Home > Falcon Walk

Falcon Walk

Wandelen over de Veluwe

Falcon Walk - Wandelen over de Veluwe

Gisteren (1 juni 2013) hebben we de Falcon Walk gelopen, georganiseerd door de Luchtmobiele brigade. De tocht start en finisht op de Oranjekazerne in Schaarsbergen en heeft dus een militair tintje. Er lopen veel (groepen) militairen mee. Wij gingen voor 40 hele kilometers.

We vertrekken omstreeks 7:15 uur. Alleen de eerste kilometer wandelen we samen. John loopt toch echt iets sneller. Het is een groene route en we lopen als eerste naar de Posbank. Voordat ik daar ben staat er een Schotse hooglander op het pad. Ik vraag me af of hij/zij iets kan zien met al het haar voor de ogen. Groot beest, het lijkt heel wat maar totaal ongevaarlijk.

De Posbank zelf is uitgestrekt met zanderige, smalle paden en veel hoogteverschillen. Dat laatste is de hele dag het geval en dat voel ik nu nog in mijn benen. Onderweg komen John en ik elkaar tegen, want er is een stuk in de route waar we heen en weer lopen.

Kasteel Rosendael

Vervolgens kom ik bij Kasteel Rosendael. Dit is onverwacht erg leuk, ik wandel door de fraaie tuin van dit kasteeltje. Snel verder naar de volgende rustplaats. Hier komt John onze Friese campingbuurtjes tegen. Zij oefenen ook voor de 4-daagse en staan in Berg & Dal vlak naast ons op de camping. Ook ik kom hen later nog tegen, leuk, even een praatje maken.

Het is lekker wandelweer, niet te koud. Pas als je gaat zitten wordt het snel wel iets te koud. De route is mooi en zwaar. Veel heuvel op en heuvel af, de Zevenheuvelenweg stelt niets voor. Mijn knieën hebben het zwaar te verduren. Dit keer slechts een ieniemini blaartje, wat vrij uniek is.

We zijn best snel vandaag, binnen de 8 uur zijn we beiden binnen. Best gelopen dus. Nog even snel wat eten en drinken en weer naar huis. Maar dan, na slechts 10 minuten stilzitten op een stoel . . . dan moet ik opstaan !! Jemineetje . . . waar is de rollator 😉 Ik voel me net een oud wijf en alles is stijf. Snel een warm bad opzoeken. Natuurlijk hebben we beiden geen zin om te koken. In Zeist tracteren we onszelf op een lekkere pannenkoek, Jammie.

Als beloning krijgen we een herinneringsmedaille met het logo van de Luchtmobiele Brigade, de valk met de 2 zwaarden.

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

De Bloesemtocht
-Wandelen voor het Rode Kruis-

Volgend bericht »

De Kippenloop
-Katwijk Marathon 42 km. wandelen-

2 Reacties

Patrick van Dam  -  09-06-2024 @ 16:51:09  -

Ik ben op zoek naar embleem van Falcon Walk van Luchtmobiel brigade.
Kun u mij hiermee helpen?

Mirjam  -  09-06-2024 @ 17:23:33  -

Beste Patrick,
Nee, daar kunnen wij jou niet aan helpen.
Groet van John en Mirjam  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.