Home > 11 wandelingen op mijn bucketlist

11 wandelingen op mijn bucketlist

Mijn to-walk lijstje

11 wandelingen op mijn bucketlist - Mijn to-walk lijstje

Een bucketlist hebben is helemaal hot en natuurlijk heb ik mijn eigen wandel-bucketlist. Ik heb 11 wandeltochten op een rijtje gezet, die ik ooit nog wil doen. De ene wandeling is er eentje in de categorie -gewoon effe doen-. De andere wandeltocht zal nog wel een tijdje op mijn bucketlist blijven staan. Er moet tenslotte wat te wensen blijven . . .

11 september 2016 • 11x

Als ik alle wandelingen wil gaan lopen die ik in gedachten heb, dan kom ik benen tekort !!

1. De Elfstedenwandeltocht

Naast mijn Gouden Vierdaagsekruisje wil ik ook het Elfsteden(wandel)kruisje halen. Op de schaats gaat dit zeker niet lukken. De laatste Elfstedentocht was in de vorige eeuw -1997- en het is niet te voorspellen wanneer de volgende zal zijn. Ik hou niet van fietsen, dus ik ga de Elfstedentocht niet fietsen.

In 2017 wil ik meedoen met de Elfstedenwandeltocht, de Wandeltochtocht der Wandeltochten in Fryslân. Deze elfstedentocht gaat zeker door, in 2017 alweer voor de 71-ste keer. Vijf dagen wandelen door Fryslân, uiteraard langs dezelfde Friese elf steden als de schaats-elfstedentocht: Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum. De afstand variërt van 28.5 km. voor de korste route, tot bijna 50 km. voor de langste etappe.

2. Santiago de Compostella

De pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, ook wel Sint Jacobsroute of Jacobsweg genoemd, is de pelgrimsroute naar het graf van de apostel Jakobus in Santiago de Compostella in Spanje.

Wandelen vanuit Nederland naar Santiago de Compostella, 's wereld meest bekende Pelgrimstocht. Het lijkt mij ontzettend gaaf om te doen. Ik weet niet of ik zo'n avontuur ooit zal durven.

Het Pelgrimspad, dat van Amsterdam naar Maastricht loopt, is misschien wel een mooi begin, daar kan ik vandaag al mee beginnen !!

3. De Afsluitdijk

De Afsluitdijk is de waterkering tussen Noord-Holland en Friesland, die het IJsselmeer afsluit van de Waddenzee. De Afsluitdijk is 32 km. lang.

De Afsluitdijk
De Afsluitdijk

Een wandeling over de Afsluitdijk is niet de allermooiste route, sommige stukken zijn lang, recht en saai. Een wandeling in de categorie gewoon effe doen. Met de auto naar Den Oever (Noord-Holland), daar de bus nemen naar Zürich (Friesland) en dan terug gaan wandelen, of omgekeerd !! Ik denk dat ik maar een mooi-weer-dag uitzoek !!

4. Het Pieterpad

Bijna 500 kilometer wandelen van Pieterburen (Noord Groningen) naar de Sint Pietersberg (Zuid-Limburg) over de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland. Het boekje (deel 1) (€) van het Pieterpad ligt alweer enkele jaren bij ons in de kast. Het is inmiddels hopeloos verouderd. Toch gaan we het Pieterpad ooit lopen. Wat mij betreft doen we dat in 1x (onafgebroken) achter elkaar !!

5. 11x de Vierdaagse

De 10-de Vierdaagse zit erop, mijn Gouden Kruisje is binnen. Maar die nummer11 wil ik ook. Al is het maar voor het kroontje op het Gouden kruisje !!

Ik heb wat met 11 en/of nummer11. Dit komt uit mijn voetbalcarrière, 11 is jarenlang mijn rugnummer geweest, daar mocht niemand aankomen. Vandaar ook nog steeds www.nummer11.nl. Sinds 2018 is ons blogdomein www.wij-wandelen.nl !!

6. Een Kennedymars

Ik wil al jaren een Kennedymars wandelen. Toch heb ik het nog niet geprobeerd, iets houdt mij tegen.

Een Kennedymars is een wandeltocht van 80 kilometer die binnen 20 uur gelopen dient te worden. Deze wandeltocht is vernoemd naar de Amerikaanse president John F. Kennedy (1917-1963).

In Nederland worden jaarlijks vele Kennedymarsen georganiseerd. Het is voor mij een grote uitdaging om in één keer 80 hele kilometers achter elkaar te wandelen en dat ook nog binnen 20 uur.

7. De Wandelachtbaan

Vroeger was ik gek op achtbanen, ik durfde overal in. Tegenwoordig sla ik de achtbaan over. De huidige achtbanen zijn vele malen heftiger dan die uit mijn jeugd, toen de Python in de Efteling nog de meest spectaculaire achtbaan was.

Maar in Duisburg in Duitsland staat een unieke achtbaan. Eentje waarbij je zelf je tempo kunt bepalen, eentje zonder G-krachten, eentje met een looping, maar vooral . . . eentje die je kunt wandelen.

