Home > 22-ste Bloesemtocht

22-ste Bloesemtocht

22-ste Bloesemtocht -

Voor de 2-de keer naar de Bloesemtocht in Geldermalsen. Het is erg mooi wandelweer en de bloesem heeft zijn best gedaan … alles staat in volle bloei !! We gaan al vroeg op pad en rond 7.40 uur gaan we van start. John kiest voor 25 km en ik wandel 20 km.

12 april 2014 • Georganiseerde tocht Gelderland

De start (en ook finish) is bij de fruitveiling (Fruitmasters). Als we samen beginnen krijgen we gelijk bij de start al een Kanzi-appel uitgedeeld. Maar dan al snel racet John er vandoor. Niet zo heel erg, want de routes van 20 en 25 km splitsen al binnen 2 km en gaan dan ieder een andere kant op. Ik kies voor de 20 km. en ik wandel de oostelijke route, deze route is ook voor de Nordic Walkers.

Wandelen tussen de Fruitbloesem in Geldermalsen

Ik heb er niet zo heel veel gezien, de meerderheid was gewone wandelaars. Het is dan nog een beetje mistig, maar de zon doet zijn uiterste best om het van de wolken te winnen. We lopen naar Tricht en Buurmalsen en gaan door diverse boomgaarden heen. Het is genieten van de bloesem. Roze appelbloesem en witte kersenbloesem.

Mooie route met veel bloesem Het lopen gaat eigenlijk best goed, ik had er vanmorgen nog niet zo heel veel vertrouwen in. De hele week heb ik slechte benen gehad en ik heb lichte pijn in de knie. Mede daarom loop ik vandaag 20 km en niet meer. Onderweg raak ik aan de praat met een meneer uit Elst. Zijn tempo ligt wat hoger dan mijn gemiddelde, maar het lukt mij aardig om hem bij te benen en mijn gemiddelde schiet omhoog.

Landelijk pad door een boomgaard en langs het water Na de rustpost bij 't Wilgje, die ik oversla, wandel ik weer alleen verder. Ik vind dat helemaal niet erg en ik kan het hogere tempo zelfs vasthouden. Het zonnetje is inmiddels ook doorgebroken en ik trek mijn jas uit.

De route is afwisselend, langs het water, door boomgaarden en door dorpjes. Af en toe een stukje rechte weg hoort er dan ook bij, vandaag is dat niet erg. Later raak ik opnieuw aan de praat met een meneer. Ook zijn tempo is wat hoger en we praten over voetbal en de 4-daagse. We wandelen weer terug richting Tricht en we lopen de wandelaars tegemoet die veel later zijn gestart. Wat een volk en het is gezellig druk. Via de boomgaard lopen we terug over de noodbrug richting de veiling in Geldermalsen.

John heeft genoten van de 25 km tocht en de tocht krijgt van hem een vette 9.

Al om 11.24 uur stuur ik John een sms-je dat ik binnen ben. Zooo . . . dat is snel !! Ruim binnen de 4 uur heb ik de 20 kilometer gewandeld. Het moet niet gekker worden. Ik haal mijn pinnetje op voor op de medaille, laat mijn wandelboekje afstempelen en dan ga ik buiten in het zonnetje zitten wachten op John. Ondertussen kan ik genieten van het Hemerts Visserskoor.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
22-ste Rode Kruis Bloesemtocht
Datum wandeling
zaterdag 12 april 2014
Afstand
20 / 25 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Fruitmasters Geldermalsen
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Lisse Lentetocht
-Wandelen tussen de bollenvelden-

Volgend bericht »

Stadswandeling Utrecht

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.