compleet. De 11 genoemde wandelblogs staan in hartstikke willekeurige volgorde. -

1. Vera Wandelt

Eigenlijk zijn we allemaal wandelaars . . .

Mooi blog met wandelverslagen van alle wandelingen die Vera maakt in binnen- en buitenland. Vera heeft een fijne schrijfstijl, haar blogs lezen makkelijk weg. Vera schrijft al geruime tijd al over haar wandelverhalen en gebruikt daarbij veel foto's.

2. Ambulare

Ambulare is het wandelblog van Henrie van Zoggel. In 1982 liep hij de eerste etappe van een lange-afstandswandeling, daar is zijn liefde voor wandelen ontstaan. Op Ambulare staan 900 wandelingen en duizenden foto's van de mooiste plekjes in Nederland en Europa.

3. Wanda Wandelt

Ook Wanda maakt de nodige wandelkilometers en zij betrekt haar lezers actief bij haar wandelavonturen. Maandelijks kiest zij een mooie wandeling en nodigt haar trouwe lezers uit om mee te wandelen. Wanda zwerft het liefst door de bossen en gaat niet zonder fototoestel op pad.

Op dit moment is Wanda heel druk bezig met de realisatie van haar eigen Nederlandse Wijnwandelgids. Ik ben benieuwd naar het resultaat !!

Wanda is samen met Astrid het grote brein achter de Reuma Walk. Samen organiseren zij de Reuma Walk, speciaal voor mensen met reuma (maar ook mensen zonder reuma zijn van harte welkom) en de opbrengst is voor het Reumafonds. De 4-de Reuma Walk is op 9 september 2017.

4. Danyell*s Wandelsite

Het eerste dat opvalt aan de weblog van Danyell is het gedateerde uiterlijk. Geen flitsend WordPress theme, maar een ouderwetse Frontpage homepage. Dat maakt haar wandelblog zeker niet minder leuk.

Danyell is een fanatieke wandelaar die houdt van weidse vergezichten en het open Nederlandse polderlandschap. Hoe verder je kunt kijken, des te liever het haar is. Blubberige (bos)paden zijn niet haar ding. Vanaf 2004 kun je al haar wandelverslagen teruglezen. Zij heeft inmiddelsbijna 40.000 wandelkilometers in haar wandelboekje genoteerd.

Zij schrijft haar wandelverslagen op een levendige manier, zodat dat je de wandeling zelf ook beleeft. Leuke anekdotes met hier en daar een kritische noot. Naast wandelen houdt Danyell ook van fotograferen en ook dat laat zij zien op haar weblog. Tijdens haar wandelingen maakt zij mooie foto's, met oog voor detail en haar omgeving.

5. Dagboek van een Wandelaar

Wandelaar Roland schrijft al zijn wandelverslagen in zijn digitale dagboek. Hij wandelt vaak en veel, voornamelijk georganiseerde tochten in het hele land. Roland is de aarde al helemaal rondgewandeld en is nu op de terugweg.

Het archief op zijn wandelblog gaat terug tot in 2005, Roland wandelt vanaf 1995. Hij combineert het wandelen met zijn andere hobby: het geocachen en ook daar schrijft hij veelvuldig over.Op zijn weblog kan hij zichzelf helaas niet helemaal bijbenen. Zijn wandelverslagen 'lopen' een beetje achter op zijn vele wandelingen.

6. Wandelvrouw

Like to Hike is het motto van Wandelvrouw Bregje. Bregje is gegrepen door het wandelen en schrijft op haar blog enthousiast over haar wandelingen. Als een wandeling tegenvalt schroomt zij niet om dat te vertellen. Op Facebook is zij de groep #wandel1000km gestart. Deze groep is voor iedereen die de uitdaging aan gaat om 1000 km per jaar te wandelen. Bregje haalt deze 1000 km. ruimschoots.

Sinds een bericht op haar webblog over het wandelrokje ben ik helemaal fan van het wandelrokje en heb ik er 2 in mijn kast liggen.

7. Mari Wandelt

Loop mee en laat je inspireren!

Mari heeft een passie voor wandelen. Van korte recreatieve wandelingen tot georganiseerde lange afstandstochten zoals de Vierdaagse van Nijmegen en Kennedymarsen. Mari ontwikkelt ook zelf wandelroutes zoals bedevaartswandelingen en routes in zijn eigen omgeving. De links naar deze wandelingen vind je op zijn blog. Uiteraard ook enthousiaste verslagen van al zijn wandelingen.

