Siontocht - Houten

Rondwandeling in Houten

Home > Siontocht - Houten

Siontocht - Houten

Rondwandeling in Houten

Siontocht - Houten - Rondwandeling in Houten

Er is fantastisch mooi weer voorspeld, dus vandaag zijn wij de Siontocht in Houten gaan wandelen. Lekker dichtbij huis en ook de afstand van plm. 25 km. is niet te lang. Het is een tocht in en om Houten heen, met een klein uitstapje naar ’t Goy.

8 maart 2014 • Georganiseerde tocht Utrecht

Overal waar je ook loopt is de Houtense Rondweg dichtbij en alle wijken komen uit op de Rondweg !! Houten is een echte forensengemeente en Vinex-locatie met veel nieuwbouw. Vanaf de Rondweg kun je met de auto meestal maar op 1 plek de wijk in rijden. Lopend (of met de fiets) kun je overal van wijk naar wijk (binnendoor) gaan.

Natuurgebied Nieuw Wulven

Wij vertrokken al voor 9.00 uur en liepen eerst door een nieuw aangelegd natuurgebied: 'Nieuw Wulven', buiten de Rondweg van Houten. Hier is het nog een beetje kaal. Vervolgens lopen we de Rondweg weer binnen en lopen we door de woonwijken van Houten. Opvallend zijn de vele fietspaden die je overal hebt en het weinige autoverkeer. Veelal is de auto slechts te gast in de straat.

Kleurrijke Rietplas

Leuk is ook de Rietplas met zijn opvallend gekleurde huizen, direct aan het water en aan de voorkant bereikbaar via een bruggetje. Daarna gaan we richting 't Goy, een klein gehucht onder de rook van Houten. Hier lopen we heerlijk rustig in het buitengebied en krijgen we te maken met een 'landelijk luchtje'. In 't Goy is veel fruitteelt. Langs het Amsterdam Rijnkanaal met op zaterdag nog veel binnenvaartschepen, lopen we weer terug naar Houten, richting de rustplaats bij de Sionkerk.

Rust in de SionKerk

Meestal ben ik niet zo van het rusten ... maar vandaag neem ik een korte pauze (plaspauze !!). Hier krijgen we een gratis koppie thee. Altijd leuk als iets gratis is. Ik raak als snel aan de praat met een vrouwtje, die ook aan het trainen is voor Nijmegen. Zij geniet net als ik van het lekkere weer en zij gaat morgen weer wandelen en baalt ervan dat haar man het maar niets vind. Zij vertelt mij dat de Dam tot Dam loop errug leuk is ... een aanrader die dus met potlood in mijn agenda staat nu.

Inmiddels is het aardig warm geworden en de jas kan uit. Wat een heerlijk weer, iedereen is er daarover eens. Vanaf de Sionkerk is het nog zo'n 5 kwartier lopen en dan zijn we alweer terug bij het beginpunt. Daar zit John al op mij te wachten, als een 'jonge God'. Ik ben trots op hem.

Al met al hebben we lekker gelopen. Het weer is natuurlijk fantastisch, dat willen we vaker zo. Misschien morgen weer een loopje nemen ?? ??

Wist je dat: Inmiddels heeft Mirjam dit jaar (2014) al meer kilometers gelopen, dan vorig jaar voor de 4-daagse ... en er zijn grote plannen voor nog meer kilometers !!

Fotoalbum Siontocht Houten 2014

Op stap in 'Nieuw Wulven'
Het is nog vroeg ...
John loopt sneller en gaat de hoek om
Speelbos Nieuw Wulven in Houten. Het masker bij de entree aan de Binnenweg is opvallend en bijzonder. De vondst van een masker die de Romeinen gebruikten in het theater was de inspiratiebron voor dit ontwerp. Het is driedimensionaal ingescand en vervolgens uitvergroot tot een object van bijna 2 meter hoog. Het is samengesteld uit allemaal stalen driehoekjes die met puntlassen aan elkaar zijn verbonden.
Iets lekkers om te snoepen neergezet voor de wandelaars bij De Molenhoek, net buiten Houten
Rietplas in Houten
Fruitbomen, onderweg naar 't Goy
De eerste bloesem is te zien (maar op de foto weer bijna niet)
Landgoed Wickenburg in 't Goy
Torentje bij Landgoed Wickenburg
Boom mooi begroeid met klimop
Het voorjaarsgevoel krijg je met bloesem !!!
Wandelen langs het Amsterdam Rijnkanaal
Aluminium Centrum in Houten ... op aluminium poten
Alleen de naam al ...
Mijn Selfie van vandaag ...
Nog een voorjaarsbode ... op het Lange Voorhout in Den Haag had ik ze al in bloei gezien. Nu ook in Houten !!
En na afloop zit er een 'jonge God' op mij te wachten (zijn eigen woorden)
De route van vandaag (8-3-2014)

Alles op een Rijtje

WandelingSiontocht
Afstand24 km
OrganisatieHervormde gemeente Houten
OpmerkingLeuke tocht, mede vanwege het fantastische weer. Goed georganiseerd en goed gepijld. Een leuke combinatie van landelijk en stedelijk gebied (bebouwing).

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Amsterdam Waterland

Volgend bericht »

Reeuwijkse plassen

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Sokken