Home > Engherkaderoute

Engherkaderoute

Wandelen van Montfoort naar Linschoten

Engherkaderoute - Wandelen van Montfoort naar Linschoten

Met de 43 km van gister nog stevig in de benen ben ik vandaag weer gaan wandelen. Ik hoop er iets minder stijf van te worden. Ik heb mezelf in een zomerse outfit gestoken en op de fiets ga ik richting Montfoort, het startpunt van de Engherkaderoute.

30 maart 2014 • Utrecht

Het is slechts 6 km fietsen en ik parkeer mijn fiets op het Kasteelplein. De route is 12 km. lang, op papier een makkie.

De start is in Montfoort

Luie varkens Via een korte wandeling langs de Hollandse IJssel verlaat ik Montfoort. Daar wandel ik langs een stelletje luie varkens !! Zijn dit dan de beter leven varkens ?!?!

Wandelen over de Engherkade

Ik steek de Waardsedijk over en dan loop ik gelijk de Engherkade op. Dit is een graskade van bijna 3 km lang en er loopt gewoon vee (pony en koeien). Ik vind het in ieder geval leuk om hier te wandelen. De Engherkade komt uit bij de Lange Linschoten. Daar ga ik naar links, om even later een kwakel-bruggetje over te steken en aan de overkant terug te lopen, langs Landgoed Linschoten.

Landgoed Linschoten

De pony graast onverstoorbaar verder als ik langs wandel Op dit landgoed staat een 17e eeuws landhuis: Huis te Linschoten. Ik loop er weer verder, richting Linschoten. Linschoten is een dorp met nog veel karakteristieke huisjes van vroeger en het dorp heeft een beschermd dorpsgezicht. Opvallend is hier de 5 decemberkade ... ik weet nu zeker dat hier de echte Sinterklaas altijd aankomt.

Een ijsje in Montfoort

Via de Montfoortse Vaart wandel ik terug naar Montfoort. Hier trakteer ik mezelf op een welverdiend ijsje, al zeg ik het zelf en met een goed gevoel fiets ik weer naar huis terug. Ik heb mijn zondagmiddag goed besteed, hoewel 55 km. in één weekend wellicht iets teveel is voor mijn knieën. Als ik thuis weer op de bank 'plof' komt de stijvigheid in mijn benen weer terug ... Oeps .. dat is niet de bedoeling !!

Na 30 jaar fanatiek voetbal kan ik wel zeggen dat ik het voetbal nog steeds mis maar het wordt wel minder. Niet zo gek natuurlijk. Ondertussen vind ik wandelen steeds leuker.

Ik heb er echt aardigheid in en ik merk dat ik vaker wandelplannen heb.

Ook dat is niet zo heel gek natuurlijk, wandelen kun je eigenlijk altijd en overal. Je hebt er niemand voor nodig en ook kun je het samen doen en het is nog goed voor je ook.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Engherkaderoute
Datum wandeling
zondag 30 maart 2014
Afstand
12 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Kasteel Montfoort, Kasteelplein 1, 3417 JG Montfoort
Bereikbaarheid
De bus van Utrecht naar Gouda (vice versa) stopt bij Kasteel Montfoort (Syntus Streekbus 107)
Horeca
In Montfoort en Linschoten is horeca langs de route
Media
Koeien, Pony

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

14e WZ Wandeldag
-Wandeltocht in de Krimpenerwaard-

Volgend bericht »

Lisse Lentetocht
-Wandelen tussen de bollenvelden-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Gezond in beweging met de Wandeltrainer