8. Wandel de Wandel

Op Wandel de Wandel volg je de wandelavonturen van Ineke. Ze is in 2006 besmet met het wandelvirus en schrijft enthousiast over haar wandelingen. Ineke is niet bang voor een paar kilometers meer of minder en wandelt ook Kennedymarsen.

Op haar eigen traditionele manier wordt zij graag vereeuwigd met plaatsnaamborden onderweg en ook het brugmomentje is een vast ritueel tijdens het wandelen.

9. Myfootprints

Als ik toch eens had geteld hoeveel voetstappen ik al heb gezet . . . Van dichtbij huis tot zeer ver weg, alleen, samen met anderen, met de wind door de haren, in de regen, zwetend, omgeven door de meest prachtige flora en fauna.

My footprints is het reisblog van Ivonne. Zij is gek op wandelen, fotograferen, mooie natuur én op reizen. Passies die zij vaak combineert, zowel in eigen land als verder van huis. Meerdere keren ben ik op stap gegaan naar aanleiding van één van haar blogs.

10. Frank Wandelt

De wandelblog van Frank is een compleet naslagwerk van wandelingen, wandelreizen, wandelvakanties in Nederland & Europa. Ik kijk er regelmatig als ik iets wil weten over een bepaalde wandelroute, Trage Tocht, NS-wandeling of Groene Wissel in de provincie.

Frank beschrijft van elke wandeling wat hij er het leukste vond/vindt en geeft elke wandeling een cijfer, de Frankwandelt-rating. De mooie foto's maken de wandelverslagen compleet. Het zijn niet alleen wandelverslagen, ook zaken rondom wandelen krijgen alle aandacht op zijn uitgebreide wandelweblog. Een aanrader van jewelste !!

11. De keuze is reuze . . .

Op internet zijn er nog veel meer wandelblogs te vinden. Voor velen is het bijhouden van een eigen wandelblog een bijkomende wandel-hobby.

Daarom als 11e meer Nederlandse Wandelblogs op een rijtje. Al deze links en nog veel meer links, kun je terugvinden op mijn speciale speciale wandel-links-pagina, met in totaal 303 links !!

 -  Ambulare  -  AndeKuier  -  Annelies Verheijen  -  Annemiek Wandelt  -  Avondwandelingen  -  Bestemming Buitenlucht  -  Bestgenog  -  Blogwandelen met Dianne  -  Boswachter Ellen  -  Caaarooo  -  Dagboek van een wandelaar  -  Danyell  -  Dave van Brenk  -  De Vrije Wandeling  -  De paden op, de Lanen in  -  Diana wandelt  -  Eef Onderweg  -  Els' Wandelverslagen  -  Enjoy hiken  -  Er op uit . . . met Elly  -  Esther Onderweg  -  Familie Super Wandelsite  -  Frank wandelt  -  Fred Triep  -  Gerdie Wandelt  -  Gijs en Anja op pad  -  GroeneHartstocht  -  Happy Hikers  -  Hartje Buiten  -  He Opa  -  Hike in Holland  -  Ik wandel (deel 2)  -  Ineke Gerritsjans  -  Jan Siemonsma  -  Janneke trekt rond  -  Jessi  -  Jo's Wandelwebsite  -  Johan en Petra Wandelen  -  Jolanda wandelt het Pieterpad  -  Kijken en Wandelen met Gert  -  Klaas loopt  -  Landloper Jacob  -  Leonard's wandelblog  -  Liana Zuidema  -  Lieverse Prudon  -  Lopen brengt je verder  -  Ma reist verder  -  Margriet Stuurloos  -  Mari Wandelt  -  Michel's wandelpagina  -  Mooiste Wandelingen  -  Myfootprints  -  Nanda Raaphorst  -  Natuurlijk Wandelen  -  Neeltje Leeft  -  Niezoznel  -  No Pain no Glory  -  Noortjes Voetstappen  -  Omloop  -  Op Pad  -  Oranginas  -  Over Wandelen gesproken  -  Pelgrimsvoetstappen  -  Piet Smulders  -  Ria Wandelt  -  Samen uit en thuis  -  Samen wandelen  -  SanMarko  -  Spieren aan de Wandel  -  Sprakeloos verhalen  -  Stappen met Hans  -  Stukjes over stukken te voet  -  Susan is Weg  -  Trochrinnen  -  VanWandeluitdagingtotheuseHobby  -  Vera Wandelt  -  Walk and See  -  Wanda Wandelt  -  Wandel Hotspots Holland  -  Wandel Vanuit  -  Wandel de Wandel  -  Wandel-Fotosite van Francis en Berend Pol  -  WandelMaara  -  Wandeldingen  -  Wandelen Rond Roden  -  Wandelen en meer  -  Wandelen in Zeeuws Vlaanderen  -  Wandelen is lekker doostappen  -  Wandelen met Martin  -  Wandelen met Wandelvanuit  -  Wandelen met War  -  Wandelen met Willy  -  Wandelen op La Palma  -  Wandelen op de Veluwe  -  Wandelende mutsen  -  Wandelengel  -  Wandelen  -  Wandelfreaks  -  Wandelmaat  -  Wandelpraat  -  Wandelster  -  Wandeltrek  -  Wandelvertellingen  -  Wandelvrouw  -  Wandelweblog Tiny Kouters  -  Wandelzusje  -  Weg van Wandelen  -  Welke wandelingen volgen . . . - Jolanda wandelt  -  Wereldwijd Wandelen  -  Westphil Wandelt  -  Whatever The Walk  -  Wij wandelen Graag  -  Wij wandelen as waar we willen  -  Willemien 23 dingen  -  Willems Wonderlijke Wandelingen

