Home > Atverni voorjaarstocht

Atverni voorjaarstocht

Atverni voorjaarstocht -

Jammergenoeg laat de zon het afweten vandaag. Na enige twijfel gaan we dan toch samen wandelen. Ons oog is gevallen op de Atverni Voorjaarstocht vanuit Nieuwegein. Vorig jaar heb ik deze toch ook gelopen en vond ik het een leuke route. Op de website staat dat de tocht dit keer richting de Kromme Rijn gaat.

15 maart 2015 • Utrecht Georganiseerde tocht

Wij kiezen voor de tocht van 22 km. en als wij thuis wegrijden regent het !! Jakkie, dat is niet de bedoeling. Maar buienradar geeft aan dat het in de omgeving van Nieuwegein vanaf ongeveer 10 uur gewoon droog zal blijven. We gaan ervoor. De start is bij atletiekvereniging Atverni. We schrijven ons snel in en dan gaan we aan de wandel.

Troosteloos Utrecht

 Hier gaan we over een noodbrug. We gaan richting Utrecht en het eerste stuk van de route vinden we ongezellig. Om in Utrecht te komen moeten we een paar bruggen over en de A12 onderdoor. Dan zijn we in de wijk Hooggraven. Door een troosteloze woonwijk wandelen we richting de wijk Lunetten. Daar wandelen we langs de Forten Lunetten. Dit zijn 4 forten op de Houtense Vlakte.

Forten en Bunkers

Fort Lunet III In deze omgeving zijn veel forten en vandaag komen we er nog een paar forten en vele bunkers tegen. Niet zo gek natuurlijk als je min of meer langs de Hollandse Waterlinie wandelt.

Wandelen langs de Hollandse Waterlinie

Na Lunetten komen we al snel bij de Kromme Rijn die we een stuk je volgen. Dan maken we een klein ommetje voor de eerste rust post bij een atletiekvereniging. Fijn, even en plaspauze op een gewone wc. Dan volgen we de Kromme Rijn richting Amelisweerd. Hier ben je echt buiten de stad en is het wat rustiger . . . hoewel . . . er is ook een hardloopevenement en onderweg worden we ingehaald door heeeel veeel hardlopers.

Fort Vechten

Via Amelisweerd gaan we naar Rhijnauwen en vervolgen we de weg naar Vechten. Bij Vroeg kopen we iets lekkers voor onderweg en we gaan verder. We lopen over de Achterdijk richting Fort Vechten en dat is voor ons heel bekend terrein. Leuk om hier nu eens te wandelen, hoewel het hier in de zomer veel mooier groen is volgens mij.

Rust in Nieuwegein

 John zit al op mij te wachten bij de rustpost. Inmiddels is John verder gelopen. Hij gaat me te snel vandaag. Ik loop niet lekker eigenlijk en heb geen zin meer. Maar ja, ik moet natuurlijk wel weer terug naar Nieuwegein en er zit niets anders op dan gewoon mijn ene been voor het andere te blijven zetten. Klinkt overigens dramatischer dan het is. Bij één van de volgende rustposten zit John wel op mij te wachten. Ik ga ook even zitten. John wil de laatste 6 km weer samen met mij wandelen maar dat lukt niet echt. Als ik heb gezeten moet ik echt even op gang komen en dat lukt niet zo. John mag van mij verder gaan en dat doet hij dan ook.

Hopeloos verdwaald . . . ?!?!

 John loopt alweer beneden ... Langs en over het Amsterdam Rijnkanaal gaan we weer richting Nieuwegein. We passeren de volkstuintjes en lopen weer langs het water. Via een woonwijk komen we bij de trambaan, die we over een hoge trap moeten passeren. Het laatste stuk is via een nieuwbouwwijk terug naar de start. Maar dan zie ik John ineens heel kort voor mij lopen ?!?! Hoe kan dat nou ?!?! Later blijkt dat hij in de woonwijk een pijl heeft gemist en een stukje verkeerd is gelopen. Tja, hij had weer de praat met iemand en dan kun je niet tegelijk ook op de pijlen letten . . .

We vonden de route eigenlijk een beetje tegenvallen. Teveel minder leuke en troosteloze stukken ertussen. Opvallend was dat we heel vaak de snelweg, het water of het spoor moesten passeren. Veel klimmetjes tussendoor en ook (te)veel trappen !! Overal was het geluid van het verkeer goed te horen, de snelweg was altijd dichtbij.

Het Kromme Rijn gebied was wel de moeite waard !! De route was erg goed gepijld, eigenlijk was verkeerd lopen onmogelijk ;-). Ik heb de routebeschrijving niet nodig gehad, hooguit om te kijken waar de rustposten waren.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Datum wandeling
zondag 15 maart 2015
Afstand
23 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Atletiekvereniging Atverni Nieuwegein
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

RijnDeltapad West 6

Volgend bericht »

Westerborkpad 1
-Amsterdam - Diemen-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.