Home > Amsterdam Waterland

Amsterdam Waterland

Amsterdam Waterland -

Gisteren heb ik een rondje Amsterdam gelopen. Deze stadswandeling is weer eens iets anders en ontzettend leuk, een -IJ-opener-. Van internet had ik een leuke route van 20 km. gevonden die liep vanaf Amsterdam CS en weer terug.

23 februari 2014 • Stadswandeling Groene WisselNoord-Holland

Met het pontje over het IJ

Het weer is niet bijzonder mooi maar het is droog. Ik ga vroeg op pad en neem in Breukelen de trein naar Amsterdam. De tocht begint leuk met het pontje over het IJ. Na de overtocht wandel ik verder langs het IJ met een mooi uitzicht, ondanks het sombere weer.

Nieuwendammerdijk, verrassend mooi

Daarna loop ik door een troosteloos stukje Amsterdam Noord maar ineens ben ik op de Nieuwendammerdijk. Wat een verrassend en idyllisch mooi stukkie Mokum. De tijd lijkt hier stil te staan. Mooie huisjes, soms wat verwaarloosd, maar vaak genoeg mooi gerestaureerd.

Ransdorp & Zunderdorp

Eenmaal onder de A10 door laat ik de stad achter me en geniet ik van het weidse uitzicht. Eerst wandel ik langs het water naar Ransdorp, echt een gehucht, maar wel met kroeg (helaas gesloten) en kerk.

Langs een saai fietspad wandel ik richting Zunderdorp en dan begint het hard te regenen. Onverwacht mag ik het fietspad af en loop ik het land in. Daar word ik verrast door een Vlonderpad, een houten vlonder in de sloot. Ziet er stevig uit maar schijn bedriegt. Lopend over het vlonder beweegt het en zakt het naar beneden door mijn gewicht, ik krijg net geen natte schoenen. Vanwege de regen is het vlonder nat & glad, goed uitkijken dus.

Over smalle weggetjes en een graspas loop ik naar het volgende dorpje onder de rook van Amsterdam: Zunderdorp. Daar geen kroeg gevonden, wel een kerk.

Langs het Noord-Hollands kanaal

De route terug naar Amsterdam loopt via de Waterlandse Golfclub langs het Noord-Hollands kanaal. Best aardig en ik loop langs verrassende stukjes Amsterdam. Soms heel mooi, soms uitermate troosteloos. Best snel ben ik weer bij de pont over het IJ, terug naar Amsterdam CS.

Verrassend Amsterdam Waterland

Al met al vind ik het een erg leuke route. Ik ben verrast door de Nieuwendammerdijk en het vlonderpad tussen Ransdorp & Zunderdorp. Ik vind de afwisseling tussen de stad en het platteland altijd erg leuk tijdens het wandelen !!

De leukste foto's

Amsterdam Noord, gezien vanaf het Centraal Station. Links EYE, het filminstituut.
Uitzicht vanaf het pontje op 't IJ
Oranje restaurant, valt al op van verre !!
Tja ...
Blauw huisje aan de Nieuwendammerdijk, een heel mooi stukje Mokum
Hoe Hollands ... met op de achtergrond de regenboog
Onderweg naar Ransdorp, echt een gehucht onder de rook van Amsterdam. Maar ze hebben wel een eigen kerk en een kroeg (die nog gesloten was) !!
Theehuisje & Reiger in Ransdorp
Lichtblauw huisje in Ransdorp
En onderweg natuurlijk weer een selfie (die houden we erin). Dit keer met regencape ... het hield op met zachtjes regenen
Vlonderpad, nat en dus glad. Voorzichtig lopen dus, maar wel een mooi stukkie
Blok met roze rijtjeshuizen, ik heb geen hekel aan roze, maar hier werd ik niet vrolijk van
Krijtmolen in Amsterdam
De gelopen route op kaart

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Datum wandeling
zaterdag 23 februari 2014
Afstand
20 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Amsterdam CS
Uit de wandelgids

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

We doen weer mee
-Vierdaagse 2014-

Volgend bericht »

Siontocht - Houten
-Rondwandeling in Houten-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

 

(€) - Dit blog bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.