Home > Scheveningen Light Walk 2016

Scheveningen Light Walk 2016

Scheveningen Light Walk 2016 -

Scheveningen is weer een happening rijker: de Scheveningen Light Walk. Het is een grandioos wandelevenement met onderweg spectaculaire licht-, vuur- en geluidseffecten. Wandelen in het donker is altijd al een beetje spannend maar zaterdag was het 100% genieten van een Zee van Licht. Ik heb genoten van het begin tot het eind !! Wandel je mee door een sfeervol Scheveningen by Light . . .

De start is op de Scheveningse Pier

Ik meld mezelf op de Pier en haal er mijn startbewijs. Het oogt allemaal wat ongeorganiseerd, dat valt later gelukkig mee. Ik ben alleen, John zit al een aantal dagen ziek thuis en kon niet mee. Jammer, het is niet anders. Ik mag om 17:00 uur starten en ik moet me volgens de bordjes bij startgroep 5 melden. Daar aangekomen kunnen ze mijn startnummer niet vinden en sturen zij mij door naar de helpdesk. Ook bij de helpdesk blijk ik niet te bestaan (ik sta er toch echt). Oeps !! Daarna wordt mij gevraagd of ik wel betaald heb maar zonder betaling zou ik ook de bevestigingsmail niet gekregen hebben. Wat nu ??

Wandelen als VIP

Als ik vertel dat ik mijn startbewijs gekregen heb en niet hoef te betalen, valt het kwartje. Ik moet me melden bij het VIP-loket, helemaal achteraan op de Pier. Kijk, dat klinkt beter. Bij het VIP-loket krijg ik de goodiebag en mijn stempelkaart aan een keykoord. De goodiebag is een rugtasje met daarin een leuke pet met verlichting en de nodige reclame.

Licht uit, Spot aan

Ik start met de laatste startgroep van de 18,5 km. aan deze Scheveningse Lichtjes Wandeling. Het is dan al echt donker, het licht is uit en de spots gaan aan. In de verte zie ik de eerdere startgroepen op het strand wandelen, een mooi gezicht met al die lichtjes. Ook ik heb mijn rugtas versierd met de nodige lampjes.

Bij de start van de Scheveningen Light Walk 2016
Bij de start van de Scheveningen Light Walk 2016

Klokslag 17:00 uur ga ik van start. Ik ben nog geen 100 meter op pad of het eerste fotomomentje dient zich al aan en dat zal de hele avond zo blijven. Hoewel het niet meevalt om mooie foto's te maken in het donker, probeer ik het toch.

De route op het strand is makkelijk, gewoon doorlopen naar de verlichte trap. Kan niet missen.

Dunea Watertoren

In de duinen is geen enkele verlichting maar dat is creatief opgelost. Overal langs het pad liggen glazen potten met waxinelichtjes. Gewoon tussen de lichtjes blijven lopen, dan kom je vanzelf bij de Watertoren, het eerste lichtobject van de avond. De Watertoren verandert steeds van kleur en is een baken van licht in de duinen.

De Dunea Watertoren is mooi verlicht, elke keer een andere kleur !!

Dan volgt een saaier stuk naar Den Haag, denk ik. Ik word echter verrast door allemaal lichtbollen, gemaakt van plastic bekertjes die van kleur veranderen. In combinatie met de juiste muziek een geheimzinnig tafereel.

Spel van Licht en Muziek

Onderweg maak ik eel foto's en dat komt mijn wandeltempo niet ten goede. Dat hoeft vanavond helemaal niet. Het is echt een beleveniswandeling. In de Nieuwe Scheveningse Bosjes is het donker en ook nu wijzen lichtjes de weg naar het volgende licht- en geluidsspektakel.

Spel van Licht en Muziek
Spel van Licht en Muziek

Het is haast niet uit te leggen, je moet het met eigen ogen gezien en gehoord hebben. Een kunstenaar heeft enorm veel touwen naar beneden geknoopt vanuit de takken van de bomen. Het effect van de spots op de touwen gericht, is heel bijzonder. De juiste muziek, goed licht en wat touwen aan de takken gebonden ... Wat een WOW-effect !!

Scheveningse Badkapel

De Nieuwe Badkapel is een Rijksmonument, gebouwd in 1916 en bestaat dit jaar 100 jaar. De Badkapel is (altijd) schitterend uitgelicht. De route gaat door de Badkapel en binnen bekijk ik een dans/ballet voorstelling.

De Scheveningense Badkapel bestaat dit jaar 100 jaar
De Scheveningense Badkapel bestaat dit jaar 100 jaar

Het Westbroekpark

De route gaat verder door het Westbroekpark. Ook hier is het wandelpad uitgelicht met waxinelichtjes. Vuurvaste dames spelen er met vuur. Don't try this at home !!!

In het Westbroekpark vouw ik bij de Dela (sponsor) een bootje van papier en schrijf ik er een wens in. Er komt een lampje in het bootje en daarna kan ik mijn bootje te water laten. Mijn wens drijft zachtjes met de wind mee.

Magisch verlicht Madurodam

Het volgende hoogtepunt is Madurodam bij L(N)ight. Een rondje Nederland in vogelvlucht door een allemachtig prachtig verlicht Madurodam. Helaas mochten we niet het hele park door.

Scheveningen Light Walk 2016
Scheveningen Light Walk 2016
Scheveningen Light Walk 2016
Scheveningen Light Walk 2016
Magisch blauw verlicht Madurodam

Via de achterkant verlaat ik Madurodam en langs de Waterpartij wandel ik naar het Haagse Statenkwartier. Het is er stil en in de verte klinken romantische klanken vanuit een een bootje op het water. En een stukje verder wandelen vrolijk verlichte lampjes door het gras. Wat zou dat nou zijn ?!?! Een schaapsherderin is hier met haar schaapjes en hond aan het werk.

