Home > 11 onthullingen - de Liebster Award

11 onthullingen - de Liebster Award

Vraag en Antwoord

11 onthullingen - de Liebster Award - Vraag en Antwoord

Wanda Wandelt net als wij heel regelmatig en zij heeft een erg leuke weblog over haar wandelavonturen. Door haar ben ik genomineerd voor de Liebster Award. Ik heb alleen geen flauw idee wat dat betekent, heb er nog nooit van gehoord. Ik hoef er dit keer niet voor te wandelen maar moet er wel voor in de pen klimmen.

21 september 2015 • Persoonlijk

Wat is de Liebster Award

De Liebster Award komt uit Duitsland en is in het leven geroepen om (nieuwe) bloggers extra te promoten. Het is een virtuele Award die je ontvangt van mede-bloggers, als blijk van waardering. Ik ben genomineerd door Wanda, ik ken haar van de Reuma Walk.

De regels op een rijtje

De Liebster Award

 1. Vertel door welke blogger je bent genomineerd.
 2. Beantwoord alle 11 vragen die je gegeven zijn door degene die je heeft genomineerd.
 3. Nomineer 5 andere bloggers en link deze (200 volgers, of minder).
 4. Stel iedere genomineerde op de hoogte van de nominatie.
 5. Maak een nieuw lijstje met 11 vragen voor de genomineerden.

De 11 vragen van Wanda & mijn 11 onthullingen

1 - Waarom Wandel je ??

Ik heb 30 jaar actief gevoetbald. Voetballen werd steeds moeilijker en toen er artrose aan mijn knie werd vastgesteld, stopte ik met voetballen. Tijdens mijn voetbalcarrière had ik de vierdaagse van Nijmegen meerdere keren gelopen. Het wandelen was voor mij een logisch vervolg op het voetballen.

Ik krijg steeds meer plezier in het wandelen. Ik vind het leuk om georganiseerde tochten te lopen. Je komt nog eens ergens en ik vind het geweldig om ergens te wandelen waar je op geen enkele andere manier kunt komen. Nederland is zoooo mooi en als dat moois is zooo dicht bij huis.

2 - Wat is jouw favoriete wandeling?

Voor mijzelf is er geen torenhoge favoriet. Maar de Nijmeegse Vierdaagse scoort wel hoog op het lijstje. De routes tijdens de Vierdaagse zijn niet de mooiste maar de gezellige sfeer en de hele entourage er omheen, maakt dat wij dit evenement voorlopig niet willen missen. Wij kijken uit naar de 100-ste editie, waar ik het gouden Vierdaagsekruisje hoop te halen.

3 - Welk wandelland moeten we echt gaan bezoeken?

Nederland … O Nederland, jij bent mijn kampioen !! Hoe een klein land groot kan zijn . . . Is het niet prachtig . . .

Ik heb slechts één keer een tocht over de grens gewandeld, de aardbeientocht in het Belgische Wortel. Ik kan alleen Nederland als wandelland beoordelen, een allemachtig prachtig wandelland.

4 - Wat mag er absoluut niet ontbreken in jouw rugtas?

Veel tape onder mijn voeten Ik heb vaak een gezellig blarenbal onder mijn voeten. Blarenpleisters en tape ontbreken niet bij mij. Preventief afplakken werkt niet altijd want mijn voeten verdragen al die tape en pleisters niet goed. Soms gaat het goed en loop ik zonder blaren 30 kilometer of meer. Een volgende wandeling kan ik echter al binnen 5 kilometer een blaar hebben. Zonder ga ik niet op pad, beter mee verlegen dan om verlegen.

5 - Wandel je liever alleen of samen?

John (manlief) en ik WAT-ten … Walking Apart Together. Wij gaan regelmatig samen op stap voor dezelfde wandeling. We vertrekken tegelijkertijd, maar binnen een uurtje gaat John er al bij mij vandoor. Hij wandelt gewoon sneller, voor beiden is het beter zo. Na afloop gaan we gezellig samen weer naar huis en hebben we onderweg allebei andere dingen gezien en/of gehoord.

Daarnaast ga ik ook regelmatig alleen op pad. Niet omdat ik niet samen wil wandelen, maar ik vind het heerlijk om onderweg met mijn eigen gedachten bezig te zijn en met niemand rekening te hoeven houden. Er is onderweg aanspraak genoeg om gezellig een stuk met iemand samen te lopen.

6 - Wat doe je in het dagelijks leven?

Genieten van de herfst De bloemetjes buiten zetten, letterlijk en figuurlijk. Ik werk 3 dagen per week als bloemiste in Den Haag. In januari 2016 alweer 25 jaar en ik heb er nog steeds plezier in. Een creatief vak en daarnaast heb ik ook tijdens het werk voldoende beweging. Gratis fitness van de zaak.

7 - Kun je jezelf in 5 woorden omschrijven?

 1. Sportief
 2. No Nonsense
 3. 100%
 4. Eigenwijs
 5. Doorzetter

8 - Wat is je grootste passie (naast wandelen)?

Voetbal. Oude liefde roest niet en het voetbal is en blijft mijn passie. Ik heb ruim 30 jaar actief gevoetbald en nog altijd ben ik actief als vrijwilliger bij mijn cluppie V.V. De Meern.

9 - Waarom blog je?

In 2009 begon ik deze weblog om het thuisfront op de hoogte te houden tijdens de Nijmeegse 4-daagse. In 2010 heb ik daar een vervolg aan gegeven. Destijds gingen de berichten alleen over de vierdaagse. Later zijn we meer gaan wandelen en zijn onze wandelverslagen er bij gekomen. Zo is de site uitgegroeid tot onze wandelblog zoals deze nu is.

10 - Wat vind je het leukste aan bloggen?

Mijn blog is een soort wandeldagboek voor mezelf en ik geniet ervan om onze blogs terug te lezen. Tijdens het wandelen bedenk ik meestal al wat ik ga schrijven.

Verder vind ik het maken en programmeren van het blog zelf superleuk. Het een sport om zonder CMS zoals Wordpress of Blogger een blog te maken. Deze site heb ik zelf gemaakt met deels eigen geschreven php-scripts. Ik kan me daar helemaal in verliezen en krijg soms vierkante ogen achter beeldscherm.

11 - Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Zo ver kijk ik niet vooruit. Voor volgend jaar wil ik in ieder geval in elf verschillende steden een (stads)wandeling maken. Om in de elfstedensfeer te blijven wil ik ook de Elfstedenwandeltocht lopen om zo het felbegeerde Elfstedenkruisje te halen.

Binnen 5 jaar wil ik één keer een Kennedymars voltooien, dit is een tocht van 80 km die je binnen 20 uur moet lopen.

Voorlopig laat ik het bij dromen over een pelgrimstocht vanuit Nederland naar Santiago de Compostella.

Ik nomineer

 1. Wandelen en meer, 3 generaties aan de wandel
 2. Wandelverhalen van Margriet »»
 3. Fred’s Wandelsite

Dit zijn mijn 11 (wandel)vragen:

Heel veel succes en plezier met het beantwoorden van de vragen. Ik ben benieuwd !!

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

2e Reuma Walk
-Wandelen in de Baarnse bossen-

1 Reactie

Wanda   -  22-09-2015 @ 22:29:49  -

Wow, wat leuk om jouw antwoorden te lezen en wat knap dat je zelf je blog hebt gebouwd! Super om zo meer over je te weten te komen.

Je hebt mooie blogs genomineerd en leuke vragen bedacht.

Groet, Wanda  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.