Home > Herfstwandeling Den Treek

Herfstwandeling Den Treek

Herfstwandeling Den Treek -

Het zou weleens de laatste dag van het jaar kunnen worden, dat je ‘met zonder jas’ kunt wandelen. Ik ga dus bijtijds naar Leusden voor de Herfstwandeling Den Treek en ik kies hier voor de langste tocht van 25 hele kilometers.

19 oktober 2014 • Georganiseerde tocht Utrecht Boswandeling

Landgoed Den Treek-Henschoten

Het zonnetje is nadrukkelijk aanwezig en het weer ziet er veelbelovend uit. De route loopt door het bos richting Leusden. Daar pak ik een stukje nieuwbouw mee om vervolgens via een lange en zonnige weg bij de eerste rust te komen. Ik test daar het toilet testen en dat is mij goed bevallen. Ik wandel verder en dan kom ik bij de Grebbelinie en loopt de route over het Liniepad. Het is een leuk en onverhard stuk. De route vervolgt door de bossen en over Landgoed Den Treek-Henschoten.

Grebbelinie, Liniedijk
Grebbelinie, Liniedijk

Het is op sommige stukken erg blubberig, een souvenir van de regen afgelopen week. Mijn schoenen blijken voldoende waterdicht. Overal is het druk met wandelaars, fietsers, ruiters, je kunt merken dat iedereen wil genieten van het mooiw weer. Het is inmiddels niet meer zo zonnig en het ziet er zelfs een beetje dreigend uit. De temperatuur blijft lekker. Onderweg staat een ijsboer op een parkeerplaats. Ik kan de verleiding niet weerstaan en trakteer mezelf op een ijsje.

De herfst is altijd mooi in het bos
De herfst is altijd mooi in het bos

Nederland is een mooi Wandelland

Ondanks het zomerse weer kun je in het bos wel goed zien dat het herfst is. Er ligt veel bad en door de woei dwarrelen de blaadjes naar beneden. Wat is Nederland toch mooi (vooral als het mooi weer is).

Helaas, de heide is al uitgebloeid
Helaas, de heide is al uitgebloeid

Via allerlei bosweggetjes kom ik op de heide uit. De heide is al uitgebloeid, toch is het mooi om te zien. In de verte loopt een schaapskudde om de heide te begrazen. Net als ik me ga afvragen of ik er ondertussen nog niet ben, ga ik de bocht om en ben ik onverwachts snel terug bij het begin.

Huize Den Treek
Huize Den Treek
Heel veel houten palen, het ruikt naar vers gezaagd hout.
Heel veel houten palen, het ruikt naar vers gezaagd hout.

Ristorante Di Mama

En na afloop lekker wezen uit eten bij 5-sterren restaurant Ristorante Di Mamma, heerlijk menu van de dag in goed gezelschap.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Herfstwandeling Den Treek
Datum wandeling
zondag 19 oktober 2014
Afstand
25 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Leusden
Media

Meer wandelplezier

Volgend bericht »

Voetbal kijken
-En Wandelen-

1 Reactie

Henk en riny  -  19-10-2014 @ 22:35:40  -

Is vast een mooie wandeling geweest en zeker met zulk mooi weer. wij hebben diverse keren in dit gebied gefietst.
groet vanuit wijk bij duurstede.  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.