Home > De Bloesemtocht

De Bloesemtocht

Wandelen voor het Rode Kruis

De Bloesemtocht - Wandelen voor het Rode Kruis

Allemachtig prachtig wandelweer voor de de 21-ste Bloesemtocht in Geldermalsen. We willen samen gaan lopen, maar John zit de hele week al ziek (griep) thuis, dus hij kan niet mee. Ik ga wel lopen en besluit om 25 km. te gaan lopen.

20 april 2013 • Gelderland Georganiseerde tocht

Ik vertrek al vroeg van huis, rond 6.00 uur en moet tot mijn verbazing eerst nog krabben, het heeft gevroren. Rond 7.00 uur ga ik lopen en dan is het ongeveer 4 graden. Lekker temperatuurtje en ik heb mijn afritsbroek gisteren niet voor niets gekocht. Eigenlijk vind ik afritsbroeken kansloos en modelloos, maar voor een tocht als vandaag ideaal ... dat dan weer wel.

Bij de start wordt ik al gelijk aangesproken door een meneer, blijkbaar had hij behoefte aan een praatje. Prima, ik zeg wel wat terug. Toch maar gauw gaan lopen en zorgen dat ik van hem afkom, want zo boeiend is hij niet. Zo gezegd zo gedaan

Bloesemtocht zonder bloesem . . .

Lopen gaat goed, mooie route. Alleen jammer dat de tocht zijn naam geen eer aan kan doen. De weergoden van dit voorjaar hebben ervoor gezorgd dat er nu nog geen bloesem is. Jammer, want als alle fruitbomen nu in bloei zouden staan, zou het prachtig geweest zijn om te zien.

Inmiddels alweer snel de 3-de pontonbrug over de Linge gepasseerd en de meneer die bij de start tegen me begon te praten heeft me weer gevonden en begon alweer een heel verhaal. Shit ... dat is niet de bedoeling. Kan hij niet een ander lastig vallen en ik geef hem korte antwoorden en laat lange stiltes vallen. Het helpt allemaal niet ... en in korte tijd vertelt hij mij zijn hele levensverhaal, vooral over de nodige medische ingrepen. Lekker belangrijk. Uiteindelijk besluit ik maar een sanitaire noodstop te houden. Blijft die sukkel gewoon op mij staan wachten ... dat geloof je toch niet ... Pfffttt ...

Toch maar doorlopen en mijn eigen tempo erin houden. Gelukkig is het een mooie route langs de Linge. Maar dan mijn redster in nood. Annet is er ook met 2 vriendinnen en ik sluit me snel aan bij hen en raak gezellig aan de praat. Maar die meiden lopen 15 km. en moeten al te snel afslaan. Snel loop ik door en zet mijn koptelefoon op. He ... jakkes, daar is-ie weer ... ik kom vandaag echt niet meer van hem af. Gelukkig ben ik er bijna.

Al met al lekker gelopen, helaas wel weer een joekel van een blaar onder mijn grote teen. Voor de verandering op een andere plek.

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Jawel ... wij mogen weer

Volgend bericht »

Falcon Walk
-Wandelen over de Veluwe-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Natuurhuisje