Home > Stadswandeling Utrecht

Stadswandeling Utrecht

Stadswandeling Utrecht -

Utereg m'n stadsie daar gebeurt van alle hand – Dit is de eerste zin uit het lied van Herman Berkien over Utereg. Dit keer ga ik als toerist naar Utrecht voor een stadswandeling van 13 hele kilometers door de gezellige stad.

13 april 2014 • Stadswandeling Groene Wissel Utrecht

Het is mijn 3-de groene-wissel-wandeling. Kenmerk van deze wandelingen is dat de start altijd bij een (bus)station begint en eindigt. De start van deze stadswandeling door Utrecht is dan ook bij het Centraal Station. Omdat er bij ons geen treinen rijden kom ik met de bus, vooral om parkeergeld uit te sparen.

Groene singels en park Bloeyendael

Al snel wandel ik langs de Catharijne singel en daar neem ik een foto van een bankje bij de Bartholomeibrug, speciaal voor wandelbankjes.nl. Ik wandel verder langs de Stadsbuitengracht en ik zie een hoop onderweg. Zo staat er een Bevrijdingsboom op de hoek van de Zonnenburg en de Lepelenburg. De bruine beuk is daar geplant ter herinnering aan de bevrijding van Utrecht in 1945.

Wandelbankje bij de Bartholomeiburg in Utrecht
Wandelbankje bij de Bartholomeiburg in Utrecht

Ik wandel verder over de sjieke Maliebaan, hier is het eerste fietspad van Nederland aangelegd in 1885. Langs het fietspad staat veel kunst ... ?!?! Vandaar ben je snel in het Wilhelminapark. Keurig park, kan er weinig anders over zeggen. Vanuit het Wilhelminapark ben je snel in natuurpark Bloeyendael. Een minder keurig park, maar niet minder mooi. Hier zijn heel veel bruggetjes en slootjes.

park Bloeyendael
park Bloeyendael

Veeartsenij in Utrecht

De wandeling gaat weer terug richting het centrum van Utrecht, maar eerst wandel ik nog door de Veeartsenijstraat. Wat een verrassend straatje met leuke huisjes en de paardenkathedraal(theater), een voormalige manege van de Rijks Veeartsenschool. Zo kom je nog eens op onverwacht leuke plekjes.

De Veeartsenijstraat
De Veeartsenijstraat

Ik trakteer mezelf op een ijsje van Roberto, die heb ik wel verdiend !!

De Domtoren vanaf de Maliesingel
De Domtoren vanaf de Maliesingel

De Domtoren, het symbool van Utrecht

Via de Wittevrouwensingel en de Weerdsingel kom ik op de Oude Gracht. Hier is het altijd gezellig druk en het is koopzondag. Ik wandel verder richting de Dom, het symbool van Utrecht en ik ga even binnen in de Domkerk kijken. Daar steek ik een kaarsje op voor alles wat goed is en voor iedereen die dat nodig heeft. Even een klein momentje voor bezinning.

Ik verlaat de kerk en loop de Utrechtse binnenstad in. Niet van plan om te shoppen, koop ik natuurlijk toch nog wat en pas ik nog een wandeljack, dat ik uiteindelijk niet koop. Via de Zadelstraat ga ik terug naar het station. Maar aan het eind van de Zadelstraat krijg ik nog iets lekkers uitgedeeld en dat laat ik me goed smaken. Restaurant 'Maria' is lekkere hapjes aan het promoten. Wat lekker, en dat zomaar op een zondagmiddag.

Wandelen door de Utrechtse binnenstad
Wandelen door de Utrechtse binnenstad

Oooww Jeeee . . . ik ben met het OV !!!

Eenmaal terug bij het busstation hoop ik dat mijn bus snel komt. Helaas pindakaas . . . ik moet nog 57 minuten wachten. De bus gaat maar 1x per uur en is dus net vertrokken. Jakkie, ik weet gelijk waarom ik een hekel heb aan het openbaar vervoer. Ik besluit dan maar de sneltram te nemen, in de hoop dat ik dan niet lang hoef te wachten. Gelukkig, die vertrekt binnen 3 minuten. En gelijk stap ik in. De sneltram gaat echter maar tot IJsselstein en dus besluit ik om daarvandaan naar huis te wandelen. En zo komen er nog 4 ongeplande kilometers extra bij vandaag. Uiteindelijk was de bus waarop ik niet wilde wachten, tegelijk met mij op het dorp !!

Al met al heb ik een fijne middag gehad. Ik voelde me echt een toerist in Utrecht met mijn heuptasje en fototoestel. Het is een mooie dag geweest.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Datum wandeling
zondag 13 april 2014
Afstand
13 (+4) km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Utrecht CS
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

22-ste Bloesemtocht

Volgend bericht »

13e Zeemansloop
-Scheveningen, Wassenaar, Meijendel-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.