Home > Winterwandeling Boskoop

Winterwandeling Boskoop

Winterwandeling Boskoop -

Het was droog toen vanmorgen de wekker ging. Dus JA, we gaan wandelen en om 9.15 begonnen we aan een tocht van 25 km. rondom Boskoop. Leuke tocht langs de vele boomkwekerijen, maar ook dwars door het dorp. Altijd leuk om overal ongegeneerd naar binnen te gluren.

25 januari 2014 • Georganiseerde tocht Zuid-Holland

In Boskoop kwamen we langs veel eilandjes van kwekers en volgens mij kwamen we ook langs het 'landgoed' van Simon. Simon komt al heel lang bij ons op de zaak met mooie conifeersoorten, Ilex, Hamamelis en Rhododendron-bloemen. Ooit zijn wij met collega's bij hem wezen BBQ-en en vandaar dat ik zijn land denk te herkennen. Als ik hem zie ga ik het zeker navragen.

Vanuit Boskoop ging de route richting Bodegraven en Reeuwijk. Veelal verharde weg en ook 1x een blubberpaadje. Oei ... mijn nieuwe schoenen zijn vies !! Er deden genoeg mensen mee, dus je zag altijd mensen voor of achter je lopen, verdwalen was dus best lastig.

Waar zijn de toiletten ??

Wat ook altijd lastig is voor vrouwen is plassen, zelfs bij dit soort georganiseerde tochten. Voor vertrek is het altijd druk bij het damestoilet. Alternatief is natuurlijk het herentoilet, altijd veel minder druk. Maar daar moet je wel je neus dichthouden, ook geen fris begin.

Bij de eerste koffiepauze was geen toilet, de dixie was niet geleverd. Nou ben ik toch al geen fan van die dixies ... maar je moet toch wat. Vandaag veel te koud om wild te plassen. Maar toen, de route liep langs de McDonalds. Niet mijn favoriete restaurant en ik ben er een hele tijd niet geweest, maar vandaag is anders en ben ik toch weer bij de MAC geweest. Niet voor een hamburger, maar voor de WC !! En voor de verandering eens geen lange rij bij de toiletten.

John loopt zoals gebruikelijk veel sneller en ook vele malen makkelijker. Heeft na afloop eigenlijk geen pijntjes.

Ik heb er meer moeite mee. Heb stijve knieën (ja ... ook die kunnen stijf aanvoelen). Geen blaren dit keer, ik had ze preventief afgeplakt. Toch een hele pijnlijke plek onder mijn hiel. Voelt als een (grote) blaar, maar zelfs met een vergrootglas is er niets te zien. Maar ik voel het wel.

Al met al weer lekker gelopen, gaan we vaker doen. Het was droog weer, hooguit af en toe wat frisjes. Maar kou kun je jezelf op kleden !! 25 km. is toch een mooie afstand.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Winterwandeling Boskoop
Datum wandeling
zaterdag 25 januari 2014
Afstand
26.5 km
Kenmerken

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

100-ste vierdaagse
-Yes, wij zijn er bij !!-

Volgend bericht »

We doen weer mee
-Vierdaagse 2014-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.