Home > Kempische Wandeldagen

Kempische Wandeldagen

Kempische Wandeldagen -

Mijn oog is gevallen op de Kempische Wandeldagen van de OLAT Wandelstportvereniging. Tochten van de OLAT staan erom bekend dat ze over onverharde wegen en paden gaan, dus weinig asfalt en veel natuur. Wij zijn benieuwd en we hebben er zin in.

2 augustus 2014 • Noord-Brabant Georganiseerde tocht

Al vroeg gaat weer de wekker en rond 05:15 uur staan we al te trappelen naast ons bed. Vanuit Neer (ons vakantieadres) is het ongeveer 45 minuten rijden naar Geldrop en wij willen al om 07:00 uur starten. Lekker vroeg om de ergste hitte voor te zijn. Bij het startbureau schrijven we ons in voor de 20 km. en dan moeten we nog even wachten op het uitdelen van de routebeschrijving. Dat doen ze meestal niet veel eerder dan 07:00 uur, zodat de mensen niet te vroeg kunnen vertrekken.

100% Zandpadgarantie rondom Nuenen en Geldrop
100% Zandpadgarantie rondom Nuenen en Geldrop

Klokslag 07:00 uur mogen we echt van start. Het is erg mooi weer en de zon doet zijn uiterste best. Al snel gaan we van het (verharde) fietspad af en komen we op het eerste graspad.

100% Natte voeten

Het heeft veel geregend afgelopen week, dus het is best wel drassig en nat. Af en toe moeten we echt even over de modder heen springen (als dat lukt), of eromheen stappen (als dat lukt) of gewoon er doorheen (als het niet anders kan). Kortom, het lukt niet om schone en droge schoenen te houden, er is geen ontkomen aan !! Maar evengoed vinden wij het begin van deze tocht erg leuk !!

Tussendoor zijn er uiteraard ook stukken asfalt onderweg. Je moet soms van het ene natuurgebiedje de 'grote' weg oversteken naar het volgende leuke paadje.

Ook hier in Brabant zie je onderweg kapelletjes en kruisbeelden staan. Ik blijf het mooi vinden en overal staan er bloemen en kaarsjes erbij.

Mooi kruisbeeld langs de weg
Mooi kruisbeeld langs de weg

Heel even in het buitenland . . . ?!?!

De route gaat verder en het ene moment loop je door het zand, dan weer door (hoog) nat gras en even later loop je een stukkie over de kasseien of een klinkerweggetje om vervolgens het bos in te wandelen. Heel afwisselend. Je waant jezelf soms even in het buitenland !! Zooo leuk en verassend.

Ook komen we langs grote velden, vol met blauwe bessen struiken. Ik kan het niet laten en proef 2 hele blauwe bessen. Zooo . . die 2 stuks fruit per dag heb ik ook weer binnen.

Ik waan mezelf even in het buitenland
Ik waan mezelf even in het buitenland

Na ongeveer 15 km. rust ik even bij de OLAT-rust. Het is hier allemaal goed verzorgd (koek, vlaai) en er is zelf een toilet geregeld waar ik dankbaar gebruik van maak. Jaaaazeker . . wel op een dixie . . Maar volgens mij was ik vandaag de eerste die hem gebruikte en dan valt het best wel mee. Daarna wandel ik verder en komen we over een privé terrein waar we vandaag dus gewoon mogen komen. Tjonge jonge, het zal je achtertuin maar zijn. Wat een luxe . . hoewel . . volgens mij niet alleen maar luxe.

Volop blauwe bessen
Volop blauwe bessen

Rond 11:45 uur ben ik weer terug bij de start. Voor 20 km. heb ik er best wel lang over gedaan. Maar onderweg heb ik van meerdere medewandelaars wel begrepen dat we ongeveer 3km. moesten omlopen omdat er onderweg een bruggetje pas om 10 open ging (hek zat op slot ofzoiets ...) !! Ik heb er niets van gemerkt omdat er overal heel goed was gepijld en bij de finish wisten ze hier niets vanaf. Maar het zou zomaar kunnen want ik heb niet langzaam gelopen. John was om 11:15 uur weer terug.

Eenmaal terug op de camping trakteren we onszelf op een mini-rijste-vlaaitje, die hebben we wel verdiend. We vonden het alle twee een erg leuke tocht, dit hadden we niet zo verwacht. We gaan de OLAT tochten in de gaten houden. Jammer genoeg zijn deze vaak ergens in Brabant/Noord-Limburg, dus echt wat verder van huis. Maar zoals vandaag zeker de moeite waard. En dat je achteraf je schoenen wel goed schoon moet maken, nemen we gewoon voor lief.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Kempische Wandeldagen
Datum wandeling
zaterdag 02 augustus 2014
Afstand
20 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Geldrop
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Hanssumroute - Neer

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.