Home > Hanssumroute - Neer

Hanssumroute - Neer

Hanssumroute - Neer -

Ook op vakantie willen we een stukkie wandelen. Niet te ver natuurlijk, het is tenslotte vakantie. En dus wandelen we als toerist 6 km. rondom Neer en langs de Maas. Omdat 6 km. toch wel erg weinig is zijn we vanaf de camping gaan lopen en zo komen we toch nog op 11 hele kilometers.

30 juli 2014 • Limburg

Het is onze eerste (korte) wandeling na de vierdaagse. We moeten wel een beetje blijven trainen, want in september staat de - Tocht om de Noord - op het programma. Een wandeltweedaagse van 2x 40 km.

We blijven wandelen

Het eerste stuk van vandaag vanaf de camping is saai en eigenlijk niet zo geschikt om te wandelen. Teveel verkeer en geen fietspad of trottoir ernaast. Eenmaal in het dorp is het even zoeken naar de start van de route, dit moet ergens op het kerkplein zijn. Bij de kerk dus. Het ANWB bordje is nergens te vinden. Bij het restaurant met VVV info blijkt dat het een knooppuntenroute is geworden. We krijgen daar een simpele routeprint mee en de volgorde van de knooppunten die we moeten volgen. Even zoeken naar de eerste paal en dan kunnen we eindelijk op stap.

We steken een kaarsje op voor alles wat goed is

Voordat we gaan wandelen steken we allebei twee kaarsjes op in de MariaKapel van de St. Martinuskerk. Kaarsjes voor alles wat goed is en voor ons nieuwe huis.

We steken hier allebei 2 kaarsjes op in de Mariakapel van de St. Martinuskerk
We steken hier allebei 2 kaarsjes op in de Mariakapel van de St. Martinuskerk

De Friedesse Molen

Het eerste stukkie gaat nog door de bebouwde kom van Neer maar al snel komen we bij de Friedesse Molen aan de Neerbeek. We kijken er even en wandelen dan weer verder langs diverse akkervelden. Het is er rustig. Dan komen we uit bij De Maas en hier is het uitzicht erg mooi. Wij staan aanzienlijk hoger dan het waterpeil in de Maas en we kijken mooi naar beneden naar het water. We gaan er even voor zitten genieten op een bankje en eten een appelflap. Het is tenslotte vakantie !!

We wandelen langs Friedesse Molen
We wandelen langs Friedesse Molen
De buitenwijken van Neer
De buitenwijken van Neer

6 km. wandelen is voor ons natuurlijk 'appeltje-eitje' en over een weggetje langs De Maas komen we al snel komen we weer terug in Neer.

Eén van de kruisbeelden langs de weg
Eén van de kruisbeelden langs de weg

Het valt ons op dat er overal kruisbeelden langs de weg staan. Soms op een kruispunt, soms in tuinen. En onderweg zijn er kleine kapelletjes gebouwd waar je ook weer even kunt zitten en een kaarsje kunt opsteken (wat we onderweg overigens niet hebben gedaan). Een wegkruis of een veldkruis is een in katholieke streken veelvoorkomend gedenkteken op de kruising van wegen en straten. Het is een religieuze uiting die de voorbijganger er aan herinnert dat Christus aan het kruis is gestorven.

Mooi uitzicht over de Maas
Mooi uitzicht over de Maas
De Neerbeek met op de achtergrond de Friedesse Molen
De Neerbeek met op de achtergrond de Friedesse Molen

Gezellig samen lunchen

Eenmaal terug op het Kerkpein in Neer gaan we even op het terras zitten van 't Raedhoes. Hier hadden ze ons eerder geholpen bij het vinden en printen van de route ... en wij hadden beloofd om bij terugkomst iets te gaan drinken. En wat je beloofd dat moet je doen. Ik vond dat ik wel een lekker soepje had verdiend en nam de soep van de week: Huisgemaakte mosterdsoep ... en het was een erg lekkere soep. John kiest voor een portie bitterballen, maar die hadden ze niet. Dus toen werden het kroketten.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Hansumroute Neer
Datum wandeling
30 juli 2014
Afstand
11 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Camping de Rooëjbes, Brumholt 15, 6086 PV Neer
Horeca
Eetcafé 't Raedhoes, op het Kerkplein.
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Geslaagde Vierdaagse

Volgend bericht »

Kempische Wandeldagen

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.