Luchtmachtmars

Boswandeling in Soesterberg

Home > Luchtmachtmars

Luchtmachtmars

Boswandeling in Soesterberg

Luchtmachtmars - Boswandeling in Soesterberg

Vandaag kies ik voor de Luchtmachtmars in Soesterberg en loop ik 20 km. Ik kan rustig aan doen en kijk thuis eerst nog even op buienradar.nl. Het ziet ernaar uit dat we het niet droog gaan houden dus de regencape gaat mee. Onderweg vallen de eerste spetters al.

De start is bij Voetbal Vereniging 't Vliegdorp. Ik ben tijdens mijn voetbalcarrière bij heel veel voetbalclubs geweest, maar V.V. 't Vliegdorp is mij totaal onbekend. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat het een mooi complex is. Ik ga mezelf gelijk inschrijven maar ik twijfel nog of ik 20 of 30 km. zal gaan stappen. Ik besluit uiteindelijk om onderweg, op de splitsing te kiezen. Eerst even kijken hoe het gaat en om 9.15 uur ga ik van start.

De splitsing na 600 meter stappen .. Maar de splitsing tussen de 20 en 30 km. laat niet lang op zich wachten. Al na 600 meter !! sta ik voor de keuze .. ga ik 20 of 30 km. wandelen ?? Tja . . . als ik nu al moet kiezen, ga ik voor de korte route van 20 km.

Een echte Boswandeling

De route gaat eerst grotendeels door het bos. Lekker rustig en het geluid van de naastgelegen A28 valt heel erg mee. Helaas zit er ook een stukje langs de provinciale weg tussen. Kort daarna lopen we de voormalige Vliegbasis Soesterberg op en steken we de oude start- en landingsbaan over. Vliegbasis Soesterberg was een militair vliegveld en is in 2008 gesloten en opgeheven. Het ziet er verlaten uit.

Over de voormalige vliegbasis Soesterberg

Na de vliegbasis kuieren we verder, kris kras door het bos en onderweg is een controlepost. Hier neem ik wat water te drinken. Het is behoorlijk warm en benauwd en de eerste druppels zijn gevallen, maar de regen zet niet door. Echter een kwartiertje later houdt het dan toch op met zachtjes regenen en ik doe toch mijn regencape maar aan. Het ziet er gelijk allemaal een beetje troosteloos uit.

Sooow heeejjj . . . dat is een populaire boom om even een sanitaire stop te maken Op mijn gemak ga ik verder . . . maar dan moet ik natuurlijk weer plassen. Tja . . . meestal als ik er zo'n 8 tot 10 km. op heb zitten is het zover. Maar hier in het bos, met mijn regencape nog om als camouflage, durf ik het wel aan om achter een boom te gaan zitten. Die boom is snel gevonden en het lijkt wel een hele populaire boom te zijn om als openbaar toilet te gebruiken. Er liggen diverse papieren zakdoekjes, die volgens mij gebruikt zijn als wc-papier . . . hihihi . . .

Weer opgelucht ga ik verder en inmiddels is het droog geworden, dus de regencape mag weer uit. Via een villawijk van Soest (aardige optrekjes) ga ik door het bos weer terug naar Soesterberg. Ik meld mezelf af bij de organisatie en krijg een grote medaille . . . altijd leuk. Ik geef hen de complimenten want de route was uitstekend gepijld. Kon eigenlijk niet missen en ze zijn niet scheutig geweest met pijlen, zo ben ik het nog niet vaak tegengekomen.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
5-de Luchtmachtmars
Datum wandeling
zaterdag 7 juni 2014
Afstand
20 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
VV 't Vliegdorp, Kerklaan 10, 3712 BG Huis Ter Heide
Parkeren
Gratis parkeren bij startlocatie
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Romeinse Voettochten

Volgend bericht »

Let's GO - Vierdaagse 2014

1 Reactie

Sjoert stelde  -  23-02-2023 @ 14:11:03  -

Dames/Heren,

Mag ik mij even voorstellen.

Mijn naam is Sjoert Stel en mijn hobby is het verzamelen winkelwagenmuntjes.
Wat ik wil vragen is: zou het mogelijk zijn om één, of het liefst een paar muntjes (om te ruilen) van uw bedrijf of instelling te kunnen krijgen voor mijn verzameling.

Ik zou u zeer erkentelijk zijn.

Met vriendelijke dank,


Sjoert Stel
Burg Feithsingel 15
7742 BN
Coevorden

Graag zou ik een retour envelop op sturen  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Kies jouw wandeltraining bij de wandeltrainer