Home > Aardbeientocht

Aardbeientocht

Wandelen in en om Wortel (B)

Aardbeientocht - Wandelen in en om Wortel (B)

Vandaag hebben we de aardbeientocht gelopen in en om het Belgische plaatsje Wortel, je verzint het niet !! Dat we dit weekend wilden gaan lopen stond wel vast, maar dat het de aardbeientocht zou gaan worden, hebben we spontaan gisteren besloten.

Wandelen in België

Aanleiding voor deze wandeling is een flyer bij de VVV van Baarle. Eerst twijfelen we nog, doen we het, of doen we het niet ?!?! Als om half 6 de wekker gaat regent het behoorlijk. We willen niet kleddernat regenen. Buienradar geeft de doorslag, weinig regen in het grensgebied. Wij gaan naar Wortel, niet bang van een paar spettertjes ... op hoop van zegen. Onze regenkleding nemen we natuurlijk mee. We hebben er geen spijt, het is een leuke tocht met voornamelijk bospaadjes. Veel rechte stukken en natuurlijk niet te vergeten de aardbeienvelden. Het heet niet voor niets aardbeientocht. Het valt niet mee tijdens het wandelen aardbeien mee te nemen, anders zou ik ze onderweg geplukt hebben (hoewel ... volgens mij was dat nou net niet de bedoeling van de tocht).

Voor we van start gaan, krijgen we uitleg over de pijlen. De Belgen gebruiken verschillende pijlen om de route uit te zetten en in het bos kom je vaak een stuk rood-wit lint tegen, zodat je weet dat je (nog steeds) op de juiste weg zit. Best wel handig, want soms liep ik helemaal alleen en was er in de verste verte niemand te zien, niet voor me en niet achter me. Ik kan niet anders zeggen, dan dat de route goed was gepijld, ik ben in ieder geval niet verdwaald.

Aardbeien te koop . . .

Onderweg zijn er drie controleposten. Heel handig, dit is 3x dezelfde locatie. We lopen meerdere lussen en telkens kom je weer op dat punt terug, zonder dat je meer dan 1 km. hetzelfde stukje loopt. De controlepost/rustplek is, hoe kan het ook anders, bij een aardbeienkweker, die zijn koelcel vol heeft staan met de zomerkoninkjes. Er is van alles te koop, en dat tegen spotprijzen, wat wil een Hollander nog meer.

Aardbeien met slagroom

Eenmaal terug bij de start, genieten we van de aardbeien. IJs met aardbeien en slagroom, dat gaat er wel in. Net als we terug zijn bij onze caravan, begint het te plenzen. Goede timing.

Wist je dat

  1. De aardbeientocht zijn naam eer aan doet
  2. Na afloop kopen we twee doosjes overheerlijke aardbeien ... Jammie
  3. Ik heb GEEN blaren
  4. Helaas wel last van mijn knieën

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

De Kippenloop
-Katwijk Marathon 42 km. wandelen-

Volgend bericht »

Op de camping

2 Reacties

Henk en riny  -  12-07-2013 @ 17:57:22  -

Hallo Mirjam en John het zal volgende week in Nijmegen vast goed gaan als ik jullie voorbereidingen zo lees. Wij hopen voor jullie dat het heerlijk wandelweer zal zijn en vinden het leuk jullie voettocht te volgen.succes 🌞 👍 😉

Mirjam & John  -  13-07-2013 @ 12:00:00  -

Dank jullie wel ... 😀 👍  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Natuurhuisje