Home > Wandelnaarjewerkdag 2017

Wandelnaarjewerkdag 2017

Wandelnaarjewerkdag 2017 -

Vandaag is het de 2-de Wandelnaarjewerkdag in Nederland. Vorig jaar was de eerste keer. Toen wandelde ik 56 kilometer van Benschop naar Den Haag. Ook voor vandaag is dat mijn uitdaging. Ik vertrek al om 04:00 uur van huis . . . Hup op Pad naar Den Haag !!

6 april 2017 • PersoonlijkUtrecht

Nationale WandelnaarjeWerkdag 2017

Op donderdag 6 april 2017 is het nationale Wandel naar je Werk-dag. Voor het tweede jaar op rij roepen we heel werkend Nederland op om (een deel van de afstand) naar het werk te wandelen. Want wandelen werkt stress verlagend, vergroot de concentratie en verhoogt de creativiteit. [ Bron: Wandelnet ]

Ik ben er klaar voor. Ik had in december al vrij gevraagd voor vandaag en morgen (rustdag). Mijn spullen heb ik gisteravond klaargezet. Check, Check, dubbelcheck. Ondanks dat ik niet 100% fit ben, verkouden, verstopte neus, begin ik voortvarend. De eerste kilometers gaan redelijk snel. Ik heb er zin in. Het is lekker wandelen in het donker en overal heerlijk stil. Het weer is prima, niet te warm en niet te koud.

Ik ben er klaar voor . . . Stiekem de fiets van John op slot gezet (en het sleuteltje verstopt)
Klaar voor de start

Ik krijg het ritme niet te pakken

Te snel merk ik dat het moeizaam gaat. Ik krijg het wandelrimte niet te pakken en zelfs muziek helpt mij niet. Het voelt al snel alsof ik al 40 km. in de benen heb. Helaas, ik ben pas 6 km. onderweg, in Polsbroekerdam. Dat belooft nog wat. Natuurlijk moet ik plassen. In het donker wildplassen valt niet mee, op goed geluk dan maar.

Ondertussen begint het zachtjes te regenen, mag eigenlijk geen naam hebben. Omdat ik niet nat wil worden trek ik mijn regencape aan en ga ik door naar Polsbroek. Vorig jaar was ik daar precies om 06:00 uur. Nu ben ik er bijna een kwartier later. Op zich niet zo erg want het is geen wedstrijd. Het bevestigt wel mijn gevoel dat ik niet lekker loop. Op 11 kilometer bijna een kwartier langzamer is veel en dat speelt mee tussen mijn oren.

Nog fris en fruitig op de eerste kilometers (Valt niet mee om eenMySelfie in het donker te maken)
Nog fris en fruitig op de eerste kilometers (Valt niet mee om eenMySelfie in het donker te maken)

Het helpt niet dat ik alweer moet plassen. Het is nu lichter en dus moeilijker om een plekje te vinden. Op de Slangeweg, achter een hoop grond heb ik een toilet gevonden ;-)

Ik merk dat ik broodnodig iets moet eten. Ik heb helemaal geen trek en het lukt me niet om mijn broodje op te eten. Dat voer ik aan de eenden, die zijn er hopelijk wel blij mee. Ik neem iets te snoepen maar ook dat smaakt me niet.

Ik wandel inmiddels in Vlist en John laat mij weten dat hij via een omweg ook naar zijn werk is gewandeld. Hij moest ook wel, want ik had zijn fiets gisteravond, stiekum, op slot gezet . . . hihi !!

De Krimpenerwaard ontwaakt

Vanuit Vlist wandel ik naar Haastrecht. Langzaam ontwaakt de Krimpenerwaard. Het wordt licht en dan ziet de wereld er aanzienlijk mooier uit, daar geniet ik van. Wandelen langs de Vlist is altijd mooi, ook nu. Ik ga bij de Haastrechtse Boezem op een bankje zitten. Ik hoor de vogeltjes fluiten. Ik bedenk dat ik in ieder geval door wandel tot Gouda en dat ik daar besluit of ik helemaal naar Den Haag doorga of de bus naar huis pak.

