Home > Brandweertocht Baarn

Brandweertocht Baarn

Brandweertocht Baarn -

Ik wilde vanmorgen niet voor dag en dauw op stap gaan. Een lange tocht zat er daardoor niet meer in. Vanuit de Kazerne van de Baarnse brandweer begon ik dus pas om 11 uur aan een tocht van 20 km, die grotendeels door de bossen ging.

Koninklijk Wandelen

De start is bij de brandweerkazerne van Baarn Vanuit Baarn liep de route al heel snel het bos in, om daar eigenlijk pas op 't laatst weer uit te komen. Na ongeveer 3 kilometer kwamen we langs Paleis Soestdijk. Prinses Juliana en Prins Bernhard woonden hier tot hun dood in 2004 en in de tuin staat een beeld van hen beiden.

Door de bossen ging de route verder en via de Stulpse Heide kwamen we in de 'achtertuin' van Kasteel Drakensteyn uit. Om de kasteeltuin staat een enorm hoog hek en heel veel camera's. Big Brother is watching you !! Van kasteel Drakensteyn is niets (maar dan ook niets) te zien !! Prinses Beatrix woont hier nu.

Pannenkoekendorp Lage Vuursche

Zandpad tussendoor Halverwege de wandeling kom ik in Lage Vuursche. Hier zou je kunnen rusten bij de commerciële horeca, ik sla even over en wandel snel verder. Dan moet ik het 8-ste bospad naar rechts hebben . . . als dat maar goed gepijld is, want hier ben ik de tel snel kwijt. Achteraf blijkt het ook 2,5 km te duren voordat ik bij het 8-ste zijpad ben !! Maar het loopt helemaal goed ...

Wandelen in het bos . . .

Het is druk in het bos, veel fietsers en opvallend veel wandelaars. En niet alleen va de tocht, ook veel mensen die hun eigen route lopen. Onderweg ben ik de routes gekruist van het Westerborkpad en de Koninklijke weg. Ooit . . . als ik tijd over heb, wil ik die ook wandelen.

Al met al een leuke wandeling. Ik vond het leuk in het bos, maar ik merk ook dat ik graag wat meer wil zien onderweg. In het bos zie je door de bomen het bos niet meer.

ALLES OP EEN RIJTJE

WandelingBrandweertocht Baarn
Afstand20 km
RoutekaartAfstandmeten.nl
OrganisatieBrandweer Baarn
HorecaIn pannenkoekendorp Lage Vuursche is ruime keuze aan horeca.

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Gewonnen !!
-De leukste Selfie van Benschop ;-)-

Volgend bericht »

Zuiderzeewandeltocht
-Volendam-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Stapvitaal