Home > RijnDeltapad West 6

RijnDeltapad West 6

RijnDeltapad West 6 -

Doe ik het of doe ik het niet ?! Dat is de grote vraag van vandaag. Na een week van 6 dagen werken ben ik wel toe aan een dagje rust en uitslapen. Maar het is ook zulk lekker wandelweer. Uiteindelijk geeft John de doorslag. Hij wandelt met mij mee op deze laatste etappe van het RijnDeltapad West.

8 maart 2015 • Wandelpaden Zuid-Holland

Wandelen van Leiden naar Katwijk

Het weer is veel te lekker om thuis op de bank te hangen. Ook John wil graag een stukkie wandelen, we gaan gezellig samen op stap. We starten om 11:45 uur op station Leiden Centraal, de etappe gaat van Leiden naar Katwijk. Het eindpunt van het RijnDeltapad is bij de Vuurbaaktoren op de boulevard van Katwijk. Vanuit Leiden zo'n 12 km. wandelen. Aansluitend maken we een rondwandeling door de duinen van Katwijk. Het is de bedoeling dat we in Rijnsburg eindigen om daarvandaan weer met de bus naar Leiden te gaan. Zo gezegd, zo gedaan.

Kunst bij het LUMC

Vanaf het station van Leiden wandelen we langs het LUMC en de beeldenroute. Daar staat veel Kunst. Ik maak de nodige foto's, John loopt alvast door. Lekker boeiend 😉 Hij is meer geïnteresseerd in de auto's die buiten staan bij de dealer en ook dat zet ik op de foto. Het leuke van samen wandelen is dat je beiden totaal andere dingen ziet.

John heeft meer interesse voor auto's
John heeft meer interesse voor auto's

Als we de A44 passeren, komen we weer langs de Rijn te wandelen. Dit stuk van de route kennen we van de Kippenloop. Een saai stuk met veel nieuwbouw en braakliggend terrein. We hebben het behoorlijk warm gekregen en trekken onze jassen uit. Ik heb er alleen maar een t-shirt en een hempie onder, net iets te weinig. Maar toch doe ik min jas uit, heerlijk en dat op 8 maart. Een groot verschil met de vele andere wandelaars die in hun winterjas lopen.

Ik heb het warm en doe mijn jas uit
Ik heb het warm en doe mijn jas uit

Daarna wandelen we langs de goudkust van Rijnsburg met stuk voor stuk leuke optrekjes. Redelijk snel zijn we in Katwijk a/d Rijn met een gezellig centrum.

Bootje kijken in Katwijk a/d Rijn
Bootje kijken in Katwijk a/d Rijn

Langs de Rijn wandelen we verder naar de Binnen- en Buitensluizen. Nog een klein stukkie wandelen en dan zijn we bij de zee. Yes, bijna aan het eindpunt van het RijnDeltapad West. Over de boulevard lopen we richting de Vuurbaaktoren. Daar passeren we het monument voor verdronken zeelieden. Wij gaan het strand niet op, bang voor zand in onze schoenen, want we willen nog een stukje verder wandelen. Voordat we bij de Vuurbaaktoren zijn trakteren we onszelf op een portie kibbeling. Simpel maar wel lekker.

Brittenburg (Limes-kunstwerk)
Brittenburg (Limes-kunstwerk)
Monument voor verdronken zeelieden (1919-2000) ('Zonen van Katwijk die niet terugkeerden')
Monument voor verdronken zeelieden (1919-2000) ('Zonen van Katwijk die niet terugkeerden')

Van Domtoren naar Vuurbaaktoren

Dan krijgen we de Vuurbaaktoren in het vizier. Ik begon op 27 april vorig jaar het RijnDeltapad bij de Domtoren in Utrecht en ik eindig bij de Vuurbaaktoren in Katwijk.

De Vuurbaaktoren is het eindpunt van het RijnDeltapad West
De Vuurbaaktoren is het eindpunt van het RijnDeltapad West

Rondwandeling door de duinen

Bij het RijnDeltapad horen ook een aantal rondwandelingen en één ervan loopt rondom Katwijk. Deze begint en eindigt bij de Vuurbaaktoren. Wij wandelen de rondwandeling tot Rijnsburg. Het laatste gedeelte is hetzelfde als het laatste gedeelte van het officiële pad en dat stuk hebben we een paar uur al gelopen. We gaan niet 2x hetzelfde op 1 dag wandelen.

De rondwandeling is leuk, heerlijk door de duinen. Wat ziet alles er toch mooi uit in het zonnetje er zijn veel mensen op pad. In de duinen hebben we te maken met hoogteverschillen en dat merk ik aan mijn knieën. John gaat echt sneller, maar dat geeft allemaal niks. Bovendien ben ik druk met foto's maken.

Resten van de Atlantikwall
Resten van de Atlantikwall
John loopt voor mij uit
John loopt voor mij uit

In Rijnsburg zoeken we naar een bushalte die ons naar Leiden brengt. Bij de eerste de beste bushalte komt de bus gelijk aanrijden, dat is snel. We hebben 22 hele kilometers gewandeld. Een leuke dag, heerlijk weer, wat wil je nog meer.

Het RijnDeltapad in 6 etappes

Het RijnDeltapad heb ik in 6 etappes afgerond, in totaal 107 km. Het is mijn eerste wandelpad, opgesplitst in etappes. Het pad zelf vind ik niet bijzonder mooi of leuk. Er zitten leuke stukken tussen maar ik vond het overwegend saai. Het reizen met openbaar vervoer vind ik niet tegenvallen, eigenlijk best wel leuk, het hoort erbij. Op naar het volgende wandelpad, ik denk het Westerborkpad.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
RijnDeltapad West - etappe 6
Datum wandeling
zondag 08 maart 2015
Afstand
22 km
Kenmerken
Startpunt
Station Leiden CS
Eindpunt
Katwijk a/d Rijn
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

RijnDeltapad West 5

Volgend bericht »

Atverni voorjaarstocht

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Reclame voor Libris boekenwinkels