Terugblik op Polsbroek op de Slangeweg Vlist
De Lopikerwaard en de Krimpenerwaard

In Haastrecht heb ik heb ruim 25 minuten vertraging ten opzichte van vorig jaar. Ik ben bang dat het 'm niet gaat worden, het is niet anders. Ik heb het afwisselend te warm en dan weer wat kouder. Kortom, ik voel me brak. Er zijn ergere dingen, ik kan mezelf er vandaag niet overheen zetten. Toch wandel ik verder naar Gouda, ik kan ook in Haastrecht al de bus pakken. Voor de 2-de keer begint het te regenen en heb ik mijn regencape nodig. Tja, dat hebben we niet afgesproken.

Wat kan ik ?!?!

Dan wandel ik langs een ANWB bord en zie dat Den Haag nog 30 kilometer is. Oeps, ik ben nog niet eens op de helft. Ik weet dat ik het wel ga redden, de vraag is alleen hoe. Maak ik meer kapot dan me lief is. Wil ik dat wel ?!?!

Wat wil ik ?!?!

Het gaat niet vanzelf, dat weet ik wel zeker. Ik weet dat ik minimaal 8 uur, als het niet meer is, nodig heb voor die 30 kilometer. Het zijn erg saaie kilometers, grotendeels langs de A12. Heb ik daar nog wel zin in ?? Eigenlijk niet.

Wat doe ik ?!?!

Als ik door wandel tot Zoetermeer zit ik op 40 kilometer. Daar is na Gouda de eerste mogelijkheid om de trein terug te nemen. Uitstel dus. Als ik in Gouda langs het station wandel, vertrekt de bus terug over enkele minuten. Tja, de keuze is snel gemaakt. Ik stap de bus, blij dat ik even warm kan zitten.

Balen als een stekker . . .

Thuis trakteer ik mezelf op een lekker warm bad, dat heb ik wel verdiend ondanks alles. Ik baal als een stekker en vraag me af hoe het komt dat ik niet vooruit te branden was ?? Ik had er nog wel zoveel zin in en vind 56 kilometer een leuke uitdaging. Bovendien een goede training voor de elfstedenwandeltocht in mei.

Wandelnaarjewerkdag 2017

Ik denk dat het een optelsom is. Allemaal kleine dingen, die samen voor het nodige ongemak zorgen: verstopte neus, mijn maandelijkse feestweek, dan weer warm, dan weer koud, beetje regen, beetje hoofdpijn, geen trek in eten en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wandel-NIET-naarjewerkdag

Het is voor mij de Wandel-NIET-naarjewerkdag. Er zijn ergere dingen en ook belangrijkere dingen, ik heb gewoon mijn dag niet. Zaterdag ga ik in de herkansing, dan staat de volgende wandeling op het programma.

Uiteindelijk mag ik wel 24 hele kilometers in mijn wandelboekje bijschrijven.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Datum wandeling
donderdag 06 april 2017
Afstand
24 km
Kenmerken
Startpunt
Benschop-City
Eindpunt
Station Gouda
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

30 van Zandvoort
-Met 100% strandgarantie-

3 Reacties

Bregje   -  07-04-2017 @ 22:49:49  -

Goed dat je gestopt bent hoor! Wandelen moet wel leuk blijven. Uitdaging is heerlijk maar er moet niets stuk gaan.
Volgend jaar weer proberen?

Mirjam  -  07-04-2017 @ 23:12:31  -

Jazeker, ik ga het volgend jaar weer proberen (voor zover ik dat nu al kan zeggen) . . .

Marrian  -  10-05-2017 @ 09:19:40  -

Mirjam wat een overwinning op jezelf dat je stopte, heel goed.
Ik begrijp zo goed je teleurstelling, want je leeft er ook naar toe!

Toch, je kijkt naar het positieve door te schrijven 24km kan ik bijschrijven!
Inderdaad altijd zijn er positieve punten!

Bij ons leefde het ook lopen naar je werk, echter ik ben thuis herstellende van een OK, dus het zat er niet in om 30 km naar werk te lopen.
doch er overpraten is ook genieten!

Vorig jaar kwam ik op je blog er mee in aanraking, zo leuk,
ik geniet van je wandelschrijfels!
55 km naar Montfoort, ook een wens, doch echt geinspireerd door jou wandelverhaal, liep ik eind juni 2016.
Ik wil wanneer ik ben opgeknapt zo dwars door Nederland lopen, want ik kan nu van Montfoort mogelijk wel in een dag naar Scheveningen lopen.
of dit haalbaar is dit jaar?
In ieder geval afgelopen zaterdag liep ik weer 15 km, dat was reden om blij om te zijn!

Groet
Marrian  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.