De Tiger & Turtle, zoals deze Wandelachtbaan (zie foto boven) genoemd wordt, is een 220m lange wandelbaan. Kilometers zal ik daar niet maken. De looping is afgesloten. Op z'n kop wandelen is onmogelijk, je kunt het zelfs niet proberen. Toch lijkt het mij leuk om hier een keertje heen te gaan en te combineren met een wandeling in de omgeving.

8. Stadswandeling in het buitenland

Wandelen in Parijs, Brussel, Gent, Aken, Berlijn of Londen. Eentje in de categorie gewoon effe doen. De vraag is alleen nog wanneer. 's Morgens heel vroeg in de trein stappen en 's avonds laat weer thuis komen met de nodige kilometers op de teller en natuurlijk veel foto's. Gewoon een dagje uit !!

9. Waddenhoppen

Wandelen van eiland naar eiland: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Alle 5 de waddeneilanden te voet ontdekken, door de bossen, over het strand, door de dorpjes, genieten van de rust. In de zomermaanden is er tussen alle eilanden een directe bootverbinding. Ik spaar alvast vrije dagen ;-)

10. De Heuvellandvierdaagse

Als wij de verhalen van wandelaars mogen geloven, is het in Zuid-Limburg fantastisch wandelen. De Heuvellandvierdaagse staat al een enkele jaren op onze to-do-lijst. Het is er nog altijd niet van gekomen omdat het lastig is te combineren met onze vakantie en de Nijmeegse Vierdaagse. Deze laatste Vierdaagse heeft nog steeds prioriteit.

De Heuvellandvierdaagse, met Berg en Terblijt als start- en finishplaats, loopt door het heuvelachtige Limburg, rond Valkenburg aan de Geul. Heerlijk wandelen over veldweggetjes en bospaden met fraaie vergezichten en pittoreske dorpjes. Er zijn 5 afstanden: 7, 14, 21, 28 en 42 kilometer en je mag elke dag een andere afstand kiezen.

11. #1000km in 2016 . . . en 2017 . . . en . . .

In januari heb ik me aangesloten bij Facebookgroep - #wandel1000km in 2016. Deze wandelgroep is voor iedereen die de uitdaging aan gaat om in 2016 1000 km te lopen. In 2014 lukte het mij om meer dan 1000 km. te wandelen en dat wil ik dit jaar weer. Het is nu 11 september en mijn teller staat op 723 kilometer. Het gaat me lukken met nog ruim 3 maanden voor de boeg !!

Goed idee om deze uitdaging elk jaar opnieuw met mezelf aan te gaan. Met alle wandelplannen op mijn bucketlist mag het geen probleem zijn ;-).


Afstrepen van onze bucketlist

Inmiddels (09-12-2020) mogen we meerdere dingen van onze bucketlist afstrepen:

  1. De elfstedenwandeltocht - In 2017 heb ik het felbegeerde Elfstedenkruisje gehaald.
  2. 11x de Vierdaagse - In 2017 wandelde ik voor de 11-de keer mee met de Nijmeegse Vierdaagse (met succes !!).
  3. Santiago de Compostela - Van 26 april t/m 26 mei 2018 wandelde John naar Santiago de Compostela.
  4. De eerste stadswandeling in het buitenland was in Brussel, hopelijk volgen er meer steden.
  5. De Heuvelland 4daagse - In 2018 wandelden wij de Heuvelland 4daagse.
  6. WijnWandeling Maastricht . . . en de finish van het Pieterpad - In de zomer van 2020 wandelde John de laatste etappes van het Pieterpad.

Wat staat er hoog bovenaan op jouw (wandel)bucketlist ??

Meer wandelplezier

Volgend bericht »

Groene Wissel Driebergen-Zeist
-Bornia en Heidestein-

3 Reacties

Myrthe  -  11-09-2016 @ 11:21:13  -

Op mijn bucketlist (nou ja, soort van) staan het Pieterpad, het Overijssels Havezatepad, de rest van de route Amsterdam-Brussel (ik heb eerder dit jaar het stuk van Amsterdam naar Bergen op Zoom gelopen), het Olavspad in Noorwegen en -heel anders- de Trans Caucasian Trail als die over een paar jaar klaar is: http://transcaucasiantrail.org/en/ Het Drenthepad stond ook heel lang op die lijst, maar daar ben ik nog niet zo lang geleden aan begonnen.

Astrid  -  11-09-2016 @ 11:22:12  -

De afsluitdijk staat bij mij ook zeker op het lijstje, als onderdeel van heel Nederland rond wandelen.
Bij mij staat het Olavspad heel hoog op het lijstje! Die lijkt me zo mooi. Hopelijk gaat het me lukken.
Dit jaar ga ik de Sallandse vierdaagse doen, ik was eigenlijk van plan om de heuvelland te doen, die is zeker nog niet van het lijstje af.
Nog genoeg te wandelen dus 😃

Mirjam  -  11-09-2016 @ 21:25:47  -

Over het Olavspad lees ik ook steeds meer. Lijkt me ook een geweldige belevenis. Kortom . . . ik kom echt benen tekort 😉  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Stapvitaal

 

(€) - Dit blog bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.