Home > Waarom Wij Wandelen

Waarom Wij Wandelen

Vragen over Wandelen

Waarom Wij Wandelen - Vragen over Wandelen

Nederland is zooo mooi . . . als je het maar wilt zien. En hoe kun je Nederland beter bekijken dan te voet. Even een blokje om, lekker struinen door de bossen, slenteren door de stad of flink de pas erin op een lange tocht. Overal is iets moois te zien en je komt op plekjes waar je op geen enkele andere manier kunt komen . . .

7 juni 2015 • Persoonlijk

Als kind zetten we (bijna) allemaal onze eerste schreden op het wandelpad en een blokje om is voor niemand vreemd. Maar wandelen is zoveel meer. Voor de één is het een leuke hobby, voor de ander is het echte (top)sport. Iedereen beleeft het wandelen op zijn eigen manier.

Hieronder staan 5 vragen. Ik heb al antwoord gegeven.

Wie volgt . . .?!?!

1 - Waarom Wandelen . . .

Ik heb 30 jaar actief gevoetbald. Voetballen werd steeds moeilijker en toen er ook nog artrose aan mijn knie werd vastgesteld, was het de hoogste tijd om met voetballen te stoppen. Tijdens mijn 'voetbalcarrière' had ik de vierdaagse van Nijmegen al meerdere keren gelopen. Het wandelen was voor mij een logisch vervolg op het voetballen.

Langzamerhand krijg ik steeds meer plezier in het wandelen. Je komt nog eens ergens en ik vind het erg leuk om ergens te wandelen waar je op geen enkele andere manier kunt komen. Nederland is zoooo mooi . . . en als dat moois is zooo dicht bij huis . . .

2 - Ik ga wandelen en ik neem (zeker) mee . . .

Naast genoeg te eten en te drinken gaat mijn fototoestel gaat altijd mee. Ik vind het leuk om onderweg foto's te maken ook al gaat mijn wandeltempo hierdoor zienderogen omlaag !!

3 - Het grootste misverstand over wandelen is . . .

Welk misverstand . . . ;-)

Toch wordt er nog weleens aan ons gevraagd of wandelen niet saai is. Met name kinderen stellen deze vraag en dat kan ik me vanuit hun oogpunt nog wel voorstellen. Maar ik kan je verzekeren ... Wandelen is niet SAAI !! Wandelen is gezellig in goed gezelschap, gezond, geweldig, gaaf, grandioos. Onderweg is er heel veel te zien. Je moet er natuurlijk wel je eigen feestje van maken !!

4 - Ik stop met wandelen als . . .

Natuurlijk denk ik nog lang niet aan stoppen . . . daar is ook geen reden toe. Maar zolang mijn lijf het toelaat blijf ik wandelen.

5 - Wat is jouw favoriete tocht/route . . .

Tot nu toe is mijn favoriete wandeltocht de eerste dag van de Kempische wandeldagen geweest. Onze eerste (en helaas tot nu toe ook laatste) OLAT wandeltocht. Wij werden enorm verrast door de route en waanden ons zelfs even in het buitenland.

Een andere tocht die ik erg leuk vond was de Nachtmarathon in Zwolle. Nog nooit eerder in de nacht gewandeld en wij vonden dit een erg leuke ervaring. Zeker voor herhaling vatbaar maar het is er nog niet van gekomen !!

Waarom Wandel jij ?? Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden . . .

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Knieblessure
-Altijd weer die knie-

Volgend bericht »

Nieuw: WandelVoetbal

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.