Home > Lisse Lentetocht

Lisse Lentetocht

Wandelen tussen de bollenvelden

Lisse Lentetocht - Wandelen tussen de bollenvelden

Lisse in de Lente … Bloeiende bollenvelden, het thema van deze wandeltocht. Een keertje een andere omgeving, wij zijn benieuwd wat de Bollenstreek ons te bieden heeft. Ik doe rustig aan en ga voor 20 km en John gaat voor de 30 km.

Wandelen tussen de Bollenvelden

Gelijk aan het begin van de tocht lopen we al tussen de bollenvelden. Vooral veel tulpen en (uitgebloeide) Narcissen. Een stukje verderop de geurende Hyacinten. Mooi om te zien en lekker om te ruiken. Al snel worden we samen op de foto gezet. Leuk, we hebben maar weinig foto's van ons saampjes, en zeker niet als we wandelen.

WIJ !! Al snel lopen we allebei 'alleen' verder, hoewel . . . het is een drukke tocht met veel deelnemers. We lopen langs de Keukenhof. Als we willen, kunnen we er ook naar binnen, als onderdeel van de wandeltocht. Wij slaan even over. Het is niet zonnig en best bewolkt. De temperatuur is echter prima, waardoor het lekker is om te wandelen.

Hyacinten, Tulpen en Narcissen

De route vind ik minder vandaag. De bollenvelden zijn mooi om te zien, maar we lopen ook (erg) lange stukken langs de provinciale weg, dit kan mij echt niet bekoren. Het Oosterduinse Meer is leuk, maar met wat zon zou het er veel vriendelijker uitzien. Daarna weer terug en alweer een stuk langs de provinciale weg, op naar de eerste rustplaats. Ik ga er alleen naar binnen voor mijn erg nodige plaspauze, ik loop verder. Het vervolg van de route is over drukke wegen met veel verkeer.

Korte rustpauze

Lopen gaat moeizaam, mijn linkerknie werkt niet mee. Gelukkig loop ik vandaag 'slechts' 20 km. Het lijkt alsof is er steeds doorheen zak en ik heb moeite met strekken. Ik vind van mezelf dat ik een beetje mank loop en dat ga ik dan weer in mijn heup voelen. In mijn eigen tempo loop ik rustig verder, richting De Zilk/Hillegom. Hier is de 2-de rustplaats en hier kun je een wandeloutfit winnen. Je hoeft alleen maar een papiertje in te vullen. Wie niet waagt, die niet wint . . . en ik heb het ingevuld. Verder is er geen stoel om te zitten, dus ga ik verder.

Keukenhof

Kasteel Keukenhof Ondertussen komen we weer bijna bij het begin en lopen we voor de 2-de keer langs De Keukenhof, dit stuk van ongeveer 1 km lopen we 2 keer. We wandelen naar het Keukenhofbos met Kasteel Keukenhof. Leuk stukje van de route. Na het Keukenhofbos lopen we weer terug naar de start.

Op papier was de tocht 20 km, maar in de praktijk was het meer dan 23 km. Ik dacht het al tijdens het wandelen, ik deed te lang over die 20 km. En John was te snel na mij binnen, terwijl hij 30 km zou gaan lopen. Op www.afstandmeten.nl bleek dat de tocht uiteindelijk ruim 23 km lang was !!

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Lisse Lente Wandeltocht
Datum wandeling
zaterdag 05 april 2014
Afstand
23 / 30 km
Kenmerken
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Engherkaderoute
-Wandelen van Montfoort naar Linschoten-

Volgend bericht »

22-ste Bloesemtocht

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.