Home > Stap en Trap - Hoornaar

Stap en Trap - Hoornaar

Stap en Trap - Hoornaar -

Op deze Hemelvaartsdag gaan we gezellig samen aan de wandel. We schrijven ons in voor de tocht van 40 kilometer door het Groene Hart rondom Hoornaar, Ameide, Sluis, Lexmond en Meerkerk. De start (en ook finish) is in een grote feesttent die midden in Hoornaar staat. We hebben er weer zin in !!

Vroege start in Hoornaar

Vanaf 7:00 uur mag je starten en omdat John ook mee gaat vandaag, starten we al vroeg. We wandelen gezellig over een leuk landweggetje richting Noordeloos. Daarvandaan over een fietspad op weg naar de eerste graskade. Altijd leuk een stuk onverhard tussendoor en gelukkig is het droog geweest de laatste dagen. De ondergrond is schoon en droog. Hier gaat John er vandoor, hij gaat me (weer) te snel. Snel ben ik bij de eerste rust, maar deze sla ik over. Snel volgt het volgende stuk over een onverharde graskade. Ondertussen wordt het steeds lekkerder weer, het zonnetje komt er door en mijn jas kan uit !!

Wij Wandelen - Stap en Trap in Hoornaar
Wij Wandelen - Stap en Trap in Hoornaar

Na zo'n 15 km is de 2-de rust in Ameide. Hier haal ik een stempeltje voor mijn stempelkaart, vul ik mijn flesjes en inspecteer ik het toilet. Dat lucht op en snel ga ik verder. John heeft hier blijkbaar ook niet gerust, ik zie hem in ieder geval niet. Een kort stukje wandelen we langs de Lek en ik bedenk dat wij ergens aan de 'overkant' wonen, hemelsbreed niet ver weg.

De Lek bij Ameide met het pontje richting Salmsteke (Lopik)
De Lek bij Ameide met het pontje richting Salmsteke (Lopik)

Natuurgebied de Zouwe Boezem

Dan gaan we het Natuurgebied de Zouwe Boezem in. Hier is het erg mooi wandelen en het wordt er steeds rustiger. Asfalt wordt een smal karrespoor, het karrespoor wordt een nog smaller graspad. Je hoort alleen het geluid van de vogels.

Let op: Splitsing !!
Let op: Splitsing !!

En opeens gaat mijn telefoon . . . en een vriendelijke stem aan de andere kant van de lijn . . . John belt mij om te vragen hoe het gaat en waar ik ben. Ik ben druk aan het vertellen en dan is daar de splitsing van de 30 en 40 km. Dit staat heel luid en duidelijk aangegeven en dan presteer ik het toch om de 'afslag' te missen. Ik moet daar een klein en smal bruggetje over en ik zie het over het hoofd. Het is natuurlijk de schuld van John dat ik niet zo goed oplet ;-). Gelukkig kom ik er al snel achter dat ik niet goed loop en ik ga gelijk terug. Ik wil immers 40 km. wandelen !!

Polder Achthoven - 100% graspad

De route gaat door de Polder Achthoven en ik vind het een mooi graspad. Nederland is zooo mooi !! Evengoed heb ik er op een gegeven moment ook schoon genoeg van, 4 km. graspad is wel erg lang hoor !! Het is er erg ongelijk en ik merk dat mijn knieën het echt niet leuk meer vinden. Vooral mijn linkerknie gaat pijn doen. Ik ben dan ook blij dat het laatste stuk over het gras wat breder en minder ongelijk is. En als ik dan weer op het asfalt loop, merk ik gelijk verbetering in de knieën.

Rust in Lexmond

In Lexmond is weer een rustpauze, dit keer bij een sportpark. Hier zitten meerdere wandelaars en ik trakteer mezelf op een koppie soep. Ik zit lekker in het zonnetje maar ga toch snel weer verder, ik heb nog zo'n 15 km. voor de boeg. Nu geen onverharde graspaden meer maar gewoon asfalt. Fijn !!

5 lange en saaie kilometers langs het Merwedekanaal
5 lange en saaie kilometers langs het Merwedekanaal

We komen bij het Merwedekanaal en ik weet nog niet dat we hier 5 hele lange kilometers blijven stappen tot aan Meerkerk. Best saai eigenlijk. Maar blijkbaar heeft de soep mij goed gedaan, want ik zet er stevig de pas in voor mijn doen. Ik wordt nu niet meer ingehaald. Nee, ik haal zelf mensen in !! Ik ben trots op mijzelf.

De Skyline van Meerkerk
De Skyline van Meerkerk

De watertoren van Meerkerk is een markant gebouw en die zie je bij elke stap een klein stukje dichterbij komen.

De Stijve Molen in Meerkerk
De Stijve Molen in Meerkerk

In Meerkerk is weer een rust maar ik heb er geen behoefte aan en ga verder voor de laatste 7 km. Ik blijf in een redelijk tempo doorlopen. Als John mij belt dat hij al binnen is, hoef ik nog maar 3 km. Hij hoeft niet eens zo heel lang op mij te wachten. Bij de finish drinken we nog wat en dan gaan we via een toeristische route naar huis. We mogen beiden 39 kilometer bij schrijven in ons wandelboekje.

Maar eenmaal thuis gaat het kaarsje uit. Oei, wat ben ik stijf. Mijn benen willen niet meer en doen pijn. Maar wederom geen blaren onder mijn voeten. Lang leven mijn nieuwe sokken . . . ik wil nog steeds niet te vroeg juichen, maar het lijkt erop dat het helpt tegen de blaren. En dat terwijl mijn voeten best op de proef zijn gesteld.

Update - 16-05-2015:
In Hoornaar organiseren ze een wandel 3-daagse. John heeft vandaag (16-5-2015) weer in Hoornaar en omgeving gelopen (wel een andere route). En hij mag nogmaals 39 kilometer in zijn wandelboekje bijschrijven !!

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Stap en Trap Hoornaar
Datum wandeling
donderdag 14 mei 2015
Afstand
39 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Feesttent Hoornaar
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Lente Zonnestralen
-Hoornboegse Heide - Lage Vuursche-

Volgend bericht »

Knieblessure
-Altijd weer die knie-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Reizen algemeen