Het Statenkwartier

Het Statenkwartier is een hippe wijk en de route loopt een stukje over de de Frederik Hendriklaan, in de volksmond De Fred genoemd. Voor mij een hele bekende straat :-), helaas wandel ik niet langs de winkel. Het is gezellig in de wijk, met name in de Van Weede van Dijkveldstraat. De bewoners maken er een eigen feestje van. Lekker meedeinen op de muziek. Applaus voor deze straat.

Bewegende pop met een hoge 'WOW'-factor

Een bewegende levensgrote pop, met telkens een andere kleur is het volgende lichtobject met een hoge WOW-factor. Ik hoor veel oohh's en aaaahh's.

De Scheveningse Haven

Na het Statenkwartier volgt de Scheveningse Haven met een Zee van Licht. De meeste boten in de haven zijn verlicht. In de haven is het gezellig met veel muziek. Er zijn mogelijkheden genoeg om even iets te drinken en/of te eten. Ik krijg een paar Noordzee kibbelingetjes aangeboden.

Bij de visafslag wandel ik naar binnen, het ruikt (stinkt) er naar vis. Er staan bijzondere kunstobjecten, die gemaakt zij van rommel uit zee. Ook bij de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) ga ik naar binnen, het is er een vrolijke boel.

Dan volgt er een stuk over het strand. Dat valt me zwaar en ik wandel snel naar de vloedlijn. Het is eb en daar is het zand harder en dat loopt makkelijker. Ik wandel gelijk op met 3 amazones op hun verlichte paarden. Tegen de donkere achtergrond levert dit een mooi plaatje op (alweer).

Scheveningen Light Walk 2016
Scheveningen Light Walk 2016
Scheveningen Light Walk 2016
Scheveningen Light Walk 2016
In Scheveningen is genoeg te horen, zien en te beleven

Keizerstraat en Oud Scheveningen

De Keizerstraat is een winkelstraat in het oude dorp van Scheveningen. Daar houden de mensen de kelderdracht in ere. Zij pronken ermee in de straat.

In de Keizerstraat zingt het YMCA-popkoor het nummer Home van Dotan. Wow, wat zingen zij mooi. Meerstemmig en in canon. Een kippenvelmomentje.

Door Anton Pieck-achtige straatjes (Werfstraat) kom ik op de Boulevard op weg naar SeaLife. SeaLife Scheveningen is een groot zeeaquarium en daar mag ik vissen kijken. Het is er donker en de vissen laten zich niet zomaar zien. Een paar mini-haaien liggen er op de bodem. Slechts een Rog laat zichzelf in vol ornaat zien. SeaLife valt helaas een beetje tegen.

Het was Grandioos !!!

Het laatste stukje gaat over de Boulevard terug naar de Pier. Jawel, ik ben bij de finish. Na ruim 5 uur wandelen, genieten, kijken, foto's nemen mag ik ruim 18 kilometer bijschrijven in mijn wandelboekje. Ik meld me af en krijg een pin om op mijn rugzak te bevestigen. Ik biets nog even een stempel voor mijn wandelboekje. Moe maar voldaan ga ik gelijk door naar huis.

Ik heb genoten en vond het een geweldige belevenis. Deze eerste Scheveningen Light Walk is wat mij betreft een groot succes. Eigenlijk alles was goed geregeld, mijn complimenten voor de organisatie. Volgend jaar (9 december 2017) ben ik weer van de partij en hopelijk John ook want hij vind dit vast en zeker ook erg leuk.

Lees ook de verslagen van andere wandelaars, ze zijn de moeite waard.

  1. Lichtjes in de duisternis - Als ik op dat punt kom -
  2. Emmie's Weblog
  3. Roland Weyers
  4. Vaders op reis
  5. Wandelgangers
  6. Elly Koopman, Er op uit

Wat vond jij van de Scheveningen Light Walk ??

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Datum wandeling
zaterdag 10 december 2016
Afstand
18.5 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Scheveningen - De Pier
Media

Meer wandelplezier

Volgend bericht »

Gelukkig en Gezond 2017

5 Reacties

Kasjes  -  12-12-2016 @ 17:34:13  -

Het was zeker een mooie tocht 12.5 km hebben wij gelopen.

Mirjam  -  12-12-2016 @ 19:46:55  -

Jammer dat we elkaar niet gezien hebben. Er liepen uiteindelijk best veel bekenden mee, maar ik heb niemand ervan gezien tijdens het wandelen !! Volgend jaar weer . . . wie wandelt er mee ?!?!

Joske  -  14-12-2016 @ 18:29:13  -

Wat een mooie foto's, wat een belevenis om mee te maken. En het was nog droog weer ook, zet deze tocht ook maar in de agenda voor volgend jaar. Weer prachtig geschreven!!
Beterschap met je echtgenoot!

Mirjam  -  16-12-2016 @ 10:50:37  -

Dank je Joske !! John is gelukkig weer beter.
De tocht staat ook weer in onze agenda. En ook andere 'Light Walks' staan (met potlood) in de agenda. Zo'n wandeling is een hele andere manier om het wandelen te beleven en ook de moeite waard. Ik hou wel van afwisseling . . .hihi.

Ellen  -  26-12-2016 @ 12:34:21  -

Dit jaar heb ik deze wandeling laten schieten, omdat ik het startgeld te hoog vond. Volgend jaar toch maar mee doen denk ik.  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.