Home > RijnDeltapad West 4

RijnDeltapad West 4

RijnDeltapad West 4 -

De weersvoorspelling voor vandaag is koud maar ook erg mooi en dus trek ik warme kleren en de stoute wandelschoenen aan. Op vrijdag zijn er geen georganiseerde tochten, dus een mooie dag om het RijnDeltapad te vervolgen. Voor deze 4-de etappe wandel ik van Bodegraven naar Alphen a/d Rijn.

6 februari 2015 • Wandelpaden Zuid-Holland

Wandelen van Bodegraven - Alphen a/d Rijn

De vorige etappe wandelde ik op 9 november vorig jaar. Ik begin waar ik toen eindigde en dat is op het station van Bodegraven, daar is parkeren gratis. Vanaf station Bodegraven is het een klein stukje wandelen om op de route te komen. Het RijnDeltapad gaat voor een groot deel langs de Oude Rijn. Buiten de bebouwde kom van Bodegraven wandel ik langs de Rijn over een wandelpad. Het koud en er staat veel wind. Ik doe mijn muts op, anders krijg ik koude oren. Mooi is helaas anders 😉

Moeders mooiste ;-)
Moeders mooiste ;-)

Het is koud en het waait . . .

Vanuit Bodegraven kom ik in Zwammerdam of all places. Daar laat ik de OudeRijn achter me en wandel ik de weidse polder in met lange, rechte stukken. Het gedeelte gewoon over de weg bekoort me niet. De weg is erg smal en ik moet regelmatig de kant in stappen omdat er een auto langs komt scheuren als een razende. Het uitzicht is mooi. In de verte zie ik de molens van de Molenviergang van Aarlanderveen en de watertoren van De Meije. Een half uurtje later loop ik langs de molens, die alle 4 hard aan het werk zijn, de wieken draaien volop in de wind.

Drie molens van de Molenviergang in Aarlanderveen
Drie molens van de Molenviergang in Aarlanderveen
Mooie boerderij ...
Mooie boerderij ...

Er volgt een graspad van enkele kilometers, richting Alphen a/d Rijn. De schapen lopen weg als ik te dicht in de buurt kom. In de verte zie ik de hefbrug van Alphen, deze komt langzaam dichterbij. Kort voor Alphen kom ik weer bij de Oude Rijn. De Rijn is hier vele malen breder dan bij ons. Ik de Rijn links liggen want in Alphen gaat de route langs verschillende sportterreinen richting de Zegerplas. Dit is leuk wandelen.

De hefbrug in Alphen a/d Rijn
De hefbrug in Alphen a/d Rijn
De Zegerplas
De Zegerplas

Wandelen langs de Zegerplas

Na de Zegerplas wandel ik door de woonwijken van Alphen. Daar heb ik niet zoveel mee maar ik ontkom er niet aan. De Albert Schweitzerbrug over de Rijn is het eindpunt van mijn etappe van vandaag. Daar vervolg ik de volgende etappe van het RijnDeltapad. Nu wandel ik eerst 2,5 saaie kilometers naar het station van Alphen. Er staan weer 20 hele kilometers op de teller.

Na 4 etappes kan ik wel zeggen dat ik het RijnDeltapad niet bijzonder mooi vind. Er zitten te veel minder mooie en soms saaie stukken tussen. Evengoed vervolg ik het pad tot Katwijk, inclusief de rondwandeling van Katwijk. Ik wil ervaren hoe het is om een wandelpad in etappes te lopen, in combinatie met openbaar vervoer en dat allemaal relatief dichtbij huis.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
RijnDeltapad West - etappe 4
Datum wandeling
vrijdag 06 februari 2015
Afstand
20 km
Kenmerken
Startpunt
Station Bodegraven
Eindpunt
Station Alphen a/d Rijn
Bereikbaarheid
Vanaf de stations is de route goed te bereiken. De aanlooproute in Alphen is ongeveer 2.5 km. Tussen beide stations rijden 2 treinen per uur vice versa. In Bodegraven is parkeren gratis. Alphen onbekend.
Horeca
Langs de route is nauwelijk horeca.
Media
Schapen

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

99-ste Vierdaagse
-Wij hebben er zin in-

Volgend bericht »

RijnDeltapad West 5

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.