Wat is jouw favoriete wandelblog ?!?!

Staat jouw (favoriete) wandelbog ook in dit rijtje . . . of juist niet. Wij zijn heel benieuwd en laat ons weten welke wandelblog(s) jij volgt !!

- Laatst bijgewerkt: 06-08-2023 -

Meer wandelplezier

21 Reacties

Ineke  -  11-11-2016 @ 22:21:50  -

Hahaha wat leuk ik sta op nummer 8 in jullie lijstje! En de omschrijving klopt helemaal, Brugmomentjes en paaldansen komen (bijna) altijd in mijn verhaal voor! Ik ga eens een kijkje nemen op een paar blogs, sommigen ken ik uiteraard al.

Lieve groetjes
Ineke

Joske  -  12-11-2016 @ 07:01:48  -

Wat leuk om te lezen, ik wist niet eens dat dit bestond. Ik ben van plan dit nu bij te houden en uiteraard te lezen. Ontzettend leuk al die belevenissen mee te maken. Dank voor het toesturen,

vriendelijke groet,

Joske

Rinnie Dooren.  -  12-11-2016 @ 10:38:00  -

Mijn favoriete wandelblogs zijn Albert en Meintsje en Snowy,prachtige foto,s en mooie verhalen.En wandelvrouw vind ik ook leuk,met kleding tips en alerlei andere tips.

Mirjam  -  13-11-2016 @ 10:32:05  -

Dank voor jullie reacties. Ik ben trouwens wel benieuwd wat 'TrochRinnen' nu eigenlijk betekent ??

Wanda   -  13-11-2016 @ 11:43:33  -

Wat een leuk overzicht zo joh! Ik ken alleen Wandawandelt, ooit ontdekt uit nieuwsgierigheid vanwege dezelfde voornaam. Zelf wandel ik ook wel graag maar vaak zijn het dan wandelingen van hooguit 10 km. Langer gaat me op den duur gewoon vervelen. Maar er op uit trekken, lekker de natuur in en natuurlijk foto's maken, is zeker ook wel mijn favoriete bezigheid. Ik ga zeker weten ook even een kijkje nemen bij de andere wandelblogs, wie weet ontdek ik nog leuke wandelroutes hier in het noorden die ik nu nog niet ken.

Roland Weyers   -  17-11-2016 @ 23:43:48  -

Hoi,

Erg leuk dat mijn wandelblog hier genoemd wordt. En inderdaad, ik "loop" wel aardig achter met mijn verslagen, want al die kilometers maken kost best wel wat tijd... 😉 En dan gaat er nog flink wat vrije tijd (en energie) in mijn betaalde werk zitten ook... Maar bezoek zeker ook eens de fotopagina of routepagina; die probeer ik zoveel mogelijk up-to-date te houden...

Groetjes en bedankt,

Roland Weyers

Mirjam  -  20-11-2016 @ 20:08:31  -

Ik maak altijd zo snel mogelijk een wandelverslag om vooral maar niet achter te 'lopen'. Dat doe ik onderweg wel 😉.

