Home > Groene Wissel Driebergen-Zeist

Groene Wissel Driebergen-Zeist

Bornia en Heidestein

Groene Wissel Driebergen-Zeist - Bornia en Heidestein

Vandaag wandelen we voor de 2-de keer deze week de Groene Wissel Wandeling -Zeister landgoederen en Slot Zeist-. Het is een mooie & afwisselende boswandeling van bijna 17 kilometer lang. Bepaald geen straf om hier al voor de 2-de keer binnen 7 dagen te wandelen.

17 september 2016 • Groene Wissel Utrecht Boswandeling

We wandelen natuurlijk niet zomaar voor de 2-de keer in één week tijd dezelfde route. Daar moet een goede reden voor zijn.

Fit Terberg - Wandelen

Op de sport- & beweegkalender van Fit Terberg staat wandelen op de agenda. John is voor de 3-de achtereenvolgende keer gevraagd of hij een leuke wandeling wil uitzetten, liefst in een bosrijke omgeving. Zo gezegd, zo gedaan.

Snel waren we het erover eens dat we in de buurt van Zeist wilden wandelen. Vorig jaar liep ik daar een hele mooie route, de Groene Wissel Wandeling Zeister landgoederen en Slot Zeist. Deze tocht van bijna 17 km. is de moeite meer dan waard. Lekker afwisselend, door het bos, over de heide, grassige graspaden maar ook gewoon over de straat langs de diverse landgoederen die Zeist rijk is.

Eerst voorwandelen

Vandaag wilde ik de tocht uit mijn hoofd lopen en niet vanaf een papiertje of GPS. Daarvoor moest ik wel eerst mijn huiswerk -veldwerk- doen. En dus verkenden John & ik afgelopen zondag de route. Dat was de eerste keer deze week.

Wandelen in Zeist
Wandelen in Zeist

We hadden de route een heel klein beetje aangepast aan de wensen van Fit Terberg: starten en eindigen bij horeca ipv het station. Dat is gelukkig niet moeilijk, want de route loopt op enkele honderden meters langs Pannenkoeken restaurant Het Jagershuys. Erg leuk om daar na afloop gezamenlijk een pannenkoek te eten.

Zeister bossen

In goed gezelschap wandelen we rond 9.30 uur het bos in. Over statige bomenlanen wandelen we langs het Hertenkamp richting Slot Zeist. Daar nemen we een rondje van de zaak om Slot Zeist heen en wandelen we verder langs Landgoed de Wulperhorst en zien we het huis van Wibi Sourjadi (altijd leuk).

Het is een afwisselende wandeling
Het is een afwisselende wandeling

Over leuke graspaden met hoge brandnetels (auww !!) wandelen we in stevig tempo verder. Na bijna 8 m. wandelen, komen we bij de eerste en ook enige horecagelegenheid onderweg voor een lekker bakkie koffie of thee, met gebak natuurlijk. We nemen het ervan en menigeen test hier het toilet. We zitten lekker te klessebessen maar we moeten verder.

Bos- en heidegebieden Bornia en Heidestein

Het tweede gedeelte vind ik zelf het leukste gedeelte. Meer bos en uitbundig bloeiende heidevelden, helaas wel over het hoogtepunt heen. Je merkt dat de herfst in aantocht is, ondanks het mooie weer van de afgelopen weken. Heerlijk wandelen is het hier. De overstapjes, het bruggetje en de schaapskooi onderweg maken de route extra leuk.

Overstapje in het bos
Overstapje in het bos

Elftal van de eeuw

We ontkomen er niet aan en we moeten een klein stukje over het fietspad langs een saaie provinciale weg. Daar is het hoofdkantoor van de KNVB en in de tuin van de KNVB staat het elftal van de eeuw. Altijd leuk voor een paar foto's. Vorige week tijdens onze verkenningsronde hebben wij de nodige foto's gemaakt.

Nummer 11 & Nummer 14 !!
Nummer 11 & Nummer 14 !!

Snel stappen we het bos weer in en worden we gewaarschuwd voor ezels . . . Hihi. We zijn er dan bijna, maar nog niet helemaal.

Eenmaal terug bij het Jagershuys sluiten we af met een drankje en een lekkere pannenkoek. De keuze is reuze, wij komen graag bij het Jagershuys. Heerlijk even ontspannen nagenieten op het terras. Aan de reacties te horen vond iedereen het een leuke wandeling. Pffttt . . . opluchtingbij ons.

We wandelen vandaag met een groep en dat is toch anders dan alleen of met z'n tweetjes. Het tempo ligt hoger. Tegelijkertijd merk ik ook dat ik minder zie onderweg. Ik ben druk met praten en dan let ik toch minder goed op alles wat op mijn pad komt. Bovendien maak ik nauwelijks geen foto's, ik heb er tijdens het praten simpelweg geen tijd voor.

Dat maakt een wandeling als vandaag zeker niet minder leuk maar wel anders dan anders :-). Wij hebben een hele leuke wandeldag gehad.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Datum wandeling
zaterdag 17 september 2016
Afstand
17 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Jagershuys Zeist (Pannenkoekenhuis)
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

11 wandelingen op mijn bucketlist
-Mijn to-walk lijstje-

Volgend bericht »

Foto van de Maand
-September 2016-

3 Reacties

Joske  -  18-09-2016 @ 19:32:23  -

Weer een ontzettend leuk stukje om te lezen. Ik ken de omgeving daar, dus het spreekt mij ook erg aan. Zie jullie graag in oktober a.s. bij de reunie vam de sterrentocht.

Ineke  -  20-09-2016 @ 10:43:01  -

Wat een leuk idee om hier eens te gaan lopen als er geen leuke georganiseerde tochten zijn! Kan ik ook samen met mijn man lopen, want hij wil nooit meer dan 20 km. En het pannenkoekenhuis spreekt mij ook erg aan! Leuk verslag ook!

Mirjam  -  20-09-2016 @ 20:14:03  -

Het blijft een mooie omgeving, ook als je er 2x in de week komt 😉. Pannenkoekenhuis is ook altijd leuk, op echt een heel klein stukje van de route (wel handig als je weer waar) !!
@Joske, ik hoop erbij te zijn in oktober !!  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.