Home > Romeinse Voettochten

Romeinse Voettochten

Romeinse Voettochten -

De verwachtingen voor deze tocht zijn hooggespannen. Een wandeltocht van 30 km. in de voetsporen van de Romeinen met onderweg genoeg te beleven. En nog lekker dichtbij huis ook. We hebben er zin en en vol verwachting gaan we naar de start in het Maximapark.

29 mei 2014 • Georganiseerde tocht Utrecht

Eenmaal daar aangekomen is het rommelig en maakt het een ongeorganiseerde indruk. Iedereen is druk bezig met de opbouw en nergens staan bordjes. Wel heel veel dixies. Vandaag is hier ook de jaarlijkse hardloopwedstrijd. Voor de eerste keer is er dit jaar ook een wandeltocht: De Romeinse Voettochten, met als thema de Romeinen en de Limes die hier ooit is geweest.

Starten in het Máximapark

Bij één van de kraampjes staan een paar mensen met een rugzak of heuptas, zij zien er uit als echte wandelaars . . . dus daar moeten we vast wel zijn !! De jongeman achter het kraampje moet even zoeken, maar dan heeft hij dan toch onze papieren gevonden. Verder weet hij veel niet. Uiteindelijk blijkt de route niet gepijld te zijn en we krijgen een routebeschrijving mee op papier. Lekker handig, mijn leesbril behoort niet tot mijn standaard wandeluitrusting!! Ik kan die kleine lettertjes bijna niet meer lezen . . . Pffftttt . . . dat begint al lekker.

Over het Lint naar De Meern

(Bijna) alle huizen in Haarzuilens zijn rood-wit geschilderd. Wij gaan meteen van start, als een van de eersten. De dames voor ons lopen al snel verkeerd en zo kan het gebeuren dat wij als eersten bij de eerste stempelpost aankomen al binnen 3 km. Maar dan gaan wij gelijk ook al verkeerd. Ligt dat nou aan ons of aan de beschrijving ?! Wat maakt ons dat nou uit . . . wij missen gewoon de pijlen om ons de juiste richting op te wijzen. Inmiddels worden we al snel ingehaald door andere wandelaars en kunnen wij hen volgen, zodat we niet weer fout lopen.

Gezellige koffiepauze

Na ongeveer 8 km. stoppen we eventjes bij Robbert en Susan en nemen een bakkie thee met lekkere zelfgebakken koekjes. Even een knuffel van Luuk & Sven, gezellig. We zitten best lekker te klessebessen maar we gaan er toch maar snel vandoor, anders komt er van lopen niets meer terecht. We lopen inmiddels ergens in de achterhoede. Onderweg naar Haarzuilens gaat John verder op zijn eigen tempo. Ik krijg er vandaag geen ritme in en kan geen tempo maken. Het is zoals het is.

Rood-Wit Haarzuilens

Schoon en fris toilet in de buitenlucht Haarzuilens is natuurlijk altijd leuk om doorheen te lopen, met de leuke rood-wit geschilderde huisjes en het Kasteel. In Haarzuilens is de 3-de stempelpost en hier zijn we halverwege de route. De route gaat verder langs de Haarrijnse plas. Best saai eigenlijk, zeker omdat het ook druilerig weer is. Een blik op de rest van de route doet mij vermoeden dat er onderweg geen toilet meer zal zijn en ik besluit om hier bij de plas ergens nog even een sanitaire stop te maken in het wild . . . hihhi !! De meest frisse oplossing op dat moment .

Opzij . . . Opzij . . . Opzij . . .

Toch nog best snel ben ik weer op 't Lint. Daar komen ineens 2 motoragenten aangesneld. Zij rijden voorop en de koplopers van de wedstrijdhardlopers komen eraan. Zooooo, dat gaat echt snel, dat kan ik op mijn fiets nog niet eens bijhouden. En binnen enkele minuten komen ook de eerst 3 dames. Petje af, ieder zijn vak.

Parkwijk, Terwijde, 't Zand . . . allemaal nieuwbouw

Een lang en recht fietspad, ik kan er niet warm voor lopen !! Daarna gaat de wandelroute verder door de woonwijken, Parkwijk, Terwijde, 't Zand, allemaal nieuwbouw. Niet het leukste parcours dat ik ooit gelopen heb, kaasrechte fietspaden, vaak nog langs braakliggend terrein ook. Ik kan er niet warm voor lopen. Onderweg moet ik een paar keer vragen of ik nog goed loop aan voorbijgangers, de routebeschrijving wordt min of meer een puzzeltocht.

Heee . . . toch nog Romeinen op mijn pad . . .

Na de 4-de stempelpost kom ik een drietal tegen, die ook actief zijn op het forum Walkers4Walkers. Zij zijn gekleed als Romeinen, heel toepasselijk. Ik raak met hen aan de praat en zij vragen mij hoe de nachtwandeling was verlopen vorige week. Tegelijkertijd vertellen zij mij, dat zij vandaag ook een meneer hebben gesproken die ook in Zwolle de nachtwandeling heeft gemaakt. Goh . . . wat leuk . . . en hoe ziet die meneer er dan uit, vroeg ik hen. "Was hij blond?" "Jawel, hij is witblond en hij is precies 50 jaar en hij komt uit Benschop". Hihihi . . . wat toevallig . . . laat ik hem nou heel goed kennen !!

Puzzeltocht ipv Wandeltocht . . . Jammer !!

Ikke !! Via Het Lint komen we weer terug bij de finish en hier is men alvast begonnen met het afbreken van alle hekken en kraampjes. Niet echt (echt niet) gezellig en er is geen sfeer. We gaan maar snel naar huis. Al met al viel de tocht behoorlijk tegen. Geen pijlen, geen beleving onderweg en van de Romeinen was niets te merken. De rustplaatsen waren niet heel goed verdeeld en bij de laatste post was helemaal niets !! De route begon best leuk, maar de laatste 9 km door Vinex nieuwbouw is toch wat teveel van het goede. Voor 10 tot 14 euro inschrijfgeld verwacht je toch echt wat meer, ook al is het dan voor het goede doel. Uiteindelijk was het iets teveel een puzzeltocht van 30 km. lang. Jammer !!

Maarre . . . eerlijk is eerlijk, de medaille is wel de moeite waard.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Romeinse Voettochten
Datum wandeling
29 mei 2014
Afstand
30 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Maximapark, Vleuten
Parkeren
Gratis parkeren bij startlocatie
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Zwolle by Night
-Nachtmarathon-

Volgend bericht »

Luchtmachtmars
-Boswandeling in Soesterberg-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Kies jouw wandeltraining bij de wandeltrainer