Home > RijnDeltapad West 2

RijnDeltapad West 2

RijnDeltapad West 2 -

De benen zijn nog stijf van zondag, de knieën nog gevoelig maar toch wil ik vandaag een stukkie wandelen. De 2-de etappe van het RijnDeltapad staat op het programma. Dit is slechts 15 km. dus dat kost ook niet gelijk heel veel tijd en dat is nou net de bedoeling, ik wil voor de middag weer klaar zijn.

20 mei 2014 • Wandelpaden Utrecht

Het voordeel van een lange-afstand-pad is dat je zelf kunt bepalen hoe lang of kort je de etappes maakt voor jezelf. Dus voor mijn 2-de etappe van het RijnDeltapad wandel ik de bijbehorende rondwandeling die begint in Woerden en via de Potterskade naar Harmelen gaat. In Harmelen komen de rondwandeling en de 'gewone' route samen op het punt waar ik de 1-ste etappe ben geëindigd. Ik vertrek rond half 9 bij het station van Woerden. Ik heb de routebeschrijving bij me, maar die heb ik helemaal niet nodig. Ik ken eigenlijk alle wegen wel uit mijn hoofd, nadat ik thuis alles al gelezen heb en de kaartjes heb bekeken. Dit komt omdat ik hier heeeeel bekend ben en de weg gewoon weet.

De Potterskade

De eerste 3 km. is niet echt leuk om te lopen, saai door de jaren 60 wijken van Woerden. Pas als ik de Potterskade op wandel, wordt het leuk. In de verte zie ik heel veel ganzen op het pad zitten met hun jonkies. Maar naarmate ik dichterbij kom gaan zij allemaal snel de sloot in. Blijkbaar zijn zij bang voor mensen, of in ieder geval voor mij. Op het pad liggen enorm veel ganzenveren en ook heel veel ganzenpoep. Je kunt er niet omheen en ik heb al snel grote plakkaten poep onder mijn schoenen . . . BAH !! Gelukkig loop ik deze zooi later weer los van mijn schoenen.

Hollandse Kade Harmelen

Alles is landelijk Het is alweer allemachtig prachtig weer om te wandelen. Er is een beetje sluierbewolking, dus de zon is niet zo scherp. En een lekker briesje, dus een lekker temperatuurtje. Ik stap rustig door naar Harmelen over de Hollandse Kade. Het uitzicht is weids en het ruikt er net zo landelijk als dat het eruit ziet !! De vorige keer dat ik hier liep, was het nat en modderig, nu is de bodem droog. Hier en daar moet ik bukken voor overhangende bomen en takken, maar dat mag de pret niet drukken. Eenmaal in Harmelen koop ik een croissantje voor mezelf bij de plaatselijke bakker, want ik heb geen brood meegenomen en dit is veel lekkerder.

Rondje door het Vijverbos

Het Vijverbos, een natuurgebied van 22 ha. Na Harmelen kom ik langs het Vijverbos. Hierdoor loopt een wandelpad van 1,5 km en dit hoort niet bij de route van het RijnDeltapad. Maar dit is de bonus van vandaag en ik loop dit extra rondje door het Vijverbos. Mooi bos, rondom een vijver (what's in a name ?) Snel pak ik de route weer op en dan kom ik bij de Putkop. Hier sta ik letterlijk en figuurlijk even stil bij het monument van de treinramp, die hier plaatsvond op 8 januari 1962. Dit is tot op heden de grootste treinramp uit de geschiedenis van de spoorwegen (en laten we dat zo houden). Alle namen van de 93 overledenen staat hier gegraveerd op het monument.

Over het Jaagpad naar Woerden

Monument om de slachtoffers van de treinramp te herdenken. Nu nog eventjes doorstappen naar Woerden, het is al later dan ik had gedacht. Je kunt nu kiezen om op Breeveld over de weg te lopen of over het jaagpad langs de Rijn. Ik begin op het Jaagpad en ga halverwege een stuk over de weg en het laatste stuk weer over het jaagpad . . . Hoezo niet kunnen kiezen ?!?! Het laatste stuk in Woerden volgt ook het oude jaagpad langs de Rijn. Hier loop je achter de huizen langs en dat vind ik altijd leuk. Overal in de tuintjes kijken en vaak ook naar binnen. Ik vind het opvallend dat bij veel huizen de achterdeur uitnodigend openstaat.

Om 12.10 uur ben ik weer bij het station in Woerden en uiteindelijk heb ik 18 km. gewandeld, enkele kilometers meer dan ik had verwacht. En het lopen ging goed, weinig last van mijn knieën gelukkig.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
RijnDeltapad West - Etappe 2
Datum wandeling
dinsdag 20 mei 2014
Afstand
18 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Station Woerden
Bereikbaarheid
Het station van Woerden is goed bereikbaar met het OV en er is ruime parkeergelegenheid (gratis).
Horeca
In Harmelen en Woerden is voldoende horeca.
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Zuiderzeewandeltocht
-Volendam-

Volgend bericht »

Zwolle by Night
-Nachtmarathon-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

ANWB Webwinkel