Home > De Kippenloop

De Kippenloop

Katwijk Marathon 42 km. wandelen

De Kippenloop - Katwijk Marathon 42 km. wandelen

Vandaag de kippenloop gelopen. Ook wel de Katwijk Marathon genoemd en de naam zegt het al: marathon, dus 42 km. Mooie en afwisselende tocht waarbij we 5 km over het strand liepen. We mochten al om 6:30 uur starten, dus om 5:00 uur ging al de wekker.

Tja, alsof we niets beters te doen hebben op onze vrije zaterdag. Er is mooi weer voorspeld. Bij de start is het nog erg koud en de eerste uren ben ik blij met mijn jas. Daarna is het genieten. Van het lekkere weer, van de route, van de kippenpoten.

Kippenpoten onderweg

Kort na de start in Katwijk, lopen we over de boulevard naar het strand. Vanuit Katwijk wandelen we over het strand naar Wassenaar. Altijd leuk over het strand lopen, waar het 's ochtends vroeg nog heerlijk rustig is. Daarna via bos en duin gaan we verder en onderweg ruiken we de kippenpoten al. Bij de 3-de controlepost krijgen we een kippenpoot, hoe kan het ook anders. Daarna wandelen we gewoon over de weg en is het even wennen aan de verharde ondergrond. Langs Wassenaar, via Valkenburg, Valkenburgse meer lopen we naar Rijnsburg en via de duinen terug naar Katwijk. Rond 15:00 uur zijn we binnen en op de boulevard is het groot feest met muziek en entertainment. We krijgen onze verdiende medaille en we mogen we gratis een portie kibbeling halen.

Onderweg zijn er zes controleposten waar we een stempeltje krijgen. En iets te eten en/of te drinken: Krentenbol, koffie/thee, banaan, flesje Aquarius, pakje Capro Sun, appel, flesje Optimel, bouillon, chips, snicker oid, AA Drink, kippensoep en dan ben ik vast nog wel iets vergeten. Er zijn onderweg goede watervoorzieningen, ook in de duinen is water genoeg te krijgen. Kortom, je komt niets tekort.

Onderweg komen we een paar bekenden tegen. John wandelt samen met Benny, die ook altijd op dezelfde camping staat als ons tijdens de Vierdaagse. Ik ben onderweg meerdere keren ingehaald door Erik (broer van Rob), die ook de 4-daagse gaat lopen.

Al met al een prima dagje. Dit keer voor de verandering geen blaren gelopen. Goed afgeplakt, wellicht te goed. Toen ik de tape van mijn voeten haalde, trok ik spontaan een stukkie vel mee, dat schiet dus ook niet op. Op naar de volgende tocht ?!?!

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Falcon Walk
-Wandelen over de Veluwe-

Volgend bericht »

Aardbeientocht
-Wandelen in en om Wortel (B)-

2 Reacties

Kippenloop  -  23-03-2014 @ 22:46:42  -

Dit jaar niet naar Katwijk ?

Mirjam & John  -  07-04-2014 @ 22:17:07  -

Nee, helaas niet, andere verplichtingen die niets met wandelen te maken hebben ... maar ook leuk 😀  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

SportSport