Home > Voorjaarstocht - N'gein

Voorjaarstocht - N'gein

Voorjaarstocht - N'gein -

Dit keer een tocht van 30 hele kilometers, mijn eerste dertiger van dit jaar. En een tocht lekker dichtbij, want we zijn Benschop-City op een haar na gepasseerd. Zo dicht bij en dan toch nog leuke paadjes ontdekken, die ik niet ken ..

16 maart 2014 • Georganiseerde tocht Utrecht

Wandelen 'door' de Nedereindse Plas

De tocht begint in Nieuwegein, bij Atletiekclub Atverni. Daarvandaan vertrokken we door de wijk Batau Noord richting de Nedereindse Plas, waar na 5 km. de eerste rust al was. Mooi moment voor een plaspauze op een echt toilet (dus geen dixie). Gauw weer verder en we liepen de heenweg over het pad, dwars door de Nedereindse Plas. Altijd een leuk stukkie. Vervolgens door de wijken van IJsselstein richting de IJssel.

Daar namen we het jaagpad en moesten we de voetgangersbrug over en aan de andere kant op het jaagpad weer verder (terug) lopen, richting de 2-de rustpauze. Deze rustpauze heb ik overgeslagen. Hier was ook de splitsing tussen de 20 en 30 kilometer en ik besluit om 30 hele kilometers te gaan wandelen. De eerste 10 zitten er dan al op.

Jachthaven Marnemoende

De route vervolgt wederom over het jaagpad langs de IJssel, richting jachthaven Marnemoende. Hier liggen een paar leuke bootjes. Daar gaan we van het jaagpad af en lopen we tussen de weilanden door richting de Knollemanshoek.

EHBO bij schapen

De schapen lopen al buiten in de wei en in één van die weilanden ligt een schaap op zijn rug. Oei . . . als dat te lang duurt, gaat het schaap dood. Maar gelukkig zijn er 2 wandelaars die het opmerken en zij gaan het weiland in om het schaap weer overeind te helpen. Zo gezegd . . zo gedaan !! Schaap blij en deze mensen kregen een applaus van de mede wandelaars. Mooi moment.

Onbekend . . . en zo dichtbij huis . . .

Na een smal paadje, waar ook veel fietsers komen (opletten geblazen !!), waren we bij de 3-de rustpost. Bij dit fruitbedrijf heb ik even een glaasje sap genomen. Lekker !! en snel ga ik verder, maar uit de routebeschrijving wordt ik geen wijs. Gelukkig is er goed gepijld (mijn complimenten) en tot mijn verbazing gaan we ergens een weiland in over betonplaten. Nooit geweten dat je hier verder kon, ik ben er al vaak langsgelopen of gefietst !!

Dit pad komt dan uit op de kaai achter Benschop. Deze kade heet officieel de Noordzijdse Kadewetering. Zo dichtbij huis en ik ben er nog nooit geweest. Mooi is het wel op de kade, gelukkig is heet droog weer geweest, anders zou het een modderpad zijn. Ik maak snel even een kiekje van Benschop-City op afstand.

Mooi IJsselstein

De kade komt uit in IJsselstein en via de binnenstad van IJsselstein wandelen we terug naar de Nedereindseplas. Ik zie nu dingen in IJsselstein die mij nooit eerder zijn opgevallen, zoals enkele beelden. Als je wandelt zie je toch wel veel meer ... Maar vooruit, dit keer lopen we langs de Nedereindseplas en aan het eind moeten we de 'berg' van de skipiste over. Best hoog en we lopen via een smal haarspeld-bochten-paadje weer naar beneden op weg naar de 4-de rustpost. Ik wil er even iets drinken, maar het duurt me net wat te lang en ik ga snel verder. Via de wijk Batau Noord komen we weer terug bij het begin en dan staan er 31.5 hele kilometers op de teller !!

Leuke kiekjes

De start is in Nieuwegein bij Atletiekvereniging Atvanti
Errug smalle doorgang. FIJN dat ik zo slank ben ;-)
Kunstwerk onderweg ...
Ik sta op een voetgangersbrug over de IJssel in IJsselstein. We komen aan de ene kant aanlopen over het jaagpad en mogen aan de overkant weer verder, ook langs het jaagpad.
Aardige optrekjes langs de IJssel ... Eerst dacht ik dat dit de achterkant was ... maar dat blijkt niet het geval !!
Jaagpad, op weg naar de 2-de rust
Voorjaar !!!
Splitsing van de route ... ik ga door voor 30 hele kilometers
Nog steeds langs de IJssel
Bootjes bij Marnemoende
En net omgeploegd land aan de andere kant
Iemand is op één schoen verder gegaan ... !?!?
We lopen kort bij Benschop-City ... Mooi uitzicht !!
De kaai achter Benschop-City ... zo dichtbij en ik ben er nog nooit eerder geweest
Mijn Selfie van vandaag ...
Waar ben ik ??
FULCO - 1279-1363 - de oude stad van ijsselstein - laat hier jouw moed en daden fel - jouw liederen en snarenspel - in brons en steen vereeuwigd zijn
Bij de Benschopperpoort staat een beeld van een vrouw met een kind en een kip onder haar arm
Bertha van Heukelom, de kasteelvrouwe van IJsselstein
Voormalig brandspuithuisje
Mooi uitzicht op IJsselstein en de Nedereindseplas vanaf de skipiste
En met een paar haarspeldbochten liepen we naar beneden
In Nieuwegein weten ze hoe het hoort !!!
De route van deze voorjaarstocht (bij benadering)

Alles op een Rijtje

WandelingVoorjaarstocht Nieuwegein
Afstand31.5 km
Organisatie De 'wandelende tak' van Atletiekvereniging Atverni
Opmerking Leuke tocht, goed gepijld !! Leuke en verrassende route enorm dichtbij huis.

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Reeuwijkse plassen

Volgend bericht »

14e WZ Wandeldag
-Wandeltocht in de Krimpenerwaard-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Kies jouw wandeltraining bij de wandeltrainer