Home > 2e Reuma Walk

2e Reuma Walk

Wandelen in de Baarnse bossen

2e Reuma Walk - Wandelen in de Baarnse bossen

Vandaag staat de 2e Reuma Walk op mijn wandelagenda. Ik heb er zin in en kies voor de route van 15 kilometer door de Hooge Vuursche in Baarn. Een hele mooie boswandeling ligt in het verschiet. De opbrengst van deze Reuma Walk (de naam zeg het al) is voor het Reumafonds.

12 september 2015 • Utrecht Boswandeling

De start van de 2e Reuma Walk is bij Kasteel Groeneveld, een bijzondere startlocatie. Het is druk want er is nog een andere wandeltocht die vlakbij van start gaat en ook onderweg kom ik de wandelaars van de buren regelmatig tegen. Het is daardoor gezellig druk in het bos.

Bij de aanmelding herkent Astrid mij direct. Dit vanwege ons wandelweblog en het interview van enkele weken gelden voor de website van de Reuma Walk. Bij de start krijgen we een bidon (leuke attentie) en een duidelijke routebeschrijving. Ik heb gelukkig mijn leesbril meegenomen. Eigenlijk kan het niet mislopen vandaag.

Hooge Vuursche boswandeling

Landgoed Groeneveld Het eerste gedeelte van de route loopt door het park van Landgoed Groeneveld. Een mooi park in Engelse landschapsstijl met fraaie wandelpaden en brede lanen. Als ik het park verlaat, kom ik in de bossen van de Hooge Vuursche, om daar niet meer uit te komen. Het is mooi in het bos, de eerste tekenen van de naderende herfst dienen zich aan. Het is goed te belopen, ondanks de regenval de afgelopen week. Her en der een beetje zigzaggen om de plassen heen is niet erg.

Na ruim 3 km. ben ik bij de eerste rust- en controlepost. Daar krijg ik een stempeltje en het blijkt dat ik de 7-de wandelaar ben van de 100 wandelaars die nog komen. Ik ga zitten om iets uit mijn schoen te halen. Ik weet niet wat het is maar ik voel iets onder mijn voet bij elke stap. Gek genoeg zie ik niks uit mijn schoen vallen ?!?

Schorriemorrie

Werk van schorriemorrie Om de route te volgen hangen overal rood-witte linten, duidelijk zichtbaar en op tactische punten. Eigenlijk heb ik de routebeschrijving niet nodig. Toch kan het ietwat mislopen als de beschrijving ineens niet meer klopt met de opgehangen (of weggehaalde) linten. Er ligt op de grond een losgemaakt lint onder een dikke boom, het enige teken dat dit pad de juiste route moet zijn. Maar er zit aan de andere kant op het hek ook een lintje ?!?!? Ik twijfel en het lijkt mij het meest logische om dan de routebeschrijving te volgen. De twijfel blijft want nergens hangen linten en die waren juist zo veelvuldig opgehangen. Ik ga terug, toch de andere kant op. Dan komt Wanda (organisatie) er aan. Zij is gebeld door de wandelaars voor mij dat er er iets niet klopt. Er zijn linten omgehangen en weggehaald, er is schorriemorrie in de weer geweest die dit grappig vinden. Zij beseffen niet hoeveel werk het is om een wandeltocht uit te zetten en goed te laten verlopen.

Na dit korte intermezzo vervolg ik de route en er hangen overal voldoende lintjes. 15 km. is blijkbaar te ver voor het schorriemorrie en zij laten de rest van de route met rust.

Dan kom ik bij de 2e rust- en stempelpost. Daarr krijg ik iets te eten of drinken. Wat goed geregeld is dit !! Ik wandel verder voor de lus van de 15 km. route. In het bos ben ik al snel mijn richtingsgevoel kwijt en dat gebeurt niet vaak. Ik heb het gevoel dat ik al zigzaggend rondjes loop binnen 1 vierkante kilometer en ook zo maak je kilometers. Dan kom ik bij de 3e rustpost, dezelfde als de 2e rustpost. Dat is logistiek handig geregeld en wederom krijg ik iets lekkers. Ik blijf heel even zitten en ga verder.

Ben ik fotogeniek genoeg ??

Onderweg wordt ik op de foto gezet door een fotograaf van de wandelbond. De fotograaf maakt foto’s in opdracht van de wandelbond voor reclamedoeleinden. Ik geef hem mijn e-mail adres zodat er evt. toestemming gevraagd kan worden voor het gebruik van mijn foto. Later kom ik hem nogmaals tegen en zet hij mij nogmaals op de foto. Ik ben benieuwd of ik fotogeniek genoeg ben en of mijn foto ooit gebruikt zal/kan worden ?!?!

Een medaille als herinnering Dan kom ik bij de laatste rust- en controlepost. Niet toevallig dezelfde post als de eerste keer. Daar zijn ook wandelaars van de tocht van de buren en zij scoren voor hun wandelboekje een stempel van het Reumafonds. Leuk idee en ik laat mijn wandelboekje ook afstempelen, dan plak ik er thuis een leuke foto bij. Hier ontmoet ik Berend, hij is de allerlaatste wandelaar en haalt alle lintjes weg. Ook dat moet gebeuren, daar sta ik meestal niet bij stil tijdens het wandelen.

Terug bij Kasteel Groeneveld meld ik me af en krijg een medaille omgehangen, een leuke herinnering. Ik geef Wanda, Astrid en de anderen mijn complimenten voor deze leuke (bos)wandeling en ik beloof hen dat ik volgend jaar weer van de partij zal zijn.

Voor mij is 15 km. een kortere afstand maar voor veel wandelaars van vandaag is het een grote prestatie. Velen hebben een reumatische aandoening en voor hen is wandelen niet de normaalste zaak van de wereld. Ondanks de artrose is wandelen voor mij goed mogelijk. En na het wandelgeweld van vorige week vind deze kleine wandeltocht heerlijk om te lopen en zorgt het voor de hoognodige afwisseling.

Heb jij de ReumaWalk ook gelopen, dan ben ik heel benieuwd naar jouw belevenissen.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Datum wandeling
zaterdag 12 september 2015
Afstand
15 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Kasteel Groeneveld - Baarn
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

69e Airborne Wandeltocht
-Herdenkingstocht - Slag om Arnhem-

Volgend bericht »

11 onthullingen - de Liebster Award
-Vraag en Antwoord-

2 Reacties

Wanda   -  14-09-2015 @ 22:00:18  -

Super leuk verslag weer! Fijn dat je er weer bij was en zo genoten hebt.
Gelukkig ging het net goed met dat lint wat verhangen was.

Tot volgend jaar!

Groet, Wanda

Marlous  -  14-09-2015 @ 22:16:21  -

Mijn vriendin en ik hebben dit jaar ook meegelopen. Super blij en trots op ons dat wij de 5 km hebben gehaald.
Zelf Door een foutje van ons zelf 6 km gelopen.
Geweldige organisatie. Goed de route aangegeven met lintjes en een beschrijving. En op stop 1 een drankje, krentenbol en fruit.
Prachtige lokatie zowel het bos als de start.
Ik ga zeker weer volgend jaar. Als mijn lichaam het ook wil natuurlijk.
Maar voorlopig wil ik blijven lopen in mijn eigen omgeving. Deze week de 5 km proberen in het paleispark van 't Loo. 😀  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Gezond in beweging met de Wandeltrainer