Home > Lente Zonnestralen

Lente Zonnestralen

Hoornboegse Heide - Lage Vuursche

Lente Zonnestralen - Hoornboegse Heide - Lage Vuursche

De weersvoorspellingen zijn uitermate slecht. Ik wil graag wandelen maar niet de hele dag in de regen lopen. Ik beloof mezelf dat ik alleen ga wandelen, als het droog is op het moment dat mijn wekker gaat. En toen vanmorgen om 6:21 uur mijn wekker ging was het droog !! Ik ga naar Hilversum voor de -Lente Zonnestralen-.

Ik had mijn wekker op de normale (werk)tijd laten staan - 6:21 uur. Dan mag ik nog 1x9 minuten snoozen en dan eruit. Kijken of het droog is . . . en ja hoor, het is droog. De zon doet zelfs een goede poging om zich te laten zien. Ik ga wandelen en kies voor Lente Zonnestralen, een tocht vanuit Hilversum. Ondanks de voorspellingen van meer dan 80% kans op regen, is het natuurlijk maar net waar de bui valt. En eigenlijk kan het met zo'n voorspelling alleen maar meevallen.

Waar is de start . . ? !

Je mag vanaf 8:00 uur starten maar ik moet eerst nog even zoeken naar de startlocatie. Ik kan het niet vinden en mijn navigatie draait er ook omheen. Maar rond 8:30 uur ben ik dan toch waar ik wezen wil. Snel even inschrijven en ik kan kiezen uit 5, 10, 15, 25, 33 en 40 km. Ik vind het fijn dat er tussen de 25 (ik wil meer) en 40 km (net iets teveel) ook nog een keuzeafstand zit. Ik kies dus voor 33 kilometer en neem de routebeschrijving mee. Hier staan zowel de 33 als de 40 km op beschreven ... vooruitziende blik ?!?!

Hoorneboegse Heide

Vanaf de start word ik gelijk het bos in gestuurd om daar eigenlijk niet meer uit te komen. Hoewel, in het begin wandelen we nog een stukkie over de Hoorneboegse Heide. Mooi is het hier, ook al bloeit de heide nu niet meer.

Hoornboegse Heide
Hoornboegse Heide

Al snel kom ik weer in het bos. Daar raak ik aan de praat met nog 3 vrouwtjes uit Utrecht en zo ben ik al snel vele kilometers verder. We wandelen nog steeds in het bos als ik afscheid van hen neem.

Lente zonnestralen - Een echte boswandeling
Lente zonnestralen - Een echte boswandeling

Met een grote omweg gaat de route richting Lage Vuursche. Onderweg kom ik langs het 'Klimbos' en dat lijkt mij ontzettend leuk. Klimmen en klauteren in de bomen, ik ben bang dat ik er wel iets te oud voor ben . . . toch effe onthouden. Ondanks dat er heel goed is gepijld, loop ik hier verkeerd. En ik ben niet de enige, mensen zijn net kuddedieren. Ik loop mijn voorgangers achterna en let zelf niet zo goed op de pijlen. Fout !! !! De mensen achter mij liepen ook verkeerd achter mij aan . . . hihihi . . . Met zn allen dus weer omgekeerd en terug de goede route op. Daar staan wel weer pijlen'. Dus niet meer 'blind' vertrouwen op mijn voorgangers.

Overstapje in het Nonnenbos
Overstapje in het Nonnenbos

Lage Vuursche

Eenmaal in Lage Vuursche, het bosrijke pannenkoekendorp, trakteer mezelf (weer) op appeltaart met slagroom. Een pannenkoek vind ik ook wel erg lekker maar dat duurt me dan weer net iets te lang. Ook vallen nu de eerste spettertjes . . . maar het mag gelukkig geen naam hebben. Kort na Lage Vuursche is de splitsing tussen de 33 en 40 km. Ik heb er dan ruim 19 km. opzitten en wordt ingehaald door 2 jonge meiden. Zij gaan verder op de 40 km. route en ik besluit om hen achterna te gaan. Ik voel me goed, het loopt lekker, dus ik ga ook voor 40 hele kilometers. YES . . . mijn eerste 40-er dit jaar !! Het is dan al 12:45 uur, dus ik moet wel stevig de pas erin houden, anders ben ik niet voor 17:00 uur terug bij de start. Ruim 20 km. in 4 uur tijd moet kunnen.

In het bos . . .
In het bos . . .

Bos .. bos .. bos .. bomen .. bos .. bomen ..

Ook nu blijft de route door het bos gaan. Slechts een klein stukkie asfalt tussendoor, maar zelfs dan is het bos niet ver weg. En om je heen is het bos, zie je door de bomen het bos niet meer, bos, groen, bomen, bospaden, hoge bomen, dennenbomen, bos, naaldbomen, bos, loofbomen, takkezooi, bos, omgezaagde bomen, BOS, bos, BOS, lage bomen, bos . . . en nog meer bos . . .

Lommerrijke boslaan
Lommerrijke boslaan

Rond 16:00 uur ben ik in Hollandsche Rading. Hier zitten nog 2 rustposten maar ik ga verder. Ik gun mezelf geen tijd om te zitten, ik wil op tijd weer binnen zijn. En ook het laatste stuk gaat weer door het bos, het bos, bos met nog een stukkie over de heide als bonus. En om 16:55 uur ben ik binnen. Goede timing en het is best gelopen. Snel mijzelf afmelden en ik heb zin in soep maar dat verkopen zij niet. Jammer, dan koop ik gewoon niks en ga ik gelijk naar huis. Wel even mijn flesje gevuld met fris water voor onderweg.

Eenmaal thuis bekijk ik de schade aan mijn voeten. Nou, dat valt reuze mee. Slechts 1 klein blaartje op mijn 2-de teen. Jippie, geen blaren onder de bal van mijn voeten . . . ik vind het een wondertje. Het is wel gevoelig, maar geen blaren. Zouden die nieuwe sokken dan toch helpen . . . is het de samenstelling van de sokken of het feit dat ik 2 paar sokken draag. Ach, wat maakt het uit. Geen blaren, daar gaat het om !! En dat na 40 km. grotendeels door het bos, dus onverhard en slechts enkele kilometers asfalt. Ik ben blij dat ik ben gaan wandelen en en dat ik voor 40 hele kilometers heb gekozen !!

Gewoon een mooie boom
Gewoon een mooie boom

Geen Lente Zonnestralen . . .

En het weer, zo erg als er is voorspeld kan het toch nooit worden en dat was ook zo. Ondanks de naam lieten de Lente Zonnestralen het dan wel een beetje afweten vandaag. Je kunt natuurlijk niet alles hebben. Evengoed heerlijk wandelweer met af en toe een buitje miezer. Lekker verfrissend.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Lente Zonnestralen
Datum wandeling
zondag 03 mei 2015
Afstand
40 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Brasserie Zonnestraal, Hilversum
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Fruitbloesemtocht
-Bloesem langs de Linge-

Volgend bericht »

Stap en Trap - Hoornaar

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Natuurhuisje