Home > Nieuw: WandelVoetbal

Nieuw: WandelVoetbal

Nieuw: WandelVoetbal -

WandelVoetbal is een nieuwe voetbalvorm die is overgewaaid uit Engeland. Er mag niet gerend worden en zoals de naam al zegt, je mag alleen (snel)wandelen met de bal aan je voeten. Is dit dan de ultieme manier om mijn passies, wandelen en voetbal, te combineren ??

15 juni 2015 • Persoonlijk

In mijn vorige blogpost Waarom Wandelen vertelde ik dat ik serieus begon met wandelen toen het voetballen niet meer lukte. Mijn knieŽn dwongen mij om te stoppen met voetballen. Bovendien was het leeftijdsverschil tussen mij en mijn medespeelsters tussen de 15 en 30 jaar. En dat geldt natuurlijk ook voor de tegenstanders. Ik kon trainen zoveel ik wilde, de jeugd bijbenen was op het laatst onmogelijk!! Ik liep op mijn laatste benen zoals de trainer mij dat zo mooi vertelde.

Oude liefde roest niet

Genoeg redenen dus om meer te wandelen, vele malen beter passend bij mijn tempo. Maar oude liefde roest niet en het voetbal is en blijft mijn passie. Ik ben nog altijd actief als vrijwilliger bij mijn cluppie V.V. De Meern. Daarom was ik afgelopen zaterdag op het sportpark aanwezig. Zoals wel vaker het geval is praten we over voetbal (je verwacht het niet) en kwam het Walking Football (WandelVoetbal) ter sprake.

Walking Football

WOUW, dat klinkt mij als muziek in de oren. Vreemd dat ik daar nog nooit van gehoord heb. Reden genoeg om thuis eens te googelen op Wandelvoetbal.

Walking Football, zoals het KNVB deze tak van sport noemt, staat nog in de kinder(wandel)schoenen. Het is onderdeel van het KNVB beleidsplan Een leven lang voetbal Ė klaar voor de toekomst. Je mag bij het WandelVoetbal niet rennen, sterker nog dan krijg je een vrije trap tegen. Je moet dus wandelen. Ook het maken van slidings is verboden. Ook niet onbelangrijk is dat het gespeeld wordt op een kwart veld met kleine doeltjes, vooralsnog zonder keeper. Het voetbal staat centraal en natuurlijk wordt ook de derde helft niet vergeten.

V.V. De Meern OldStars

Helaas, vooralsnog is Walking Football alleen 60-plussers en zo oud ben ik nog lang niet. Maar zodra de V.V. De Meern met WandelVoetbal voor jongere senioren gaat beginnen ben ik van de partij. Lekker voetballen in mijn eigen wandeltempo bij de V.V. De Meern OldStars, ik zie helemaal zitten. Vooralsnog blijf ik lekker aan de wandel, er is nog genoeg te genieten en zal ik nog vele kilometers stappen.

Doe jij ook mee met een potje wandelvoetbal ?!?!

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Waarom Wij Wandelen
-Vragen over Wandelen-

Volgend bericht »

Proloog Tour de France

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.