Susan   -  01-12-2016 @ 10:11:44  -

Zag opeens verwijzingen vanuit dit bericht bij mijn statistieken, leuk, er wordt wat afgewandeld hier 😀

Jannie   -  18-01-2017 @ 08:02:06  -

Leuk overzicht. Ik ken alleen Wandawandelt. Ze heeft mij weer enthousiast gemaakt om na veel blessures het wandelen weer op te pakken en dus heb ik mijn oude wandelblog uit het stof gehaald: http://zeeuws-vlaamse-wandelroutes.blogspot.nl/ Ik wil net als zij dit jaar proberen 1000 km te wandelen. En daarvan dan wekelijks verslag te doen in mijn blog, met als extra bedoeling te laten zien hoe mooi het wandelen is in Ons Landje Apart: Zeeuws-Vlaanderen. Ik ga zeker eens kijken bij de anderen!

Mirjam  -  18-01-2017 @ 13:04:49  -

Succes, veel wandelplezier en dat je maar vele kilometers mag wandelen. Ik zet ook jouw blog erbij in het rijtje.

H.C. van der Sanden   -  15-09-2017 @ 12:11:19  -

Heeft U / jij wel eens op deze website gekeken?

Kijk maar een en geef je reactie.
Gr Heopa

Esther  -  12-09-2019 @ 07:37:20  -

Wat een leuk overzicht. Ik ken (bijna) alle wandelblogs die jullie beschrijven. Ik sta zelf in de lange rij met Estheronderweg!
Leuk overzicht voor nieuwe inspiratie.

Neeltje   -  24-09-2020 @ 21:54:54  -

Wat leuk om mijzelf in de lange rij onderaan tegen te komen. Inmiddels de naam veranderd naar "Neeltje leeft" maar de link werkt nog..

Jullie site stond ineens bij mijn statistieken. Ga me nu ook bij jullie inlezen... voorlopig stof genoeg.

En ... bedankt.

Groetjes
Neeltje

Mirjam  -  27-09-2020 @ 11:23:50  -

Dag Neeltje, dank voor je reactie. Ik heb inmiddels jouw link aangepast 😀
Gr. Mirjam

Eef Onderweg  -  11-10-2020 @ 13:14:54  -

Wat een leuke site!! Het is vast niet te doen om alle wandelblogs te noemen maar #eefonderweg mis ik wel... 😉

Mirjam  -  11-10-2020 @ 13:20:06  -

Dag Eef, Je staat er nu ook bij 😀 Iedereen die zich bij ons meldt, zet is zsm erbij in het lijstje.

Kim   -  15-10-2020 @ 10:53:57  -

Gelukkig zie je steeds meer wandelroutes en ook voor honden dat vinden wij dan weer heel erg leuk. Dank je voor het leuke blog!

Bregje   -  26-02-2021 @ 14:24:50  -

Het is schandelijk laat natuurlijk, maar ik kom er nu pas achter dat Wandelvrouw.nl in jouw rijtje van 11 inspirerende wandelblogs staat. Met terugwerkende kracht ben ik helemaal blij en vereert. Helemaal leuk vind ik dat je heb mogen inspireren, zodat je nu ook fan bent van het wandelrokje.

Lisette   -  09-03-2022 @ 14:26:43  -

Sinds kort schrijf ik ook honden/wandelblogs!
https://hondpietwandelt.blogspot.com

Ik beschrijf (en beoordeel) alle wandelroutes die wij lopen met onze hond Piet. Er is ook een overzichtspagina met alle wandelroutes (wordt steeds verder aangevuld), met doorkliklinkjes en kaartje.
Zeker in maart en april hebben we een aantal wandel-weekenden op de planning staan, dus komen er weer leuke nieuwe blogs aan!

Mirjam (Wij Wandelen)  -  09-03-2022 @ 19:15:38  -

Dag Lisette,
Dank voor je berichtje, ik heb ook jouw site bij de links gezet. Veel wandelplezier en mocht je leuke paadjes zoeken tijdens een wandeling dan kan kan ik je de Trage Tochten helemaal aanbevelen. Succes gegarandeerd en altijd met minimaal 75% zandpadgarantie 😀

Lisette   -  23-03-2022 @ 14:43:00  -

Hoi Mirjam, wat leuk dat we erbij staan!
Ik heb toevallig laatst ook de Trage tochten ontdekt! Afgelopen weekend hebben we de Trage Tocht Biezenmortel (Noord-Brabant) gewandeld, bij de Loonse en Drunense Duinen. Echt een topwandeling! Uiteraard ook weer een blog over gemaakt 😀
We gaan de komende tijd zeker nog meer Trage tochten wandelen.  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Reizen algemeen