Home > Fruitbloesemtocht

Fruitbloesemtocht

Bloesem langs de Linge

Fruitbloesemtocht - Bloesem langs de Linge

Ik heb vandaag speciaal vrij gevraagd om deze fruitbloesemtocht te kunnen gaan stappen. Lekker dichtbij en in een mooie omgeving. De bloesem viel een beetje tegen maar wat hebben we het verder toch allemaal getroffen: Alles ziet er anders uit als de zon schijnt.

15 april 2015 • Georganiseerde tocht Zuid-Holland

Op internet las ik over deze, doordeweeks, georganiseerde tocht. Leuk, ik heb er vrij voor gevraagd, want hier wil ik lopen. Zaterdag a.s. is de grote bloesemtocht, daar heb ik geen zin in. Ik ga voor deze tocht en daarvan heb ik zeker geen spijt !!

Teensokken

Ik trek mijn nieuwe teensokken aan, in mijn strijd tegen de blaren die ik elke keer cadeau krijg. Over deze teensokken trek ik nog een paar gewone sokken aan. Ik ben benieuwd, het zit in prima. Ik voel niet dat ik teensokken draag.

Gemaal en sluis -De oude Horn-
Gemaal en sluis -De oude Horn-

Ik ben rond 9:00 uur in Leerdam en moet zoeken naar de startlocatie. Dan wuift er een meneer naar mij. Hij ziet dat ik aan het zoeken ben en vraagt waar ik naartoe wil. Blijkbaar ziet hij dat ik kom wandelen, want hij zegt waar ik mijn auto kan parkeren en dat hij met mij meeloopt naar de start. Zo gezegd, zo gedaan en binnen 2 minuten ben ik waar ik zijn wil. Ik schrijf me in en ga rond 9:15 uur van start. Als ik dan gelijk langs mijn auto wandel doe ik mijn jas uit. Ik voel dat ik deze niet nodig heb.

De scheve kerktoren van Acqoy
De scheve kerktoren van Acqoy

Jongere bejaarden . . .

De route gaat door Leerdam richting Acqoy, een schilderachtig dorpje aan de Linge. We lopen langs vele fruitboomgaarden. De bloesem komt er aan maar vandaag nog even niet. Onderweg kom ik een een viertal wandelaars uit België tegen. Zij komen speciaal voor deze Fruitbloesemtocht en één van hen merkt op dat er vandaag alleen maar 'jongere bejaarden' meelopen. De jeugd moet immers werken. Nou bedankt, zo oud ben ik nog niet hoor ;-)

Zicht op Asperen vanaf de sluizen over de Linge
Zicht op Asperen vanaf de sluizen over de Linge

Asperen

Na Acqoy kom ik in Asperen, hier is na 10 km. de eerste rust. Het ziet er gezellig uit en ik drink een bakkie op het terras. Ook effe snel een sanitaire stop natuurlijk, flesjes vullen en weer verder. De tocht loopt een stukje langs de provinciale weg. Tja, als je kilometers wilt maken, ontkom je daar niet aan. De Nieuwe Zuiderlingedijk die daarop volgt is ook niet leuk.

Gelukkig verlaten we snel de dijk en mag ik door de weilanden richting de volgende rust op 16 km. Deze is bij theetuin De Uitspanning. Nog gezelliger dan de eerste rust en ik trakteer mezelf hier op een stuk appeltaart met slagroom . . . Jammie. Ik maak mijn eigen feestje en heb er gewoon schik in.

Oei . . . Wat lekker :-)
Oei . . . Wat lekker :-)

Ik heb hiervandaan nog ongeveer 10 km. voor de boeg en zet er voor mijn doen stevig de pas in. Het gaat goed. Ik voel mijn voeten wel, nu ik even gezeten heb. Even doorbijten en snel trekt de pijn weg.

Bloesem langs de Appeldijk
Bloesem langs de Appeldijk

Wandelen over de Appeldijk blijft mooi !!

Via een omweg kom ik op de Appeldijk uit. Deze dijk ken ik van de Palmtocht die ik september vorig jaar wandelde. Leuk om dit stuk in een ander seizoen nogmaals te lopen. Vorig jaar was dit het leukste stuk van de route. Na Heukelum loopt de route langs het kasteel van Heukelum terug naar Leerdam. Rond 14:45 ben ik terug bij de start. Best gelopen. Uiteraard niet in de laatste plaats vanwege het erg mooie weer.

Wandelpad vanuit Heukelum naar Leerdam
Wandelpad vanuit Heukelum naar Leerdam

Geen blaren . . .

Thuis ben ik benieuwd naar mijn voeten. Voor zover ik kan zien 9en voelen) heb ik geen blaren. Ik voel wel dat ik iets gedaan heb, maar mijn voeten zijn nog heel. Volgende keer zeker weer de teensokken aan . . .

Kasteel Heukelum, vanouds genaamd Merckenburg, is gelegen even buiten het oude vestingstadje Heukelum op de grens van Gelderland en Zuid Holland
Kasteel Heukelum, vanouds genaamd Merckenburg, is gelegen even buiten het oude vestingstadje Heukelum op de grens van Gelderland en Zuid Holland

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Fruitbloesemtocht Leerdam
Datum wandeling
woensdag 15 april 2015
Afstand
25 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Wijkpaviljoen Patrimonium, Leerdam
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Westerborkpad 1
-Amsterdam - Diemen-

Volgend bericht »

Lente Zonnestralen
-Hoornboegse Heide - Lage Vuursche-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.