Home > Voetbal kijken

Voetbal kijken

En Wandelen

Voetbal kijken - En Wandelen

Vandaag staan er 3 dingen op het programma. Voetbal kijken, wandelen en een afspraak bij de keukenboer. Ik besluit om vroeg te gaan wandelen naar De Meern, zodat ik daar om 12 uur voetbal kan kijken. En als ik daarna opgehaald kan worden, zijn we ook nog op tijd bij de keukenboer.

26 oktober 2014 • Utrecht

V.V. De Meern - Bunnik

Zo gezegd, zo gedaan. De klok is vannacht en uurtje terug gezet maar als je slaapt merk je daar niets van. Ik ben op de normale tijd wakker en ik kan lekker rustig aan doen. Ik wil ongeveer om 9.00 uur gaan lopen, gevoelsmatig is het dan al 10:00 uur. Heerlijk relaxed dus. Ik wandel eest richting IJsselstein en neem de kortste route naar V.V. De Meern. Daar wil ik de wedstrijd van mijn oude teamgenootjes tegen Bunnik gaan bekijken. Ik ben net de bebouwde kom van Benschop-City uitgelopen als ik ineens een bord langs de weg zie staan en een paaltje met wandelknooppunten. Het blijkt dat hier een boerenwandelpad begint. Nooit geweten en dat slechts anderhalve kilometer van huis. Ik sla gelijk af en neem het boerenwandelpad !!

100% natte voeten

Leuk, ik wandel door het natte weiland en het gras is lang. Ik krijg natte schoenen en mijn schoenen zijn niet waterdicht. Ik loop al snel te soppen. Ik klim en paar keer een hekje over klimmen en ploeter door de modder. Een stuk verder in het land lopen een paar koeien die toch wel dichtbij komen. Ze zijn nieuwsgierig en komen mijn kant op. Oei, dit vind ik minder fijn. Ik loop daar alleen en die beesten zijn best groot. Ze blijven mij volgen en eentje springt een beetje. Ik probeer ze weg te jagen maar dat helpt niet.

Wankel bruggetje
Wankel bruggetje

Dan zie ik een plank over een slootje en ga eroverheen, dan kunnen de koeien mij niet volgen. Ik vervolg de route in het naastgelegen weiland, zonder koeien. Dat blijkt toch niet zo'n goed idee te zijn, want daar vandaan kun je niet op de kade komen. Daar is maar 1 bruggetje voor, dat ook maar via 1 weiland te bereiken is. Ik moet dus terug, richting de koeien. Die vinden mij inmiddels niet meer interessant en laten me nu met rust, gelukkig !!

Doorkijkje naar Benschop-City
Doorkijkje naar Benschop-City

Om op de Noordzijdsekade te komen, moet ik nog wel een wankele brug over. Gelukkig kan ik me hier vasthouden aan een reling. Vandaar wandel ik over de graskade richting Blokland, om daar mijn oorspronkelijke route te vervolgen.

Daarna volgt een saai stuk langs de provinciale weg. Ik heb nog geen leukere route ontdekt richting De Meern (die niet al te veel langer mag zijn). Redelijk snel ben ik op het voetbalveld, ik heb voor mijn doen snel gewandeld. Misschien zelfs te snel, want ik heb meerdere blaren en niet zulke kleintjes. Of het vandaag nou komt door het snellere lopen, of door de natte voeten en sokken, mag het weten. Ik ben er gevoelig voor, het is zoals het is.

Als trouwe supporter zit ik op de reservebank
Als trouwe supporter zit ik op de reservebank

Hoe dan ook, weer 15 hele kilometers in de benen en die deden het goed vandaag. Helaas was de voetbalwedstrijd iets minder (1-4 verloren). Daarentegen was ons bezoekje aan de keukenboer wel geslaagd, wij hebben onze keuken besteld.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Voetbal kijken bij V.V. De Meern
Datum wandeling
zondag 26 oktober 2014
Afstand
15 km
Kenmerken
Startpunt
Benschop-City
Eindpunt
V.V. De Meern
Media
Koeien

Meer wandelplezier

Volgend bericht »

RijnDeltapad West 3
-Woerden - Bodegraven-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.