Home > RijnDeltapad West 5

RijnDeltapad West 5

RijnDeltapad West 5 -

Het is al meer dan 3 weken geleden dat ik gewandeld heb, dus het is weer de hoogste tijd voor een stevige wandeling. Bovendien wil ik mijn nieuwe schoenen uitproberen. Ik ga verder met het RijnDeltapad. Deze 5-de etappe gaat van Alphen a/d Rijn naar Leiden.

1 maart 2015 • Wandelpaden Zuid-Holland

Wandelen van Alphen a/d Rijn naar Leiden

Ik ga met de auto naar Bodegraven, daar pak ik de trein naar Alphen a/d Rijn. Ik wandel 2.5 saaie kilometers naar de Albert Schweitzerbrug om het RijnDeltapad daar op te pakken.

Saai wandelen langs de Rijn

Eenmaal langs de Rijn merk ik pas goed hoeveel wind er staat. Ik heb wind tegen, gelukkig hoef ik niet te fietsen. Langs de Rijn vind ik het uitermate saai, het uitzicht is troosteloos. Ik zet stevig de pas er in op weg naar Koudekerk. Het laatste stukje richting Koudekerk voert over een onverhard landweggetje.

Saai wandelen langs de Rijn
Saai wandelen langs de Rijn

Na Koudekerk gaat de etappe verder langs de Rijn. Het blijft saai, ik ben blij als ik in Leiderdorp kom. In het boekje staat dat ik onder de A4 door moest lopen, maar inmiddels is er een tunnel gekomen en loop ik over de A4. Er wordt hard gewerkt aan de snelweg.

Mooi uitzicht over de polder in Koudekerk a/d Rijn
Mooi uitzicht over de polder in Koudekerk a/d Rijn

Gezellig slenteren door de Leidse Binnenstad

Eenmaal in Leiden vind ik het leuk, zeker in de historische binnenstad. Daar is veel te zien, leuke straatjes, mooie gevels, oude grachten. Ik wandel door een park, langs een roze hoerenhuisje, langs de Doelenpoort, over het Rapenburg en het Rembrandtplein.

Grappig dat roze huisje aan de Groenhazengracht, ooit een huisje van een hoerenmadam !!
Grappig dat roze huisje aan de Groenhazengracht, ooit een huisje van een hoerenmadam !!

Bij het station van Leiden trakteer ik mezelf op een ijsje. Dat gaat er altijd wel in. De trein terug naar Bodegraven is net vertrokken en ik moet ruim 25 minuten wachten op de volgende trein. Een fan van het OV word ik niet.

In het centrum van Leiden
In het centrum van Leiden

Tijd heelt alle blaren . . .

Eenmaal thuis is het weer BINGO. Jawel, ik heb een blaar en zoals altijd op dezelfde plek, onder de bal van mijn voet. Deze keer is mijn linkervoet aan de beurt. Grrr, ik denk niet dat het door m'n nieuwe schoenen komt, want de blaar zit waar die altijd zit. Mijn nieuwe schoenen zitten prima, daar was ik ook niet bang voor. Het zijn immers dezelfde als de vorige keer.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
RijnDeltapad West - etappe 5
Datum wandeling
zondag 01 maart 2015
Afstand
19 km
Kenmerken
Startpunt
Station Alphen a/d Rijn
Eindpunt
Leiden CS
Horeca
In Leiden is horeca in overvloed. Langs de route zijn de mogelijkheden minimaal.
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

RijnDeltapad West 4

Volgend bericht »

RijnDeltapad West 6

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.