Home > Vleuten en Máximapark

Vleuten en Máximapark

Vleuten en Máximapark -

Het was nog steeds stormachtig weer vanmorgen, maar ik wilde koste wat het kost gaan wandelen. Ik ga al vroeg op pad en als ik thuis weg rij vallen er spetters. Maar eenmaal aan de wandel ben ik blij dat ik even heb kunnen uitwaaien en me niet heb laten weerhouden door het weer.

11 januari 2015 • Utrecht Groene Wissel

Groene Wissel Wandeling Utrecht-Terwijde

Ik heb een route gekozen weer dichtbij huis en ook een bekende route. Basis is de Groene Wissel Wandeling Utrecht-Terwijde . Ik volg grotendeels deze route, met wat eigen aanpassingen. Nou ja aanpassing, ik maak de route een klein stukkie korter ;-). Ik begin de route gelijk in het Máximapark en laat het station links liggen. Er is genoeg te zien in het Máximapark, ik ben er nog nooit doorheen gelopen, alleen maar er langs over het Lint. Opvallend is de Parkpergola . . . een bouwwerk waar je niet omheen kunt. De Barricade vind ik grappig !! Twee omgevallen auto's vormen een kunstwerk op de doorgaande route van het park. Je moet er maar opkomen . . .

Kunstwerk de Barricade in het Máximapark
Kunstwerk de Barricade in het Máximapark

Máximapark & het Lint

Via het Máximapark en Het Lint kom ik in Vleuten-City uit. Het is hier enorm veranderd, het winkelcentrum is opgeknapt. Niet dat ik daar veel van merk vandaag, het is tenslotte toch zondag. In Vleuten staat een opvallende Zilveren Appel met de naam Prophecies of Light advancing Light. Deze appel staat voor de Torenpleinkerk, direct naast de Broederschapshuisjes. Dit zijn monumentale huisjes die al eeuwen oud zijn.

Prophecies of Light advancing Light
Prophecies of Light advancing Light
De broederschapshuisjes in Vleuten
De broederschapshuisjes in Vleuten

Koukleumen langs de Haarrijnse Plas

In Vleuten besluit ik om de route in te korten. Het waait enorm en hoewel het droog is (wel dreigend) waai ik bijna uit mijn jasje. Ik heb het niet koud, maar heel aangenaam vind ik het ook niet. Bovendien ken ik de route langs de Haarrijnse plas nog van de Romeinse Voettochten dit jaar. Via de Schoolstraat pak ik alleen het 2-de gedeelte langs de plas mee. Hier ga ik over een graspad, nat natuurlijk, richting het Lint. Langs de rand van Utrecht Terwijde, waar nieuwbouw en oudbouw elkaar afwisselen kom ik weer terug bij mijn startpunt.

Nat graspad langs de Haarrijnseplas
Nat graspad langs de Haarrijnseplas

Al met al best een leuke wandeling van 9 km waar ik mijn hand niet (meer) voor omdraai. Blij dat ik gegaan ben, want het weer is gewoon meegevallen, zeker als ik met de wind in de rug liep.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Datum wandeling
zondag 11 januari 2015
Afstand
9 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Station Terwijde (Utrecht)
Media
Uit de wandelgids
Wandelgids Provinciewandelgids Utrecht
De 21 wandelroutes in dit boekje zijn zeer divers en laten de karakteristieke kenmerken en grote verscheidenheid van de provincie Utrecht zien.

Meer wandelplezier

Volgend bericht »

WeideWinterWandeling

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

 

(€) - Dit blog bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.