Home > RijnDeltapad West 3

RijnDeltapad West 3

Woerden - Bodegraven

RijnDeltapad West 3 - Woerden - Bodegraven

Vandaag heb ik geen wandelplannen vooral omdat er geen georganiseerde tochten dichtbij huis zijn. Maar aan het begin van de middag begint het toch te kriebelen en dus ga ik om 14:17 uur nog op stap voor de 3-de etappe van het RijnDeltapad.

9 november 2014 • WandelpadenUtrecht

Wandelen van Woerden naar Bodegraven

Het is alweer even geleden dat ik de 2-de etappe van het RijnDeltapad heb gewandeld, dinsdag 20 mei om precies te zijn en vandaag ga ik verder. Thuis heb ik genoeg te doen met de verhuizing voor de boeg maar ik wil er even tussenuit. Het is erg lekker wandelweer met een stralend zonnetje erbij. Het wordt een kortere etappe van 13 kilometer, van Woerden naar Bodegraven.

Zicht op Woerden Centrum vanaf de Singel
Zicht op Woerden Centrum vanaf de Singel

Ik start in Woerden op het station en daar vind ik al gelijk de routestickers. Ik wandel eerst langs de Singel en daar staan leuke huisjes. Ik zou er best willen wonen, lekker rustig en toch erg dicht bij het centrum van Woerden. Na de Singel wandel ik over het Jaagpad langs de Rijn. Eerst nog door de bebouwde kom van Woerden. Ik vind dit enorm troosteloos, veel industrie en het uitzicht is niet geweldig.

Ik word er niet vrolijk van
Ik word er niet vrolijk van

Over het jaagpad langs de Rijn

De route gaat voor 95% over het Jaagpad. Ik wandel naar Nieuwerbrug, het eerste dorp op de route. Daar is het rustig en weinig te beleven. Ook geen horeca (lees plaspauze). Vanuit Nieuwerbrug gaat de route verder naar Bodegraven, nog steeds over het Jaagpad (fietspad) langs de Rijn. Je loopt achter de huizen langs en dat is altijd leuk. Lekker binnen gluren en inspiratie opdoen voor hoe ik het in ons nieuwe huis niet wil hebben.

Herfst - Callicarpa bodinieri (Schoonvrucht)
Herfst - Callicarpa bodinieri (Schoonvrucht)

De etappe van vandaag is niet lang, slechts 13 kilometer. Vlak voor Bodegraven ligt Fort Wierickerschans. Helaas is het al gesloten, ik ben te laat. Het fort sluit om 16:00 uur. Snel verder naar Bodegraven en daar pak ik de eerste trein terug naar Woerden. Ondanks dat ik de route niet zo leuk vind, heb ik wel lekker gewandeld. Blij dat ik er even uit ben gegaan.

Mooie spiegeling !!
Mooie spiegeling !!

Met deze 13 kilometer van vandaag komt mijn totaal van dit jaar op 1001 wandelkilometers. Voor mij een record en ik ben trots op mijzelf. Ik hoop dat er nog een paar kilometertjes bijkomen dit jaar . . .

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
RijnDeltapad West - Etappe 3
Datum wandeling
zondag 09 november 2014
Afstand
13 km
Kenmerken
Startpunt
Woerden
Eindpunt
Bodegraven
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Voetbal kijken
-En Wandelen-

Volgend bericht »

Trage Tocht Haastrecht
-Wandelen in de Lopiker- en Krimpenerwaard-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.