Home > WeideWinterWandeling

WeideWinterWandeling

WeideWinterWandeling -

Dit weekend wilde ik weer eens een langere tocht gaan wandelen. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de WeideWinterWandeling. Er is vandaag erg mooi weer voorspeld en ik heb er zin in. Ik ben al vroeg uit de veren want ik wil gelijk om 9:00 uur vertrekken. Op naar Vinkeveen voor 25 hele kilometers !!

17 januari 2015 • Utrecht Georganiseerde tocht

Het is koud geweest vannacht en ik moet eerst flink krabben. Het ijs zit goed vastgevroren op de ruiten en ik ben minimaal een kwartier bezig. Krijg het er gelijk al warm van. Precies om 9:00 uur kom in aanrijden in Vinkeveen en ik heb al snel een plekje voor mijn bolide gevonden. Daar schrijf ik me in voor de WeideWinterWandeling en ondanks dat ik het ledenpasje van de wandelbond niet bij me heb (John is lid), krijg ik toch de korting van 1 euro. Aardig toch !! Er doet ook een groep militairen mee, volledig bepakt en bezakt.

Blubberig pad, alweer vieze schoenen ...
Blubberig pad, alweer vieze schoenen ...

Botsholroute

Gelijk vanaf de start gaan we een sluisje over en komen we op een natte graskade. Kort daarna gaan we naar beneden het weiland in, om de Botsholroute te volgen. Al heel snel komen we bij een houtenbruggetje. Oei . . . die is glad en het valt niet mee om boven te komen. Enkele mensen staan ook vertwijfeld te kijken . . . doe ik het of doe ik het niet !?! Ik twijfel niet en ga voorzichtig het bruggetje op. Boven staat een meneer die mij zijn hand reikt en dan sta ik op het bruggetje. En zo help ik zelf ook weer een aantal wandelaars het bruggetje op. En dan komen de militairen en is iedereen in een poep en een zucht het bruggetje over. Hoewel het bruggetje af ook nog een uitdaging blijkt te zijn.

Hulp van de militairen
Hulp van de militairen

Struinen over mooie onverharde paden

Het eerste deel van de tocht is onverhard. Veel natte en blubberige graspaden, veel (gladde) overstapjes over de hekken in het weiland, veel gladde bruggetjes over de sloten. En tussendoor ook nog een plankenpad. Ik hou er wel van en loop te genieten. Overal zie en hoor je vogels. En ook de ijzeren vogels (vliegtuigen) laten zich horen. Het uitzicht op de plassen is mooi . . . erg mooi !! En wat is het lekker winterweer. Veel (laagstaande) zon, weinig wind en droog.

De Vinkeveense plassen
De Vinkeveense plassen

Polder Groot Mijdrecht

Via de Polder Groot Mijdrecht komen we langs het riviertje de Waver uit. Daar wandelen we weer over asfalt. Loopt toch ook wel fijn na al die nattigheid aan m'n voeten. Maar dit wist ik van tevoren en mijn schoenen zijn goed waterdicht gelukkig. De route gaat verder langs de Holendrecht, een brede 'sloot' onder de rook van Amsterdam. Amsterdam is erg dichtbij . . . en Ajakkus . . . wat zie ik daar nou in de verte ?!?!

Polder Groot Mijdrecht
Polder Groot Mijdrecht

We volgen de Holendrecht

We volgen de Holendrecht en dan wandel ik onder de A2 door en ben ik bijna in Abcoude. Hier gaan we door de leukste straatjes van het dorp en na rum 14 km. is hier een rustpost. Ik heb zelf mijn natje en mijn droogje bij me, dus ik hoef hier niet te rusten en iets te eten. Maar ik ga wel even naar het toilet, want daar ben ik wel hard aan toe !!

Baambrugge of all places !!

De route gaat verder richting Baambrugge of all places. We worden via een smal wandelpad langs de molen gepijld. Ondertussen heb ik op wandeltochten toch al heel veel molens gezien. Voorat we echter in Baambrugge zijn moeten we wel een stuk over de provinciale weg en dit vind ik niet leuk. Het wandelt niet fijn, veel autoverkeer. Tja, soms is het even niet anders. Vanuit Baambrugge gaan we over een landweggetje en een stuk zandpad richting de A2 en Vinkeveen. De route gaat zelfs langs de A2, uiteraard niet het mooiste gedeelte van de route, maar toch weer leuker dan een provinciale weg. Straks rij ik er weer terug over naar huis.

Molen 't Hoog- en Groenland te Baambrugge
Molen 't Hoog- en Groenland te Baambrugge

In Vinkeveen gaan we over een camping met heel veel sjeletjes. Sommige zijn erg mooi en luxe om te zien, andere enorm verwaarloosd en een grote puinhoop. En dan zijn we al snel weer terug bij de start. Ik meld me af en ga weer naar huis. Er staan weer 25 hele kilometers op de teller.

WeideWaterWinterWandeling

De naam WeideWinterWandeling deed zijn naam eer aan, maar wat mij betreft komt er nog een W bij. De W van Water . . . overal was water !! Plassen, sloten, vaarten, blubberplassen . . . dus voor mij is dit de WeideWaterWinterWandeling . . .

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
WeideWinterWandeling
Datum wandeling
zaterdag 17 januari 2015
Afstand
25 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Vinkeveen
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Vleuten en Máximapark

Volgend bericht »

Een thuiswedstrijd
-Wandelen door de Lopikerwaard-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.