Home > Reeuwijkse plassen

Reeuwijkse plassen

Reeuwijkse plassen -

Vandaag is het alweer ontzettend mooi lenteweer, dus weer de ‘stoute’ schoenen aangetrokken. Dit keer voor een wandeling van 20 km. om en bij de Reeuwijkse plassen. De 24 km. van gisteren heb ik nog wel in mijn benen.

9 maart 2014 • Groene Wissel Zuid-Holland

Ik start om 11.15 uur bij station Gouda Goverwelle, waar ik mijn Picantootje gratis kan parkeren. Na 200 meter ben ik al bij de Goudse Hout en is er van de drukte weinig meer te merken. Als ik eenmaal op gang ben, gaat het lopen gelukkig steeds beter en soepeler en vanaf de eerste meters geniet ik van de mooie weggetjes en paden en het mooie weer. Mijn jas heb ik gelijk al in de auto achtergelaten. Een weids uitzicht over de plassen en weilanden en de vele bruggetjes. Maar ook hele mooie huizen. Soms enorme paleizen, soms een lief stulpje maar ook de gewone boerderijen kom ik tegen.

Als ik ooit geld (over) heb, dan koop ik op een stil plekje aan de plas een lief klein (tweede) huisje . . .

Vanwege het uitzonderlijk mooie weer zijn er veel mensen op pad vandaag en ik kom wandelaars, slenteraars, fietsers, mountainbikers, wielrenners, joggers en motorrijders tegen. Af en toe waagt er zich een auto door de drukte van het langzame verkeer. Overal is het autoluw en op sommige plekken mogen helemaal geen auto's komen, of zelfs geen fietsers.

De Kippenkade is verrassend mooi

Ik ben aangenaam verrast door de Kippenkade. Wat een supermooi paadje en dan aan het einde een dijkje langs de Enkele Wiericke. Hier moet ik een hekje over klimmen, maar er is aan de wandelaar gedacht en dus is er een opstapje om met gemak over een hekje te kunnen klimmen. Je ziet heel veel water- en weidevogels en overal hoor je ze fluiten.

Gek op ijs !!

In de verte zie ik de A12 waar ik wekelijks enkele ritjes maak, de snelweg lijkt hier mijlenver vandaan. Onderweg trakteer ik mezelf op een ijsje. De ijscoman staat er niet voor niets met zijn karretje en ik kan er niet zomaar voorbij lopen. Hmmm . . . het eerste ijsje van het seizoen. Ik kom zelfs nog bekenden tegen: Guus en Lieke uit IJsselstein en ik maak even een praatje met hen. Zij zijn lekker aan het fietsen.

John is vandaag ook gaan wandelen en heeft een route van 14 km. in de omgeving van Breukelen uitgezocht. Hij heeft zich prima vermaakt en vond ook dat een mooie route.

De mooiste foto's . . .

De route start in Gouda ...
... om 11.15 uur begin ik met wandelen
Doorkijkje op de plassen
Groot Vogelenzang, een verzameling vogelhuisjes
Het was mij niet duidelijk of de sokken te koop waren ... grappig was het wel ..
Ik heb mezelf op een ijsje getracteerd
Beelden in de sloot !!
Waar ben ik ??
De Kippenkade ... erg mooi !!
Nog meer Kippenkade
Een stukje dijk langs de Enkele Wiericke
Opstapje om een hek over te klimmen
Mijn selfie in Reeuwijk (09-03-2014)
Rode besjes ... overblijfsel van de winter
En om 15.15 uur zit de tocht erop !!
De 20 gelopen kilometers op de kaart

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Datum wandeling
zondag 09 maart 2014
Afstand
20 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Station Gouda Goverwelle. Bij dit station kun je gratis je auto parkeren.
Horeca
Restaurant 't Reeuwijkse Hout
Uit de wandelgids
Wandelgids Provinciewandelgids Zuid Holland
De wandelgids is geschreven door (Wandel) Bart van der Schagt. In de gids staan 20 afwisselende wandelroutes door de stad, fraaie landschappen en natuur.

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Siontocht - Houten
-Rondwandeling in Houten-

Volgend bericht »

Voorjaarstocht - N'gein

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Reclame voor Libris boekenwinkels

 

(€) - Dit blog bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.